Cumartesi, Eylül 26, 2015

KELLE İBRAHİM TURNUVASINDA GRUPLAR TAMAM


" Turnuva kapsamında grup müsabakaları tamamlandı. Her iki gruptan dörder takım çeyrek finale kalı. Ben turnuvadan elenen diğer takımlarımıza da katılımlarından dolayı Organizasyon Komitesi adına teşekkürlerimi iletmek isterim. Çeyrek Final kaşılaşmaları 27 Eylül 2015 Pazar Günü yapılacak 4 karşılaşma ile gerçekleşecek. Beykozlu sporseverleri son derece çekişmeli geçmesini beklediğimiz maçlar için Çubukluspor Tesislerine bekliyoruz. Keyf alacakları bir ortam onları bekliyor olacak" diye konuştu.

KELLE İBRAHİM KİMDİR :

İbrahim Kelle (d. 1897, Beykoz, İstanbul - ö. 2 Şubat 1965, Beykoz, İstanbul), Türk eski millî futbolcu ve yönetici. Futbola Beykoz Spor Kulübü'nde başladı. Anadolu Hisarı'nda oynadı. İstanbul Altınordu'nun formasını giydi. Milli takımlar kariyerinde sadece bir kez A milli takımın formasını giyen İbrahim, Türkiye'nin ilk milli müsabakasında Romanya'ya karşı sol haf olarak oynadı. Beykoz'un sembol ismi oldu. 18 yıl süren futbol yaşamında özellikle kafa vuruşları ile tanındı. Milli Takım'la Avrupa turnesine ve 1924 Paris Olimpiyatları'na katıldı. 45 yaşına kadar futbol oynadıktan sonra yöneticilik de yapan İbrahim Kelle, 2 Şubat 1965 tarihinde vefat etti.


" Kelle " Soyadını almasının altında 1924 Paris Olimpiyatlarında topu kafasında sektirmesi yatıyor. Federasyon o dönemde Olimpiyatlarda hazırlaması için Milli Takım’ın başına İskoç Billy Hunter’ı getirmişti. Paris’e varıldığında kafile Olimpiyat köyüne yerleşmişti. Olimpiyat köyünde yapılan çalışmalarda turnuvaya katılan dünya futbolcuları arasında düzenlenen bir yarışmaya Kelle İbrahim de katılmıştı. İlk önce antrenörü Billy Hunter la karşılıklı olarak topu yere düşürmeden 250 kafa pası yapmış, bireysel yarışmada ise tek başına topu düşürmeden 163 kez kafasında sektirerek rekor kırmıştıDönemin Dünya Medyasında bu görntü ses getirmiş, Kelle İbrahim bu andan sonra Türk Futbolunda sevilen, sayılan, adı Beykoz Spor Kulübü ile özdeşleşen bir değer haline gelmişti.









Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.