Çarşamba, Mart 30, 2016

Sevim: Önemli olan dostluktur


Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Yönetim Kurulu üyesi ve ASKF yönetim kurulu üyesi ve İnegöl İlçe temsilcisi Nedim Sevim, Kafkasspor ile İznikspor arasında oynanan Süper Amatör Lig Play-Off karşılaşmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Nedim Sevim'in açıklamaları şöyle: 
Yenişehirde oynanan İznikspor-Kafkasspor play-off maçındaki penaltı gerçekten ağır bir karardı. Bu tür hakem hatalarını şampiyonlar ligi maçlarında da görüyoruz. Avrupa da oynanan diğer liglerde de bu tür hakem hatalarını yaşıyoruz. Türkiye süper liginde maçları yöneten hakemlerimizde zaman zaman bu tür hatalar yapıyorlar. Geçmişi fazla eleştirmenin bir anlamı yok. Fakat Hakem ve hakem komitesinde bulunan başkan ve yöneticileri, müsabakaları yöneten hakemlerimizde bundan sonraki maçlarda biraz daha dikkatli, biraz daha ilgili alakalı yaklaşırlarsa inanın sahada ter döken sporcusundan, dışarıda emeğini, naktini ve vaktini harcayan yöneticilerimiz inde emekleri zai olmayacaktır diye düşünüyorum.

Taraftarlar konusuna da değinmek istiyorum. Kafkasspor, İznik maçından sonra, Karacabey spor ve Zafer sporun play-off maçı vardı. Maç öncesi belki emniyetin bir zafiyeti vardı. Kafkasspor-İznikspor maçı oynanırken Karaceyspor taraftarı tribünlere alınmaz iken, Zaferspor taraftarları tribünlere alındı. Zaferspor taraftarları ikinci yarı stada alındığında sahanın atmosferi bir anda değişmiş oldu. Fakat hoş olmadı. Fakat burada ne Baskf’nin, nede saha komiserlerinin bununla alakalı ciddi bir sorumluluğu yok. Burada emniyet zafiyetinin var olduğunu gördüm. Orada Zafer sporlu futbolcuların, Kafkassporlu yöneticilere bir tacizi olmuş, bunların fotoğraflarıda elimizde var.

Bizim asıl amacımız sporun dostça, kardeşçe, centilmence yapılmasından yanayız. Bunu da inşallah biz görüşmelerimizi Osman başkanımızla ve yöneticilerimizle yaptığımız İstişare de Gerek Kafkasspor, Gerek Zaferspor, Gerekirse Bursa da Amatör Spor Kulüpleri camiasında bu tür zedeleyici, karşılıklı dosta neden çıkmış pozisyonlarda da kulüplerimizi bir araya getirip, yöneticilerimizi bir araya getirip, seyircilerimizi de bir araya getirip müsabakalar öncesi, centilmence, dostça, kardeşçe müsabakaların izlenmesini sağlamak istiyoruz.

İnşallah, Zaferspor ve Kafkasspor başkan ve yöneticilerini BASKF’ye davet edip, Hem bu gerginliğin sona erdirilmesini, hem de bundan sonraki maçlarda diğer kulüplerimizin bu tip gerginliklerden uzak kalması için barıştırıcı, uzlaştırıcı bir toplantı düzenlemek istiyoruz. Bu tür gerginliklerin olmamasından yanayız. İnşallah Kafkasspor ve Zaferspor maçından önce bu diyaloğu da gerçekleştirip iki kulüp arasında ki bu taraftar gerginliğini bitirmek istiyoruz. Sahada futbolcular arasında herhangi bir sorun yok.

Zaferspor ile Kafkasspor geçmişte güzel dostlukları olan iki güzide kulübümüz. Zaferspor da yöneticilik yapan, Zafer mahallesinde ikamet eden dostlarımız, akrabalarımız var. Sahadaki gerginlik, orada bulunan dostlarımızla aramızın bozulması anlamına gelmez. Onun için Zaferspor ile karşılaşacağımız son Play-off maçının dostane şekilde geçeceğine inanıyorum. Güzel bir söz var, büyük dostluklar, arkadaşlıklar kavgayla başlar tabiriyle iki takım arasındaki seyirci gerginliğini ortadan kaldırmış olacağız.

Doğanspor kulübümüzü şampiyon oldukları için kutluyorum. BASKF olarak yakında kendilerini ziyaret edeceğiz. Bursada Plaf-of mücadelesine İnegöden iki takımın kalması, Bursaya damga vurduğunu ve ikinci kümede de İnegöl ve Yenişehir grubunun yer aldığı maçları da seyrettiğimizde gerçekten göze hoş, sahada güzel mücadele eden kalitesi yüksek, seyir zevki olan maçlar oynanıyor. İkinci amatörde, üst ligler kalitesinde maçlar izliyoruz. İnegöl de amatör spora verilen değeri hep beraber görüyoruz, bundan sonrada görmeye devam edeceğiz.

Amatör kümede mücadele eden bütün takımlarımızı kutluyorum. Gerçekten Önümüzdeki hafta BASKF yönetimi ile birlikte İnegöl kulüplerimizi bir araya getirip sahada ve saha dışında yaşadıkları sorunlarını, problemlerini, dilek ve temennilerini bir arada değerlendirmek amacıyla bir toplantı yapacağız. Toplantı için gün ve saati kulüplerimize bildireceğiz.

HABER-FOTOĞRAF: SERKAN ARSLAN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.