Cuma, Ekim 31, 2014

ÖKÜZ ALTINDA BUZAĞI ARANMAZ

Evet yıllardır duyduk bu anlamlı “Öküz altında asla buzağı aranmaz” ata sözünü. Neye göre söyleyeceğim? 26 Ekim Pazar günü oynanan Karasuspor-Eskişehir Demirspor maçı için. Elbet kim, ne düşünür bilmem.

Hak ettiğimiz üç puanı futbolun içinde olan hatalar ile kaybettik.  Ettik de sanki dünyanın sonu mu bu hatalar? İnsan yaşadığı sürece yapar yapmasa da, gelecekte ve sonunda doğrular için var. Tıpkı Karasuspor  Kalecisi Cemal kardeşim gibi. Yapılmaması gereken hatanın olması yapanın ya da yapılanın üstüne gitmekle değil, futboldaki bu hataların varlığını kabullenmekle geçer. Yoksa bu gibi hatalar olmasa, ne anlamı kalır futboldaki zevkin.

Evet her zaman dediğim gibi, oynadığımız futbol kalitesi diğer rakiplerimizden üstün. Hatta diyebilirim ki en iyisi. Ama yapacak bir şey yok. Tabii puan kaybı yaşadıktan sonra. Pazar günü yaklaşık 4 bin futbol sever izledi maçı. Skordan memnun olmasa bile, oynanan futbol keyif vermiştir. Belki gol yollarında zorlanmış olsak bile. Nihayetinde son üç haftaya baktığımızda atılan 5 gol, küçümsenecek rakam değil.

   Yazımın başında dediğim gibi “Öküz altında buzağı aramayalım.” Başta kalecimiz olmak üzere, kimseyi suçlamanın bizlere fayda getirmeyeceğini bilerek, takım hakkında pozitif düşünelim. Hani oynadığımız maçlara bir bakalım, rakiplerimiz hakikatten maddi olarak güçlü rakiplerdi. Son oynadığımız E.Demirspor malumunuz, müessese takımı. Keza Kütahyaspor ve Düzcespor ya da Sultangazi. Ekonomik gücü var ancak futbol kalitesi bakımından üstünlük bizde. Kalaycıspor’u saymıyorum bu ligin en tecrübesiz takımı. Tek üstünlüğümüz var rakiplerimizden, bizim takımımız bir aile gibi kenetlenmiş birbirine. Maneviyat üst düzeyde. Elbette eksiklerimiz var. Zannediyorum devre arasında Sevgili Başkan Yılmaz Ekşi, takıma gerekli takviyeyi yapacaktır.
Kısacası bu ligde yeterince tecrübe edindik. Sezon sonunda da tecrübemizin meyvesini yemek bize nasip olur inşallah.

Pazar günü güzel maç oldu. Rakip lider olarak geldi, 2nci olarak gitti Karasu’dan. Ancak iki kez öne geçmemize rağmen, 90 dakika sonunda 1 puan alarak ayrıldık sahadan. Olsun bu beraberlikten birilerini suçlamaktan ziyade, geleceğe bakmak lazım.

Evet aynı gün saat 19.00’da Başakşehir ile Galatasaray maçı oynandı. Dünyanın en iyi kalecilerinden olan Muslera, 4 gol birden yedi. Öncesi de var, Şampiyonlar Ligi’nde de 3 gün önce, bir 4 gol daha yemişti. Etti 8 gol.  Hal böyle iken, Galatasaray kalecisi asla kalitesinden kaybetmedi. Kısacası elbette bir takım için kaleci çok önemli. O gün için kısmet öyle imiş. Daha önümüzde 20 maç var. Elbette kaybedilen puanların telafisi geçmişten ders alarak kapatılabilecek zaman diliminde.
Evet dediğim gibi eksiklerimiz var gol yollarında. Devrenin bitmesine 7 hafta var. Kısacası devre arasında yapacağımız hamlelerimiz olacak, Başkan Ekşi de bunu biliyor ve yapacağından hiç kuşkum yok. Bizler yeter ki futbolcu kardeşlerimizi demoralize etmeden ; kendilerine hep destek, tam destek olalım. Gerisi mutlu sonla biter.

Pazar günü Futbol Bölge Müdürümüz Ferruh Sezgin de maçı seyredenler arasında idi. Sahayı gezdikten sonra Başkan Yılmaz Ekşi’ye verdi müjdesini. Saha ışıklandırma projesinin parası çıkmış. Spor genel müdürlüğünden ve en kısa zamanda ihalesi yapılıp , devre bitmeden ışıklandırmanın da biteceğini söyledi. Hadi hayırlısı diyelim. Şen ve esen kalın.



YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...