Cumartesi, Mart 28, 2015

BOĞAZİÇİSPOR TAHKİM KURULU’NA BAŞVURDU



07 Mart 2015 tarihinde Çilekli Stadında oynanan Boğaziçispor-Tunaspor U19/1 müsabakası, ev sahibi takım 1-0 öndeyken 90.dakikadaki olaylarda iki takımın oyuncu sayısının 5’e düşmesi sebebiyle yarıda kalmıştı.

İstanbul Futbol İl Temsilciliği Tertip Komitesi bu maçla ilgili olarak iki takımı da hükmen mağlup ilan etmişti. Ancak Boğaziçispor, konuyu Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na taşımış ve maçın o anki skor ile (1-0) kendi lehine verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu, adı geçen maçı 24 Mart 2015 günü yaptığı toplantıda gündemine almış ve Boğaziçispor’dan eksik evrak bilgi ve belgelerin tamamlamasını istemiş daha sonra ise Beşiktaş temsilcisinin itirazını reddetmiş ve İstanbul Futbol İl Temsilciliği Tertip Komitesi’nin kararının onanmasına karar vermişti.

"Hakem işine geldiği gibi davranmıştır"
Yerel Futbol Sitesine konuşan kırmızı-beyazlıların Yöneticisi Suat Üzümcü, "Uzatma dakikaları oynanan maçta Tunaspor takımın kaptanı, 16 sırt numaralı oyuncumuz olan Alperen Okur’a sırtı dönük durumda iken arkadan kafa atmıştır. O anki darbenin şiddet ile oyuncumuz yere düşmüş ve hırsını alamayan Tunaspor’un kaptanı yere düşen oyuncumuzu bu sefer de yerde tekmelemeye başlamıştır. Oyuncularımızın, kendi takım arkadaşlarına yardım etmek istemesi üzerine de saha karışmıştır. Hangi takım, 1 dakikası kalan maçta ve top kendinde iken böyle bir olayın olmasını ister? Bu olayda Kulübümüz mağdur durumdayken, olaylar olduğunda hemen içeri kaçan ve ilk olarak "maçı bitirdim" diyen Hakemin daha sonra "iki takımdan da 5’er oyuncuyu attım" demesi hangi akla ve vicdana sığar? Şimdi soruyorum, bu olaylara karışanların sayısı neden sürekli olarak iki takımdan da 5’er kişi olur. 2 karşılıklı oyuncu olmaz mı? Ya da 7’şer oyuncu neden değildir! 20 dakika sonra takımlara "maçı bitirdim" diyen Hakem maalesef Hakem işine geldiği gibi davranmıştır ve kazandığımız maçta hükmen mağlup olmamıza sebep olmuştur. Neticede bu olayda Kulübümüz alenen mağdur olmuştur. Tarihinin en çabuk kararını veren İstanbul Futbol İl Temsilciliği Tertip Komitesi’ni kutluyoruz! Sonuç itibariyle, Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun kararına saygı duyuyoruz ancak verilen kararın doğru olmadığını düşünüyoruz ve bu nedenle bir üst merci olan Tahkim Kurulu’na başvuruda bulunacağız" diye konuştu.

Suat Üzümcü ayrıca, bu maçtan alınacak ya da kaybedilecek puanların ligdeki konumlarını değiştirmeyeceğini lakin haksızlıkla karşılaşmayı kabullenemediklerini de sözlerine ekledi.



HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.