Perşembe, Eylül 25, 2014

Lige 'merhaba' dedik

Lige “merhaba” ile başladık Evet siz değerli takipçilerimizi de tekrar “merhaba”.

Bölgesel Amatör Lig 10ncu grupta 2 hafta geride kaldı. Karasuspor’un , Çıksalınspor’dan aldığı mağlubiyete kimse aldanmasın. Mağlubiyete ve puan tablosuna gerçekten 0 puan çekmesine rağmen , Karasuspor olarak çok iyi takımız. Bakmayın siz bizim ilk maçımızdaki skora ve mağlubiyete. İyi oynarken yenildik. Rakible aramızda tek farkımız vardı , o da ilk 11 başlayışımız. Ama olsun bunlarda olmalı futbolda. Olacakta baksanıza koskoca Avrupa devi tabii 2000 yıllarının Galatasaray’ı hiç puansız takıma 2-0 mağlup oldu. Vardır elbet düşünceleri olmalıda teknik heyetin.

Neyse gelelim biz bu haftaki maçımıza. Malum İstanbul Sultangazispor ilk hafta hanesine 3 puan yazarak başladı. Lige bildiğim kadarı ile bizi çantada keklik görüp , mutlak galibiyet için gelmişler. Ancak evdeki hesap , asla pazara uymadığı gibi ; 21 Eylül Pazar gününe de uymadı. Kendilerine göre bu hesap , kısacası önemli olan almış olduğumuz galibiyet ve alınan 3 puan.

Sizler ile çok önemli bir şey paylaşmak isterim sadece ve sadece İstanbul takımları için. Bakın yemin ediyorum onların zekası kadar , biz Karasuluların zekat vermişliği var. Bu bir gerçek anlamasın. Çıksalın deplasmanına gittiğimizde bize bırakın “hoş geldin” demeyi , yüzümüze bakan olmadı. Olmasın onlardan vazgeçtik. Esame Listesi alacağız, adamlar ricada etsek “banane “der gibiydiler. Davranışları bile “niçin geldiniz” der gibiydi namerdim.

Geçtiğimiz sezon Arnavutköy Belediyespor hariç , hepsinin davranışı aynı idi. Bir de kendimize bakalım. Herkese “hoş geldin ve başarılar dileriz “Neden , çünkü misafirimiz O’nlar. Karasu’muza gelmişler. Bize de adam gibi ağırlamak düşer. İşte demem o ki , O’nlar ne düşünürse düşünsün. İster metropol olsunlar , ister ayrı bir ülke güler geçerim. Tekrar ediyorum. Kozmopolit bir yaşam süren İstanbul’un zekası kadar , bizlerin zekat vermişliği var.

İşte şimdi de geldik oynanan maça. Gerçekten Sarı-Kırmızılı ekibimiz , ilk maçta Çıksalınspor kaçırdığı talihsiz 3 puanın hırsını , ikinci maçında Sultangazispor karşısında aldı. Kendi saha ve seyircisi önünde Sultangazispor’u , Ahmet Maran’ın attığı o mükemmel firikik golü ile söke söke almasını bildi. Bilirken de tribünlerde yaklaşık 5 bin seyirciyi , sezonun ilk maçında mutlu sevinç için ayaklandırdı.

Karabük bölgesinden gelen maçın hakemi Hakan Berder’in de takdir ettiği gol , yakışıklı mı yakışıklı gol oldu. 90 dakikanın başladığı ilk düdükten sonra , elbette ya sonra. O mükemmel golün sonrası hanemize yazılan üç puan. Ancak şapkamızı elimize alıp düşünmek lazım. Futbol adına ilk hafta Karasuspor çok iyi oynarken , kaybettiği üç puan ve bu hafta kazanılan üç puanın hesabını herkes yapmalı. İnce hesapların hesabını verecek muhatap ben değilim. Bizler maç içinde gördüklerimizi yazarız negatif ya da pozitifleri. Kimin pozitif artısı varsa yazarız. Tıpkı bu hafta olduğu gibi. Evet eksiğimiz var gol bölgesinde. Atamıyoruz ve de son vuruşu yapacak golcümüz yok. Ah bir olsa. İlk oynadığımız maç farklı skorlar ile biterdi. Grubun ilk iki haftasının haklı gururunu yaşardık. Ama olsun yine yaşayacağımızdan şüphem yok.

Açıkça yazmaktan geçer her şey , kim nasıl oynadı ya da oynayamadığı. İşte Kaleci Cemal , kendinden emin bir önceki maçın farkında ve kalesini bir Ulubatlı Hasan misali korudu. Özkan Sahip ise , futbolunu şartların gerektirdiği şekilde oynadı. Futbol dercesine resitalini yaptı. Mennan ise , 38’nci dakikada sakatlanmasına kadar , benimsemiş Karasu’lu olduğunu. Adeta “futbol böyle oynanır , sakatlansak bile “dedi. Ya Kaptan Celalettin , tam bir görev adamı Maskeli Celo. Mesut Solmaz’a ne demeli. Ben şahitim soyadım Ekşi. İşte o soyadına yakışır , defans özelliğini gösterdi. Onur, evet tam adına yakışır şekilde oynarken , sahada nasıl onurlu bir şekilde futbolunu oynadı. Derseniz ki Cumhur ne iş yapar. Henüz başlamadı görevine. Ama mutlakki görev adamı bilesiniz.

Gelelim Tamer Erbaş’a. Tam bir takım oyuncusu yetmezmiş gibi , piskolog. O da yetmezmiş gibi , saha içi koordinasyon sorumlusu. Ahmet Maran’a diyecek lafım yok. Usta her yerde ustadır. Ustalığını da gösterdi. Ah birde bilesiniz futbol sihirbazı Semih Özdemir’i. Bırakın kaçırdığı golleri ama adeta , “ben henüz başlamadım, bekleyin görün beni” dercesine , kaçırdığı gollere , kendi bile isyan etti. Sanırım Kütahya’yı bekliyor. Ogün Balcı , evet kendinden emin yapmak istediklerini arkadaşlarına yansıtmakta güçlük çekse de , görevinin en iyisini sahada yansıttı. Ha gelelim sonradan oyuna giren kardeşlerimize. Orhan Kaşkaş , Orhan Ekşi ve Serdar Ergelen’e. Kötümü oynadılar. Asla değil. Elbet aksine , 3 puan adına katkıları oldukça fazla idi.

Bu hafta Karasu Sentetik sahamızda futbol severlerimize üç 90 dakika futbol ziyafeti vardı. Cumartesi günü , Karasu derbisinde gülen taraf Sahil Karadeniz olurken , ikinci maçta Kuzey’in derbisinde komşu takım Kocaalispor oldu. Ben Süper Ligde mücadele eden tüm takımlarımıza , başarılar diliyorum. Sıra geldi. BAL’da Kütahyaspor’a. “Bekle bizi Kütahya diyorum.” Şen ve esen kalın.

 

YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...