Salı, Nisan 28, 2015

2.LİG KIRMIZI GRUPTA PAZAR GÜNÜ YANGIN VAR!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta 2014-2015 Futbol sezonu 3 Mayıs 2015 Pazar günü oynanacak olan müsabakalarla sona erecek. 


Ligde kalma savaşının tüh hızıyla devam ettiği grupta şampiyonluk ipini liglerin bitimine bir hafta kala Göztepe kendi evinde 3-1 mağlup ettiği Kırklarelispor galibiyetiyle garantilemiş oldu. Sarı-kırmızılılar, yeni sezonda PTT Birinci Ligde mücadele etme hakkı kazandı. Bu grupta ligde kalma mücadelesi, müsabakaların son 90 dakikasına kaldı. Altay’ın haftalar önce veda ettiği Spor Toto 2. Lige hafta sonunda hangi takımın veda edeceği merakla beklenmeye başlandı. 


Tepecikspor, avantaj elde etti
Ligde sezon başından bedri bir türlü alt sıralardan kurtulamayan Tepecikspor, son haftalarda aldığı neticelerle sıralamada 14. basamağa kadar yükseldi. Puanların eşit olması ve ikili averajla üç rakibini arkasına alan Tepecikspor, ligde kalma adına önemli bir galibiyet aldı. Altay’ı kendi evinde 2-0 mağlup ederek ligde kalma kaderini ligin son maçına bırakan yeşil-beyazlılar, rakiplerinin önünde biraz ol sun avantajlı görünüyor. Tepecikspor Pazar günü deplasmanda Ligde iddiası kalmayan Kocaeli Birlikspor’a konuk olacak. Yeşil-beyazlılara bu karşılaşmada beraberlik bile yetecek fakat rakiplerinin de puan kaybetmesi şartıyla. Eğer Tepecikspor Kocaeli deplasmanından üç puanla döner, alttaki rakiplerin alacakları neticeler Tepecikspor’u hiç mi hiç ilgilendirmeyecek. Direkt olarak ligde kalan takımlar arasında yerini alacak. Eğer Tepecikspor, bu karşılaşmayı kaybeder, rakipleri de kaybederse yine ligde kalan takım Tepecikspor olacak. Rakipleri kazanır ve ya berabere kalırsa, bu kez lige veda eden takım Tepecikspor olacak. Ligin son haftasında adeta takımlar arasında kıyamet kopacak.


Gölbaşıspor, bıçak sırtında
Ligde bıçak sırtında olan Gölbaşıspor, hem Tepecikspor’a, hem de Kahramanmaraşspor’a karşı ikili averajı oldukça kötü. Gölbaşıspor, Kahramanmaraşspor ile 1-1 berabere kaldı, kendi evinde 3-0 kaybetti. Ankara temsilcisi, Tepecikspor’a evinde 3-1, Tepecik’te 4-0 kaybetti. Puan eşitliği durumunda lige veda edecek olan ikinci takım, Gölbaşıspor olacak. Kahramanmaraşspor puan kaybeder, Gölbaşıspor kazanırsa, bu kez lige veda eden takım Kahramanmaraşspor olacak. Eğer, Tepecikspor, Gölbaşıspor ve Kahramanmaraşspor takımları kazanır, Gümüşhanespor deplasmanda Kırklarelispor’a kaybederse, bu kez lige veda eden Takımlar Gümüşhanespor ile Düzyurtspor takımları olacak. Tepecikspor, Gölbaşıspor ve Kahramanmaraşspor kaybederse, Düzyurtspor deplasmanda kazanırsa, bu kez ikili averajla lige veda eden Gölbaşıspor ile Kahramanmaraşspor olacak. Kafaları karıştıran ve son yılların en ilginç sezonunu yaşayan takımların ligde kalmak için edecekleri mücadeleler herkesi heyecanlandırıyor. Ligde kalma umutlarını taşıyan takımlar, Pazar günü hayati önem arz eden maçlara çıkacaklar ve ligde kalmak için bir birlerinin maçlarının bitimini bekleyecekler. Bu durumda Bugsaşspor ile Kırklarelispor takımları, haftayı mağlubiyetle kapasalar bile, ikili averajlarla ligde kalmaları garanti olacak. Ligde Altay dışında beş takımı zorlu bir hafta sonu bekliyor. Fikstür avantajını en iyi şekilde değerlendiren Tepecikspor’un ligde kalma umutları, Kocaeli Birlikspor maçı ile hayat bulacak. Tepecikspor, bu maçı kaybederse ligden düşecek üçüncü takımda büyük bir aksilik ve ya sürpriz olmazsa Düzyurtspor olacak. 
Ligde kalma mücadelesi veren takımların ligde oynayacakları son maçlar ve son puan durumu çizelgesi, aşağıdaki gibi şekillendi.



13.Gümüşhanespor’un kalan maçları (PUANI 37)
3 Mayıs 2015   15:30 L.BURGAZ KIRKLARELİSPOR
GÜMÜŞHANESPOR

14.Tepecikspor’un kalan maçları (PUANI 35)
3 Mayıs 2015  15:30 KOCAELİ KOCAELİ BİRLİK 
TEPECİKSPOR A.Ş.

15.Gölbaşıspor’un kalan maçları (PUANI 35)
3 Mayıs 2015   15:30 GÖLBAŞI GÖLBAŞISPOR A.Ş.
MKE ANKARAGÜCÜ

16.Kahramanmaraşspor’un kalan maçları (PUANI 35)
3 Mayıs 2015  15:30 MARAŞ KAHRAMANMARAŞ
PAZARSPOR

17.B.N.Düzyurtzpor’un kalan maçları (PUANI 34)
3 Mayıs 2015   15:30 İNEGÖL İNEGÖLSPOR
B.N. DÜZYURTSPOR

18.Altay’ın kalan maçları (PUANI 27)
3 Mayıs 2015  15:30 ATATÜRK ALTAY
BANDIRMASPOR


HABER: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...