Cuma, Mayıs 29, 2015

3.SPOR VE YAŞAM FESTİVALİ

Bakırköy Belediyesi Tesislerinde büyük bir katılım düzenlenen, 3.Spor & Yaşam Festivali 2015 organizasyonuna konuk olduk. 24.05.2015 Pazar günü yapılan ve 19.00'a kadar çeşitli branşlarda süren festivale, Futbol dalında şampiyonluk maçı ile son verildi. İstanbul Süryani Kadim Metropoliti Sayın Mor Filüksinos Yusuf Çetin'in de katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.

Süryani Spor Komitesi başkanı Corc Akdoğan ve üyeler Tuma Tok, Sami Belican, Özcan Özkınacı, Özcan Paslanmaz, Süleyman Metin, Arman Deniz, Sercan Gül, Murat Metin, Seli Döner, Ferda Koç gerçekleştirdikleri Festivalin, 3 yıldır Spor & Yaşam Festivali olarak adlandırdıklarını, Ancak bu serüvenin ilkinin 1992 yılının şubat ayında yapıldığını aktardı. Festivalin ise 13.Süryani Yönetim Kurulu Vakfı'nın desteği ile gerçekleştiğini belirtti.

Festival etkinliklerinin sadece futbol ile sınırlı olmadığını belirten Süryani Spor Komitesi Başkanı Corc Akdoğan, Festival kapsamında Tavla Turnuvası,  Masa Tenisi Turnuvası, Voleybol Turnuvası, Tenis Turnuvası Okey Turnuvası, ve Animasyon düzenlediklerini aktardı.

Festivalin amacının Cemaate yakın kimseleri birbirine kaynaştırmak olduğunu belirtilirken, bu amaç dahilinde futbol takımları oluşturulurken, herhangi bir şekilde takım halinde kayıt almadıklarını, aksine oyuncuların arşivlerinde aldıkları notlara istinaden, turnuvaya katılım yapan oyuncuların yeteneklerini sınıflandırarak karma takımlar yaparak hem kaynaşmayı hem de daha denk kuvvetlerin mücadele etmesini sağlayarak dostlukları pekiştirmek amacında olduklarını belirtti.

Tüm gün süren Festivalde kalabalık denilebilecek sayıda iştirakçi bulunurken, 1 dakika bile yerinde durmayan bir ekipte festivalin en güzel şekilde geçmesi için inanılmaz bir özveri gösterdi. Özellikle minik diye adlandırabileceğimiz gruptaki çocuklar ile ailelerinden bireylermiş gibi özen gösteren görevlilerin çabası ayrı bir takdiri hak ediyordu.

Festivale branşlarında derece yapan takım ve kişilere kupa ve madalyaları takdim edilerek, güzel güneşli bir pazar gününde, izleyenlerin ve sporcu olarak katılanların büyük keyif aldığı festivale nokta koyuldu.

Ayrıca, Festival için,  Mor Filüksinos Yusuf Çetin, 13.Vakıf Yönetim Kurulu, Bakırköy Belediye Başkanı Sayın Bülent Kerimoğlu'na, Spor Komitesi ve Gençlik kollarına teşekkür edilirken, Katkılarından dolayı Develi Restaurant, Rita Değirmenci, İsmail Kuru ile birlikte tesisin kapılarının açılmasındaki katkılarından dolayı Bakırköy Kulüpler Birliği Başkanı İbrahim Mamati Bey ve Sayın İsmail Öngün'e teşekkürü borç bildiklerini belirttiler.

HABER: MELİH ÖZTÜRK








































































Hiç yorum yok:

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemeleri kuraları çekildi

Türkiye U15 Şampiyonası İstanbul elemelerinin kuraları bugün çekildi.