Çarşamba, Mart 30, 2016

İstanbul'da anlamlı bir turnuva


İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Türk futbolunun efsane isimlerinden Turgay Şeren adına ilçeler arası U14 karmaları turnuvası düzenleyecek. Ayrıca Minikler Ligi’nde bir diğer efsane, Suat Mamat’ın ismi verilecek. 

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez ile kendileriyle yapmış olduğum toplantıda konu hakkında şöyle bilgi verdiler:

“İASKF olarak Türk sporunu hizmet etmiş sporcularımıza vefa amacı ile geleceğin genç sporcularının yabancı hayranlığına dur demek, onlara futbolumuzun yıldızlarını tanıtmak istemekteyiz. Bunlardan biri de Turgay Şeren’dir. ‘Berlin Panteri’ lakaplı Şeren Milli Takımımızın 19 yıl kalesini korumuştur. Galatasaray Spor Kulübü’müzde 20 yıla yakın forma giymiştir. Büyük kaptanımızdır.



Dünyanın yetiştirmiş olduğu büyük sporcuların bile pek çoğunda böyle bir kariyer yoktur. Bu büyük isim, Turgay Şeren için İstanbul’umuzun ilçelerinin çıkaracağı U14 karmaları arasında futbol turnuvası yapılacaktır. Son sekiz takım arasına kalanlara bir sürprizimiz olacak.

Ayrıca futbolumuzun efsaneleri arasında bulunan Suat Mamat’ın adı da minikler ligine verilecektir. Bu uygulama aile gençlerimizin büyük Türk sporcularını tanımalarını istiyoruz. Bu organizasyonların başlama tarihleri belirlendiğinde başta Turgay Şeren olmak üzere Türk futbolunun büyükleri maçlara davet edilecektir.”

Başkan Ali Düşmez sözlerine şöyle devam etti:  “Amacımız futbolumuzun, sporumuzun kalkınması ama bununla beraber spor tarihimize damga vurmuş, hizmeti geçmiş olan sporcularımızın anılarını daima canlı tutmak, onları gençlerimize tanıtmak. Şimdinin gençlerine hizmet borcumuz, hizmeti geçenlere de saygı borcumuz vardır. Hedefimiz  futbolumuzu bu şekilde hizmetler vererek kalkındırmaktır.”

HABER: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...