Salı, Mayıs 26, 2015

UMUTLANDIRAN KONGRE


Sarayönü Belediyespor’un Olağanüstü Genel Kurulu, Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu’na yapıldı.

 Başkan Nafiz Solak tarafından oluşturulan ve aralarında Erdal Demirpolat gibi işadamlarının da olduğu güçlü liste yeşil-siyahlıların yeni yönetimi oldu. Kongre esnasında salonda oluşan hava ve birliktelik yeni sezon öncesinde camiayı umutlandırdı.  
  
İlçenin dışarıya açılan penceresi olan Sarayönü Belediyespor’da Olağanüstü Genel Kurulu Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tüzük değişikliğinin de yapıldığı kongrede Yönetim Kurulu üye sayısı 17’ye çıkartılırken, ilçenin önde gelen işadamlarının da yer aldığı liste oy birliği ile kabul edildi.
Belediye Düğün Salonu’nda akşam saatlerinde yapılan kongreye 87 delegeden 62’si katıldı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, AK Parti İlçe Başkanı Rıza Demir, CHP İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Sarayönü Devlet Hastanesi Müdürü Kenan Çoban, SYDV Müdürü Ahmet Turan, Kuşçular Derneği Başkanı Bahattin Canabay, Kızılay Derneği Başkanı H.İbrahim Turan, muhtarlar ve taraftarlar katıldı.     

Tüzük değişikliği yapıldı
Gerekli çoğunluğun sağlanması ile Divan Heyeti’nin oluşumu için Sarayönü Belediyespor Yöneticisi Muammer Akhançer tarafından Mustafa Önal, Ömer Gökay ve Özcan Zeybek önerildi. Oylamaya sunulan liste oybirliği ile kabul edildi.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mustafa Önal başkanlığında ki Divan Heyeti, gündem maddelerine geçti. Yönetim Kurulu üye sayısının 17’ye çıkarılması ve üye aidatlarında ki düzenleme ile ilgili maddeler görüşüldü. Faaliyet ve Mali Raporların okunup ibra edilmesinin ardından Sarayönü Belediyespor Kulüp Başkanı Nafiz Solak söz aldı.

Herkesin elini taşın altına koyması lazım
Yönetimi devraldıktan sonra bir yola çıktıklarını ve bir takım talihsizlikler yaşamalarına rağmen sonradan toparlanarak ligde kaldıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Nafiz Solak, “Aslında Bölgesel Amatör Lig’de ikinci olmakla baraj maçı oynamak arasında hiç bir fark yok. Tabi ki hedefimiz şampiyonluk. Sadece yönetimdekilerin değil herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Futbol bizim en önemli reklam aracımız” dedi.

Sadece futbol olmayacak
Kulüp olarak faaliyetlerinin sadece futbol ile sınırlı kalmayacağını dile getiren Solak, “Belediyespor'un spor faaliyetleri sadece futbol değil. Futboldan başka yüzme kulübü, atletizm, atçılık, folklor kulüpleri oluşturacağız. Gençlik Merkezimizin açılışı ile yüzme takımı, Halk Oyunları, Ata Savunma Sanatı gibi spor alanlarını Sarayönü Belediyespor kulübü bünyesine alacağız. Hatta At Biniciliği yapan hemşehrilerimizde Sarayönü Belediyespor kulübüne bağlanmak istediklerini bizlere ilettiler. Önümüzdeki günlerde çalışmalar doğrultusunda hepsini değerlendireceğiz. Uzun bir aradan sonra yönetimimizde iki bayan arkadaşımız görev yapacak. Branşlardan sorumlu yönetici arkadaşlarımız olacak” diye konuştu.

Tesisleşme atılımı
Tesisleşme konusunda da önemli kazanımlar sağladıklarını kaydeden Solak, “Stadımızın zemini kış döneminde çok fazla bozuldu. Bu yüzden bazı maçlarımızı kaybettik. Bazı maçlarımızı da Konya’da oynamak zorunda kaldık. Bu yüzden bir sentetik saha yapımı için proje hazırladık. UEFA standartlarında bir sentetik sahayı ilçemize kazandıracağız. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Böylece Ladik Sahası ile birlikte maçların oynanabileceği 3 sahamız olacak. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü ile çalışmalarımız devam ediyor. Saha ve spor salonumuz bakıma alınacak. Havuzumuzda ki eksiklerimiz tamamlanıp ilçemizin tüm mahallelerinin kullanımına hazır hale gelecek" dedi.
Solak, konuşmasını yeşil-siyahlı kulübün formasını terletenlere, kulübün yönetim kademesinde görev yapan eski yönetici ve başkanlara teşekkür ederek tamamladı. Eski yöneticilerin ve taraftarların dilek ve temennilerinin ardından seçim maddesine geçildi.
Nafiz Solak, Erdal Demirpolat, Tuncay Özkan, Nihat Altuntaş, Rıfkı Kurşun, Can Kılıç, Oya Kocaoğlan, Mehmet Çobanoğlu, Nezir Parlak, Yasin Küçük, Bilal Arısoy, Zeliha Ceylan, Muammer Akhançer, Ramazan Poyraz, İbrahim Ocak, Mustafa Solak, Mustafa Sena Çakıcı’dan oluşan liste birliği ile kabul edildi. Denetleme Kurulu ise Ömer Gökay, Bülent Çetinkaya ve Özcan Zeybek’ten oluşmasının ardından kongre tamamlandı.
  
