Salı, Eylül 29, 2015

AT SUÇU ALİ DÜŞMEZ'E AT SUÇU ALİ TANRIYAŞÜKÜR'E!


Futbol emekçilerini selamlayarak yazımıza başlıyoruz. İstanbul Süper Amatör liginde gün gecmiyor ki şanssız ve acı bir haber duymayalım. Adeta sağlık skandalları zincirine her hafta bir yenisinin eklendiği Süper Amatör Lig'de önceki hafta sonu hepimizi üzen bir olay yaşandı. Selimpaşaspor Yöneticisi Turgut Bey'in statta vefat etmesinden sonra önceki hafta sonunda benim de görevli olarak izlediğim maçta Ortaçesme kalecisi Hayrullah bir pozisyon esnasında göğsüne aldığı darbeyle 5-6 dakika kadar baygınlık geçirerek maçı izleyen herkesi korkuttu. Nefessiz kalan Hayrullah antrenörlerin ve maçın hakeminin müdahalesiyle kendine gelebildi. Tabi ki her zaman ki gibi statta ambulans ve sağlık görevlisi yoktu. Sevgili Hayrullah kardeşimiz rahmetli  Turgut bey kadar şanssız değildi. Allah korudu ve kendine geldi. Yine çeşitli sahalarda cok ciddi sakatlanmalar yaşandı. 

Hafta sonu yayıncı kuruluşlar başta olmak üzere hemen her kanal da en az 2-3 saat futbolun konuşuldugu ülkemizde maalesef bu konuları konuşacak bir tane bile program yok. Olmasını da beklemiyorum zaten.Reyting denen canavarın esiri olmuş ulusal kanallar reyting yapmak için saatlerce Burak'ın yada Fernandao'nun attığı yada atamadığı golü konuşacak bizlerde saatlerce ağzımızı açıp onları izleyeceğiz. Maalesef kurulu düzen böyle. 

İşin kolayını bulduk Ey Hıncal Uluç, Ey Mustafa Denizli,Ey Rüştü Reçber, Ey Şansal Büyüka,Ey Erman Toroğlu ey ey ey ! Herkesin gördüğü konuları  bırakarak herkesin göremediği bu ölümleri, sakatlıkları konuşun. Yıllardır ekmek yediğiniz halen de yemekte olduğunuz bu sporun emekçilerinin en başında gelen amatör futbolculara da değer verin. Biz işin kolayını bulduk suçu Ali Düşmez'e, Ali Tanrıyaşükür'e atıyoruz ama ey amatör kulüp başkanları sizler suçlu değil misiniz? Yöneticiniz ölüyor, oyuncunuz ölümden dönüyor,oyuncunuz aylarca sakat kalıyor hiç bir araya gelip çözüm arıyor musunuz ? Ambulans olmayan, sağlık görevlisi olmayan sahalarda maç oynayarak siz suçlu olmuyor musunuz? Zaten amatör ligdesiniz. Neden korkuyorsunuz? Federasyon küme mi düşürecek? Amatör ligden aşağıda lig mi var? Bu korkunuz neden? 8-10 kulüp biraraya gelip federasyona gittiniz mi ?Biz bu hafta ambulans ve sağlık görevlisi olmazsa maça çıkmayacağız dediniz mi?

Ortaçesmeli Hayrullah kardeşimiz şanslıydı çok şükür bir şey olmadı. Yarın U-11 liginde küçücük bir oyuncunun başına Allah korusun böyle bir şey gelirse onun bu kadar şansı olacak mı? O çocuğun anne babasına ne diyeceksiniz? Tamam ülkemizde futbol çok ilgi görüyor. Aileler çocuklarının elinden tutup kulüplere götürüyor. Benim de U-13 Ligi'nde oynayan bir oğlum var onun başına maçta bir şey gelir de hastaneye götüremezseniz benim yüzüme bakıp pardon mu diyeceksiniz?

Artık bir araya gelin ve birlikte hareket edin. Siz bir araya gelmediğiniz için herkes kafasına göre federasyonu yönetiyor. Artık birlik olun. Bir çatı altında biraraya gelin  Buradan yaza yaza benim dilimde tüy bitti ama ben bıkmadan yazmaya devam edeceğim. Bazı şeyler düzelene kadar ve sevgili Efkan Bucak müsaade ettiği sürece buradayım. Ondan sonra da elimi etegimi çekeceğim.

Son söz olarak yönetici rahmetli  Turgut bey'in ve futbolcuların şöyle dediğini duyar  gibiyim. BİZ KİM İÇİN ÖLÜYORUZ?

YAZIM TARİHİ 21/09/2015
YAZAN:ÜMİT YILMAZ

3 yorum:

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Selam.Resmi görevli değil Yerel futbol adına görevli olarak gitmiştim.Söylemek istediğim bu.Yerel futbol adına Beykozdaki maçları izlemekle görevliyim.Aynı zamanda haftada bir köşe yazısı yazıyorum sitede.Amacım kulüplerimize mümkün olduğu kadar yardımcı olmak.Saygılarımla.

obalı dedi ki...

Ümit Bey çok güzel noktalara temas etmişsiiniz. Gerçekten amatör emekçilerine imreniyorum yaptıkları fedakarlıklara rağmen maddi karşılığı çok az oluyor. Bahis oyunlarının esiri olan futbolumuzda en temiz kalabilen son kale Amatör futboldur. Saygı ve sevgilerimle.

ÜMİT YILMAZ dedi ki...

Sevgili kardeşim yorumun için teşekkür ediyorum.Bu işin maddi hiç bir getirisi yok.Zaten öyle bir beklentimiz de yok.Tamamen gönül işi ve her türlü masrafı biz kendi cebimizden karşılıyoruz.Helali hoş olsun.Saygılarımla.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...