Pazar, Aralık 27, 2015

Davutpaşa yolu yarıladı




 


İstanbul Süper Amatör Lig 1.grup mücadelesinde Davutpaşaspor, Namık Sevik Stadı'nda, Gazi Mahallesispor'u konuk etti. Zirve yarışındaki iki ekibin mücadelesini 2-1'lik skorla kazanan ev sahibi ekip üç puanın sahibi olurken, en yakın rakibi ile puan farkını 13'e çıkartarak play-off yolunda büyük avantaj yakaladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip Oğulcan ve Özgün ile yakaladıkları fırsatlarda golü bulamadı. 24.dakikada sağ kanattan kullanılan korner atışında konuk ekibin golü geldi. Arka direkte iyi yükselen tecrübeli defans oyuncusu Engin kafa vuruşu ile konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

28.dakikada Seyfettin'in vuruşu yan ağlarda kaldı. 34.dakikada ev sahibi ekip Özgün Şala'ya yapılan müdahale sonrasında faul atışı kazandı. Topun başına geçen Sergen'in harika vuruşu skora dengeyi getirdi 1-1. 38.dakikada Gazi Mahallesi ceza sahasında yerde kalan Mustafa penaltı beklerken, mücadelenin hakemi Ali Can Özışık devam kararı verdi. İlk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan ev sahibi ekip Mustafa'nın pasında Seyfettin golü ile 2-1 öne geçti. 49.dakikada Mustafa'nın vuruşunda kaleci Sercan başarılıydı, dönen topu Seyfettin tamamladı, ağlara giden top ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Bu pozisyonda her iki ekip oyuncularının yoğun itirazları sonrasında mücadelenin hakemi Ali Can Özışık, Gazi Mahallesi Teknik Sorumlusu Abbas Yaşar'ı tribüne gönderdi.

Oyunda dengeyi kuran konuk ekip 67.dakikada penaltı atışı kazandı. Engin'in ceza yayı üzerinden çektiği şut Davutpaşa defans oyuncusu Utku'dan geri döndü. Bu pozisyonda Utku'nun elle oynadığını söyleyen mücadelenin hakemi Ali Can Özışık penaltı noktasını gösterdi. Topun yüzüne geldiğini söyleyen ve eliyle yüzünü gösteren Utku kararı değiştiremedi ve sarı kart gördü. Topun başına geçen Tolga'nın vuruşunda Mahir penaltıyı kurtardı.

77.dakikada konuk ekibin kazandığı frikik atışında topun başına geçen kaptan Sinan'ın güzel vuruşu iç direkten oyun alanına döndü. Mücadelenin uzatma dakikalarında rakibine faul yapan Utku ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun alanı dışında kaldı.
Mücadelenin hakemi verdiği ve vermediği kararlarla her iki ekibin de tepkisini çekerken, kalan dakikalarda başka gol olmayınca zorlu doksan dakikadan üç puanı çıkartan ev sahibi ekip lider Erokspor'un ardından ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Davutpaşaspor frikik golü
Gazi Mahallesi kaçan penaltı
Gazi Mahallesi frikik

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN  





















Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...