Salonun dolması gerekiyordu
Sarayönü Belediyespor’un eski yöneticilerinden Halil Günay, kongrede yaptığı konuşmada delegelerin ilgisizliğinden yakınarak salonun dolmamasının üzücü olduğunu söyledi. 
Günay, “Bugün burada daha çok insan görmek isterdim. Buranın tamamen dolması gerekiyordu. Yaklaşık 70 yıllık bir takımız. Bazı şeyleri hala halledebilmiş değiliz. Bir de biz bu takımı hep zirvede görmeye alıştık. Bu sene baraj maçlarına kalmak bizi biraz üzdü" dedi.

Turan’dan birlik çağrısı
 Sarayönü Belediyespor’un ilçenin ekonomik, siyasi, sosyal durumu ile ters orantılı olarak başarılara imza attığını belirten Sarayönü Belediyespor eski yöneticisi, Kızılay Derneği Başkanı H.İbrahim Turan, şampiyonluk için kısır çekişmeleri bırakıp ilçenin birlik, beraberlik içerisinde bir bütün olması gerektiğinin altını çizdi. 
Sarayönü Belediyespor ile ilgili tespitlerini paylaşmak için söz alan Turan, “Sarayönü'nün ekonomik, siyasi, sosyal durumu belli. Sarayönü Belediyespor bu şartlara bakıldığında olması gereken yerin çok çok üzerinde. Baktığımızda Ereğli'yle, Akşehir'le, büyük il takımlarıyla mücadele ediyoruz. Onların ekonomik ve sosyal yapısı ortada. Bizim bütçemizin 3-4 katı bütçeye sahip olan takımlar var. Buna rağmen Sarayönü her zaman futbolda adından söz ettiren ve korkulan bir takım olmuştur. 3. Lige çıkmak istiyorsak daha öz verili olmamız lazım. Maddi destek önemli ama bununla bitmiyor. Manevi destek ve birlik, beraberlikte çok önemli. Biz 3. Ligin kapısından 1 puanla dönmüş bir takımız. 4-5 senedir hep kafaya oynadık. Büyük başarılara alıştık. Bunun altındaki başarılar bizi tatmin etmez. Ne yapıp edip şampiyon olacağız ve 3. Lige çıkacağız inşallah" dedi.

Hizmet boynumuzun borcu
Sarayönü Belediyespor’un yeni yöneticilerinden İşadamı Erdal Demirpolat, Sarayönü’nün daha sosyal bir ilçe olması için 24 saat çalışacaklarını söyledi.
Seçimin ardından Genel Kurul’a teşekkür için kürsüye gelen Sarayönü Belediyespor yöneticisi Erdal Demirpolat, “Buraya hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Ben spora çok yakın biri değilim ama Sarayönü Belediyespor'u hak ettiği yerlere getirmek için elimizden geleni yapacağız. Bunun yanı sıra çeşitli etkinliklerimiz de olacak. Başkanımızla bunların planını yaptık. Sarayönü'nü sosyal bir ilçe haline getirmek için tabiri caizse 24 saat çalışacağız” dedi.

Kanıcı onore edildi
Sarayönü Belediyespor’un içerde dışarda tüm maçlarını takip eden Yaşar Kanıcı, Cumartesi günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da onore edildi. Kulüp üyesi olmamasına rağmen kongreye davet edilen Yaşar Kanıcı, Sarayönü Belediyespor Başkanı Nafiz Solak’ın konuşmasında örnek taraftar olarak gösterildi. Kulüp üyeliği için başvurusu alınan Kanıcı, Sarayönü Belediyespor Kulübü’nün yaş olarak en büyük delegesi olmuş oldu.

HABER:MELİH ÖZTÜRK












Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.