Perşembe, Aralık 31, 2015

Kalplerimiz sizleri nasıl unutur?

 
Amatör spor bütün sporların karşılık beklemeyen altyapısıdır. Yöneticisi, sporcusu ve kulübü amatörlüğü öylesine bağrına basmıştır ki bu sevgiyi ne kelimeler anlatabilir nede başka bir bedel. Amatör sevginin bedeli yok zaten böyle bir bedel bekleyende yok. Amatör olarak spor arenasına çıkan her kim olursa olsun tek amacı var başarmak. Amatör sporun yöneticisi olmak, sporcusu olmak ayrı bir övünç kaynağıdır.


Geçmişten bizlere sporu sevdirmek için büyüklerimiz nasıl fedakârlıklar yaptılar ise bizler bu gün buralarda isek O,değerli insanların emekleri olduğu içindir. Yönetici olarak genç sporcular ile birlikte olan yöneticilerin forma ve semt aşkları tartışılamaz. Öyle olaylar yaşandı ve yaşanacak bunu düşündüğümüz zaman amatör ruhu yaşayan kişilere soramazsınız. Sessiz gemi gibidirler. Limandan ayrılsalar bile hemen bir başka limandır atacakları demir..
Sporcusu asildir, sadıktır. Yöneticisi fedakârdır. Yazabildiklerim yaşadıklarımdan ötürüdür. Ersin Demir Feriköy Kulübünde yıllarını harcadı. Şeker hastalığı yüzünden bir bacağını kaybettiği zaman kendisini ziyaret ettik. Söz haliyle Feriköy ve futbola geldiğinde hasta yatağında bir başka kişi olmuştu. Çünkü futbol ve Feriköy konuşuluyordu.
Takımıyla birlikte deplasmana gelen ama heyecandan olsa gerek kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden sevgili edebiyat öğretmenimiz Turgut Beyi nasıl unutabiliriz?
Biz bir büyük aileyiz. Sevgili Sabahattin İspirli hocamız nasıl unutulur? Feriköy Sporun başkanlarından Bahattin Savacı Başkan nasıl unutulur. Amatör yönetici denildimi akla ilk gelen fedakârlıktır. Cebindeki son parayı veren, ilaç parasını Sporcusuna, kulübüne harcayan insan gelir. Bu Kalp amatör spora hizmet verenleri unutamaz. Engelleri aşarak engelli olmasına rağmen 10metre havalı silah paralimpik oyunlarda dünya şampiyonu olan ve RİO Biletini alan engelli kızını biran olsun ümitsizliğe bırakmayan baba Halim nasıl unutulur.


Unutamadığım kişilerden biri Yemen Ekşioğlu, dur. Türk Sporuna hizmet ederken ne sağlığını düşündü, ne zamanını. Seveni kadar sevmeyeni var ama kendisi, kendisini futbola adamıştı bir kere her hafta her sahaya gider her kesle beraber olur idi. Yazılacak amatör ruh hakkında öyle çok ifadeler var ki anlatmak ile bitmez ama amatör spora hizmet verenlerin aramızdan ayrılmaları devam ediyor.


Batı Trakya başkanı SABRİ YILMAZ yeni yıla girilirken aramızdan ayrıldı. Ölenlerimize Allah’tan Rahmet dilerim. Hasta olanlara şifa dilerim. Yeni bir yıl umutlarıyla beraber gelsin. Dostluk, barış ve sevgiyle beraber gelsin. Kalplerimiz sizleri unutamaz öyle sevgi ile aramızdan ayrıldınız ki eserleriniz hizmet ettiğiniz gençlerimizdir. Kalplerimiz sizleri asla unutmayacaktır.
YAZI: ORHAN BUDAK







Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.