Pazartesi, Nisan 27, 2015

HALİDE EDİP ADIVAR’DAN MÜKEMMEL GALİBİYET


3.Lig 2.Grup maçında Gölcükspor’u ilk yarıdaki mükemmel futboluyla 2-0 mağlup eden Halide Edip Adıvar, ligde kalma yolunda büyük bir adım attı.


TFF Spor Toto 3.Lig 2.grupta kritik haftalara girildi. Ligde kalmak için 68 Yeni Aksaray, Erzincan Refahiye ve Çine Madranspor ile çekişen Şişli temsilcisi, taraftarının 90 dakika destek verdiği maçta Play-Off mücadelesi veren Gölcükspor’ü ilk yarıda adeta sahadan silerken, 2.dakikada Tayfun Çakal ve 33.dakikada Nazif Şener’in golleriyle puanını 32 yaptı.

İlker Güneş, Çağlar Yıldız, Can Öztekin Hakem triosunun başarılı bir yönetim sergilediği maç Vefa Stadında oynandı.

Maçın 2.dakikasında Nazif Şener’in korner’den gelen topunda defansın arasında kafayı vuran Tayfun Çakal takımını 1-0 öne geçirdi. 33.dakikada ise Seyithan Demirci’nin pasında Nazif Şener, 25 metreden mükemmel bir golle takımını 2-0 öne geçirdi. İkinci yarıda tarafların çabası sonucu değiştirmedi ve maç Halide Edip Adıvar’ın 2-0 üstünlüğüyle bitti.

Maçtan notlar:
3.Ligde ilk sezonunu yaşayan Halide Edip Adıvar, iç sahada ilk kez çok iyi bir futbol oynarken, kırmızı-beyazlılar uzun süren şanssızlıklarını da kırmış oldular.

Halide Edip Adıvarlı taraftar 90 dakika hiç susmadan takımlarını desteklerken, Başkan Sedat Cengiz için uzun süre tezahürat yaptılar.

Halide Edip Adıvar, üst ligi hedefleyen Gölcükspor karşısında takım halinde etkili olurken, genç futbolcu Nazif attığı gol ve verdiği gol pasının dışında çalışkanlığı ve her topu olumlu kullanmasıyla takımının en iyilerinden birisi olarak göze çarptı.

Gölcükspor Başkanı ve Yöneticiler, protokol tribününe oturmak yerine kale arkasından maçı izlemeyi tercih ettiler.

Kırklarelili Hakem İlker Güneş, Yardımcıları ile birlikte çok başarılı bir maç yönetti. Halide Edip Adıvar’ın ikinci golünde Gölcüksporluların 'elle oynama' itirazı yersizdi, çünkü top Nazif’in kapalı olan dirseğine çarptı.

Maçın ilk yarısında kale arkasında ısınan Gölcüksporlu futbolcuların bir pozisyon itiraz ettikleri Yardımcı Hakem Çağlar Yıldız’ın oyunculara 'artistlik yapmayın!' demesi konuk ekibin tepkisini çekti.

83.dakikada Halide Edip Adıvar atağında Tayfun Çakal, takım arkadaşının sakatlandığını görünce kaleye gitmek yerine topu taca attı. Ancak Gölcükspor kalecisi Gökhan Yenigün, takım arkadaşlarını ikazı nedeniyle Ensar Çetinkaya’nın topu rakibe vermek yerine kendi takımı lehine kullanması ve bu atakta ciddi bir gol girişimi olması Halide Edip Adıvarlıların çok büyük tepkisini çekti.


STAT: Vefa
HAKEMLER: İlker Güneş, Çağlar Yıldız, Can Öztekin
HALİDE EDİP ADIVAR: Hasan, Veysel, Batukan, Yağızhan, Ayhan Atalay, Celalettin, Kaan, Uğur  (dk. 66 Okan), Nazif (dk 75 Engin), Tayfun (dk 86 Erdal), Seyithan
YEDEKLER: Mustafa Berk, Doğukan, Oğulcan Ahmet, Osman
TEKNİK DİREKTÖR: Zeki Ersoy
GÖLCÜKSPOR: Gökhan Yenigün, Aydın (dk 80 Ensar), Okan, Gökhan Açıkgöz, Muhammet, Sezgin, Polat (dk. 58 Emre), Oğuzhan, Yeldar (dk. 46 Yunus), Cemal, Aykut
YEDEKLER: Çağrı Can, Savaş, Burak, Macit,
TEKNİK DİREKTÖR: Ali Beykoz
GOLLER: Dk.3 Tayfun Çakal, dk.33 Nazif Şener (Halide Edip Adıvar)
SARI KART: Dk.60 Batukan, Dk.65 Tayfun, dk 90 Erdal /  Gökhan Yenigün dk 33


HABER: ALİ KEMAL DEMİR










Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...