Pazartesi, Kasım 30, 2015

GÖKTÜRK SARAYSPOR U17'DE ŞAMPİ …



TFF U17 Ligi 29.grup maçında puan sıralamasında 2.sırada yer alan Güneştepespor 2 puan önündeki lider Göktürk Sarayspor'u ağırladı .
Güngören Belediyesi Güneştepe sahasında oynanan maçı tecrübeli hakem Tayfun Yurdakul yönetti .

Yüksek ihtimalle grup şampiyonunu belirleyecek olan bu maç oldukça zevkli , mücadele seviyesi yüksek ve bol gollü geçti . Kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanan Güneştepespor maça hızlı başladı . Üzerindeki baskıyı iyi savunan ve dakikalar geçtikçe oyunu dengeleyen Göktürk Sarayspor 15.dakikada bir gol bulsa da hakem kaleciye yapılan faul gerekçesiyle golü saymadı . Bunun üzerine ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 20.dakikada bulduğu gol ile 1-0 öne geçti . İlk yarı tam bu skorla bitecek derken Göktürk Saraysporlu Buğra Akdeniz şık bir aşırtma gölüyle maça dengeyi getirdi .

2. Yarı Bambaşka Bir Göktürk Saray !
İlk yarı oynanan oyundan memnun kalmayan konuk ekip teknik sorumlusu Oğuz Tacir 2.yarıya 3 oyuncu değişikliğiyle başladı . Yapılan oyuncu değişiklikleriyle  dakikalar geçtikçe baskısını ve temposunu iyiden iyiye arttıran Göktürk Sarayspor  net pozisyonlardan yararlanamadı . Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Güneştepespor kullandığı korner sonrasında golü buldu ve tekrardan öne geçti . Bu golde kaleciye yapılan hareketin faul olduğunu düşünen Göktürk Sarayspor kenar yönetimi ve futbolcuları hakeme yoğun şekilde itirazda bulunsalar da hakemin kararı değişmedi . Pozisyonda sakatlanan kaleci Hamit'in yerini 2001 doğumlu U15 kalecisi Kaan’a bıraktı . Öne geçmenin verdiği moralle oynayan Güneştepespor bulduğu golün hemen 1 dakika sonrası yüzde yüzlük bir gol fırsatında da yararlanamadı . Kaybedecek bir şeyi kalmayan Göktürk Sarayspor yediği bu golden sonra ataklarını iyice sıklaştırarak oyuna 2.yarı giren Enis’in ayağından bulduğu gol ile 72.dakikada tekrardan beraberliği yakaladı . Bu gol sonrası oldukça moral bulan Göktürk Saraysporlu oyuncular 78.dakikada Cemalettin’in attığı gol ile maçta ilk defa öne geçti . Gergin geçen maçın son dakikasında Güneştepesporun bir oyuncusu kırmızı kart ile oyun dışında kaldı . Hakemin verdiği 6 dakikalık uzatma süresinde de başka gol olmayınca Göktürk Sarayspor maçı 3-2 kazandı ve en yakın rakibi olan Güneştepesporla arasındaki puan farkını bitime 2 hafta kala 5’e çıkarttı .


Takımı bu psikolojiyle maça hazırlamak benim için kolay olmadı ;
Maçtan sonra görüşlerini aldığımız Göktürk Sarayspor teknik direktörü Oğuz Tacir şu açıklamalarda bulundu ; ‘ Gerek saha koşulları , gerek tribün baskısı , gerekse maçın önemi bakımından belki de İstanbul’da oynayacağımız en zor deplasmanlardan biriydi . Bu deplasmandan galip çıkmak kolay olmadı . Saha standartlardan küçük olduğu için en büyük özelliğimiz olan pas oyununu sahaya yansıtamadık . 99 jenerasyonumuz 3 sezondur 1’i play-off olmak üzere son maçlarda şampiyonluğu kaybederek ligi 2.sırada bitiriyordu . Takımı bu psikolojiyle maça hazırlamak benim için kolay olmadı . Bütün bu olumsuzluklara rağmen üst düzey mücadele ederek ve zaman zaman iyi oyun oynayarak 3 puanı kazandık . Futbolcularım adına çok mutluyum . Tabi ki matematiksel olarak hiçbir şey bitmiş değil . Önümüzdeki hafta kendi sahamızda oynayacağımız Gerçek Kuzey maçını kazanarak şampiyonluğumuzu ilan etmek istiyoruz ‘ dedi …

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Göktürk Saray Sporun 2 seneden beri yaptığı çıkış gerçekten inanılmaz.Hem hersene profesyonel takımlara enaz 1-2 oyuncu gönderiyorlar hemde şampiyonluklar kazanıyorlar.Çok iyi bir altyapı markası olma yolunda hızla ilerliyorlar.Senelerce profesyonel futbol oynamış olan kulüp başkanı Hakan Buruk'un mantalitesi,altyapı teknik sorumlusu Oğuz Tacir hocanın ise genç yaşına rağmen tecrübesi,futbol bilgisi ve hırsıyla daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.