Cumartesi, Mart 28, 2015

ÇENGELKÖYSPOR’DAN EDİRNE MAÇI ÖNCESİ ÇOK SERT AÇIKLAMA


Çengelköyspor A.Ş. Başkanı İsmet Özay, yarınki Edirne GK maçının Hakeminin Kocaelili olduğunu ifade etti ve "TFF artık bu ayak oyunlarına çaresiz kalmasın" dedi.

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta şampiyonluk için Kocaelispor ve Tekirdağspor ile çekişen Çengelköyspor’dan kritik Edirne maçı öncesinde bir açıklama yapıldı.

Bölgesel Amatör Ligdeki ilk sezonunda sahadaki rakiplerinden daha fazla oyun alanının dışındaki garipliklerle mücadele eden Çengelköyspor, iki Büyükşehir takımı olan Tekirdağspor ve Kocaelispor’un ardından ligde 3.sırada bulunuyor.

Çengelköyspor, Hakemin değiştirilmesini istiyor!
Ligin 24.haftasında Edirne 25 Kasım Stadında Edirne GK ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlıların maçını Kocaelili Hakem Doğan Altun yönetecek. Hakemliğe Kocaeli’de başlayan ve bu sezon Balıkesir ilinde görev yapmaya başlayan Ulusal Hakemin bu maça atanması Çengelköyspor cephesinde tepkiyle karşılandı. Bu sezon Hakemlerden çok canı yanan yeşil-beyazlılar, MHK yetkilileri ile görüşerek gruptaki rakiplerinden birisinin Kocaelispor olduğunu ve bu ilde Hakemlik yapan ve geçici bir süre Balıkesir’de olan Doğan Altun’un bu maça atanmasının şaibelere yol açacağını öne sürdüler.

Kirli senaryolarını ortaya döküyorlar
Sitemize konuşan Çengelköyspor A.Ş. Başkanı İsmet Özay açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Grubumuzda son haftalara girildi. 3.Lig vizesini almak için iki Büyükşehir takımı olan Tekirdağspor ve Kocaelispor ile kıyasıya bir yarış içindeyiz. Heyecanın giderek yükseldiği bu yarışta bizi temennimiz hak edenin 3.Lige çıkmasıdır. Bizim için mücadele verdiğimiz her rakip değerlidir, hiçbir takımı gözümüzde büyütmediğimiz gibi yine hiçbir rakibi küçümsemiyoruz. Ancak kendilerini "büyük" sanan bazı takımlar, artık kirli senaryolarını sahnelemekten hiç çekinmiyor ve kul hakkına girmekten de geri durmuyorlar.

"Edirne Hakemleri yönetsin!"
Yarın deplasmanda Edirnespor GK ile 25 Kasım Stadında oynayacağımız maç bizim için hayati önem taşımaktadır. Ancak TFF, müsabakaya rakiplerimizden birisi olan Kocaeli’de yetişmiş ve bu ilde Hakemlik yapmış Doğan Altun’u atayarak hata yapmıştır. Bu durum, bizim de TFF’ye olan güvencimizi iyiden iyiye sarsmış ve bilhassa TFF yetkililerinin bile açıklamakta zorlandığı bu durum karşısında TFF’nin bazı Kulüpler karşısında çaresiz kalması ve onların her istediğini koşulsuz bir şekilde yerine getirmesiyle birlikte çaresizliğini bir kez daha görmüş olan üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu müsabaka Hakemin değiştirilmesi gerekmektedir. Kanımızca bu atama son derece yanlış ve art niyet içermektedir. TFF’den bu Hakemi maçtan almasını ve mümkünse Edirne Hakemlerinden oluşan bir trionun ya da Kırklareli veya Tekirdağ’dan Hakemlerin bu maça atamasını bekliyoruz.

"İlk yılımızda acı tecrübeler yaşadık"
Herkes şunu iyice bilmedir ki, Çengelköy Spor Kulübü de diğer rakiplerimiz gibi Türk futboluna yıllarca şerefli bir şekilde katkı sağlamış, binlerce gencin spor yapmasını olanak sağlamış ve sağlamaya devam edecektir. Çengelköy Spor Kulübü, bir hiç zaman haram puan peşinde koşmamıştır, kendi puanlarının da haksız şekilde elinden alınmasına müsaade etmeyecektir. Bu sezon Bölgesel Amatör Ligdeki ilk yılımızda yaşadığımız acı tecrübeler bize futbolun sadece saha içinde olmadığını ispatlasa da biz geçmişimizde olduğu gibi bundan sonra da adımıza yakışır şekilde mücadele edeceğiz.

"Kocaelili bir Hakem istemiyoruz"
Ülke futbolumuzun tüm liglerinde oynanan müsabakalarda Hakem hatalarına sıkça rastlanmaktadır. Hakemlerin de hata yapabileceğini kabul ediyoruz ancak MHK yetkilileri Hakem atamaları yaparken dikkatli davranmalı ve eşitlik ilkesine göre maç planlamasını sağlamalıdır. Çengelköy Spor Kulübü olarak amacımız polemik yaratmak değildir ancak Edirnespor GK maçımızda Kocaelili bir Hakem olmasının tesadüften ibaret olmadığını düşünüyoruz. Son olarak da Ulusal Hakem Doğan Altun’u ne tanırız ne de biliriz. Hakemliği hakkında da en ufak bir bilgi sahibi değiliz. Bizim serzenişimiz atamanın şeklinedir. "Balıkesir bölgesinden bu maça Hakem atanmasında nasıl bir sakınca olabilir?" diye düşünenler olabilir, ancak ligleri iyi takip edenler bilirler; BAL 10.Grupta geçtiğimiz haftalarda Düzce'de oynanan Düzcespor-Kütahyaspor-maçında sistem gereği İstanbul Hakemi atanmasını gerekiyordu, fakat yetkililer bu grupta iki takımımızın (Sultangazi ve Çıksalın) şampiyonluk yarışı verdiğini bildikleri için maça Niyazi Aykan Ceylan’ı (İzmir) atadılar. TFF yetkilileri neden aynı hassasiyeti bizim maçımıza göstermiyorlar. Bizim tepkimiz, Doğan Altun’u zan altında bırakmak değildir, zaten Kulübümüz şu ana kadar Hakemlerle hiçbir zaman kendimize yakışmayan bir diyaloga girmemiştir. 2 puanımızın göz göre göre elimizden alındığı Babaeski maçında bile… Netice itibari ile biz Edirnespor GK maçında Kocaelili bir Hakem istemiyoruz.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

1 yorum:

Adsız dedi ki...

CENGELKOYU DURDURAMİYACAKLAR.HEM ZEYTİNBURNU HEM KOCAELİ İKİSİDE AYNİ KEFEDE.BU TAKİM BU SENE SAMPİYİN OLUCAK

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.