Pazar, Kasım 29, 2015

MAÇ GÜNÜNÜ KARIŞTIRDILAR SAHAYA ÇIKAMADILAR


Bölgesel Amatör Lig 9. Grup'ta mücadele eden Bilecik İl Özel İdarespor, ender rastlanacak bir hataya imza attı. Mavi-Beyazlılar maçlarının gününü karıştırdılar, üç puandan oldular.

Bilecik İl Özel İdarespor, Kocaçeşmespor'la oynayacağı maçın bugün (29 Kasım) olduğunu düşünerek seyahat planlarını buna göre yaptı. Oysa TFF maçın tarihini 28 Kasım Cumartesi olarak değiştirmiş ve bunu duyurmuştu. Kırmızı-Beyazlılar bu değişikliği es geçince cumartesi günü oynanması gereken maç için Manisa'ya gitmediler.

Hal böyle olunca Kocaçeşmespor maçı 3-0 hükmen kazandı.Bilecik İl Özel İdaresispor'un talimatlar gereği 3 puanı silindi. Haftaya 3 puanla giren Özel İdarespor bunu da kaybetmiş oldu.

Değişiklik talebini kendileri istediler
Bilecik İl Özel İdarespor Kulüp Başkanı Ertuğrul Fazıl Özmen, perşembe günü TFF'den telefon geldiğini ve hafta sonu Manisa'nın Salihli ilçesi Ramiz Turan Stadı'nda oynanacak maçın güvenlik tedbirlerinin yetersiz olduğu bildirdiklerini söyledi. Amatör İşler Bölgesel Amatör Lig Sorumlusu Tamer Çoban'ın telefonda maçı aynı gün 11.30'da alınması yönünden talepte bulunduklarını anlatan Özmen, sözlerine şöyle devam etti: “Maçın cumartesi gününe alındığından cumartesi haberim oldu. Bize hiçbir şekilde haber verilmedi. Cumartesi sabahı saat 10'da Salihli İlçe Emniyeti bizi aradı. 'Ne yaptınız nerede kaldınız güvenlik alacağız' dediler. Maçın bugün oynanacağını söylediler bizim de bu konuda bir bilgimiz olmadığını biz ilettik. Bizler de maç gününün değiştiği emniyet yetkililerinden öğrendik. Madem böyle bir şey var Emniyet Teşkilatı bu tedbiri alamayacak ileri ki bir tarihte oynatabilirdi. Dediğim gibi teknoloji çağındayız bize aynı gün ulaşıp maçın 11.30'a alınmasını söyleyen Futbol Federasyonu yetkilileri maçın bir gün öncesine aldık diye telefonla aramıyorlar.”

'Futbol İl Temsilcisi'nin haberi varmış'
Yapılan gün değişliğinin Bilecik Futbol İl Temsilciliğinin haberi olduğunu ama kendilerine hiçbir şekilde haber verilmediği belirten Özmen, “Konu buranın futbol il temsilcisine iletilmiş. Haberi varmış ama onlar da faksla bize bilgi geldiğini tahmin ederek, bize bir bilgi vermediklerini belirttiler. Biz bu konuyu Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ile görüştük. 'Bana faks geldi size gelmedi mi' dedi. Ben de gelmedi dedim. Olan oldu artık ve maça gidemedik. Maçla ilgili kararı artık disiplin kurulunun verileceği bir karar. Çünkü bizden bir savunma isteyecek. Biz de gereken savunmayı göndereceğiz” dedi.

Öte yandan, Amatör İşler Bölgesel Amatör Lig Sorumlusu Tamer Çoban ise, Bilecik ASKF, Futbol İl Temsilciliği ve kulübe maç gününün değişikliğini yazılı bir dilekçeyle faks olarak tebliğ ettiklerini belirtti.

Kaynak: yenisafak.com

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.