Pazar, Ağustos 30, 2015

İSTANBUL MESUDİYESPOR BÜYÜK OYNUYOR


İstanbul 1. Amatör Lig ekiplerinden İstanbul Mesudiyespor yeni sezona oldukça iddialı hazırlanıyor. Yeniden yapılanmaya giden Eflatun-Sarılılar'ı mercek altına aldık...

1987 yılında Beykoz ilçesinin Karagözsırtı semtinde Ordu Mesudiyeli futbolseverler tarafından kurulan Karagözsırtı Mesudiyespor kulübü 1990’lı yılların ikinci yarısıyla beraber İstanbul Amatör liginde ses getirmeye başlamış 1990’lı yılların sonuna doğru normal sezonunda oynadığı tüm maçları kazanarak İstanbul Şampiyonası'na gitmesine rağmen oynadığı 3 maçı da kaybetmiş ama oynadığı futbolla o günkü amatör futbol kamuoyundan büyük takdir toplamıştı.

Bu başarıdan sonra maalesef ideal yönetim kuramamaktan dolayı süratle ivme kaybeden kulüp kapanma noktasına gelmesine rağmen birkaç yöneticinin gayretiyle kapanmaktan kurtulmuş 2010‘lu yılların başlarına kadar varlığını sürdürmeyi başarmıştı. 2013 yılıyla beraber İstanbul  Mesudiyeliler Derneği'nin de kulüp yönetiminde yer almasıyla kabuğunu kırmaya başlayan kulüp 2014-2015 sezonunda bitime 4 hafta kala şampiyonluğu kazanarak 1. Amatör Lig'e yükseldi.

Kadroda kimler yok ki...
Kadrosunda Dinçer, Göktuğ, Sefa, Şaban gibi Çubukluspor'da şampiyonluk yaşamış  oyuncular bulunan kulüp bu oyuncuların yanına kariyerinde Boluspor forması da giymiş olan kaleci Yağızcan, Paşabahçe takımıyla BAL'a çıkmayı başaran Onur Atila, İshak, Yusuf, Alemdağ formasıyla BAL'a yükselmiş Gökay, Beykoz 1908 takımıyla beraber 2. Lig kariyeri bulunan Şeref, Karasuspor'la BAL'da mücadele eden Mennan gibi kaliteli  oyuncuları katan kulüp transfer döneminde hatırı  sayılır bir para harcayarak hedefini öncelikle Süper Amatör Lig daha sonra BAL, birkaç yıl içinde de profesyonel lig olarak belirledi. 

Özat Özsoy başkanlığında Mesudiyeli iş adamları ve köy derneği başkanlarının oluşumuyla Mesudiyeliler Derneği'nin büyük desteğiyle güçlü bir yönetim kuran kulüp 2015-2016 sezonu tanıtımını da görkemli bir şekilde yaptı.

250 bin taraftarı var!
Anadolu yakasında 60 bini Beykoz’da olmak üzere yaklaşık 150 bin, Avrupa yakasında çoğunluğu Feriköy ve Şişli bölgesinde olmak üzere yaklaşık 100 bin olmak üzere İstanbul’da yaklaşık 250 bin kişilik bir nüfusa sahip Mesudiye ilçesinin takımı olan kulüp ismini de İSTANBUL MESUDİYESPOR olarak değiştirerek ismiyle beraber vizyonunu da değiştirmiş oldu. Artık tüm İstanbul'daki Mesudiyelilere hitap eder hale gelmiş oldu.


Takım Aşkın Karadeniz'e emanet
Çalışmalarını Paşabahçespor takımını BAL'a çıkarma başarısı gösteren Aşkın Karadeniz hoca nezaretinde sürdüren kulüp tıpkı bir kolej takımı havasında ligin başlamasını iple çekmeye başladı.

Geçtiğimiz yıl kazandığı şampiyonlukla seyirci  sayısını  önemli boyutlara çıkaran İstanbul Mesudiyespor yeni başarılara ulaşmak için  yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürürken Mesudiye spor taraftarının yüzünü bir kez daha güldürebilmek  ve tüm Mesudiyelilerin bir kez  daha gururu olmak hedefiyle yolunda çok daha emin adımlarla ilerliyor.

HABER: ÜMİT YILMAZ

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.