Perşembe, Eylül 25, 2014

Kadın Futbolunda Yeni Sezon - 3.Lig 1.Grup

Her yıl olduğu gibi sezon öncesinde Kadın Futbol Ligleri'ni  mercek altına alalım.

Bu yıl aslında öncekilerden farklı. İlk kez sevgili Dudulluspor'umuz ile bizler de bu heyecanın tam ortasında yer alacağız. Doğal olarak, ligdeki takımlar ile bu kez rakipleri olarak sezon analizi almak üzere konuşmak da biraz karışık bir iş. O zaman TFF 3.Lig'den, 1.Grup'tan başlayalım da hızlıca aradan çıksın. Sağolsunlar tüm takımlar içten bir şekilde durumlarını paylaştılar. Karşınızda 1.Grup..

Grupta birbirine denk takım sayısı oldukça çok. Aslında rekabet olarak 1.Lig'i aratmayacak olan bir grup olacak. Zaten güçlü olan gruba, İstanbul dışı takım olarak da Sakarya eklenince zorluk derecesi iyice yükselmiş durumda. İki takımın çıkacağı grupta sonucu tahmin etmek çok kolay değil. Alfabetik sıra ile ilerleyelim ...

Akdeniz Nurçelik geçtiğimiz sezon son üç haftaya kadar ilk iki sırada yer almış, ancak Karşıyaka Koleji ve Kireçburnu ile oynadıkları kritik karşılaşmalardan sadece bir puan çıkartınca burun farkı ile 2.Lig'i kaçırmıştı. Takımın başkanı Nurcan Çelik bu yıl da kadroyu koruduklarını ve Kıbrıs ile organik bağlantıyı sürdürerek mücadele edeceklerini söylüyor. Nurçelik'in bir yıl önce de kusursuz bir grup performansı ile playoff'a çıktığını düşünürsek, bu yıl da ilk iki için önemli bir aday olduğunu söyleyebiliriz.

Kadın futbolu'nun tecrübeli isimlerinden Orhan Bıçakçıoğlu bu yıl yeni bir takım ile geliyor. Bakırköy Gençlik takımı diğer Bıçakçıoğlu takımları gibi genç bir kadro ile tecrübeli oyuncuların karışımından oluşuyor. Gençler kendi KFEM çalışmalarından geliyorlar. Takımın hedefi mütevazi. Bu yıl tecrübe kazanmak için sahada yer alacaklar.

Bakırköy Zara bu yıl takımı bir başka tecrübeli isim olan Sebahattin Sönmez'e emanet etti. Genel olarak geçen yılki kadroları ile mücadele edecekler. Takıma Sönmez'in iki eski öğrencisini, Kireçburnu'ndan Ülkü Albayrak ve Deniz Küllükçü'yü monte eden Zara da bu yıl orta sıraların sürpriz ekibi olmayı hedefliyor. Geçen yıl 14 maçta 7 puanlık bir performans gösteren Zara, AKdeniz Nurçelik'e 1-1 ile çelme takarak belki rakibini 2.Lig'den etmişti.

Beşiktaş'a aslında ayrı bir yazıda yer vermek gerek. İsminin ligde yer almasının marka önemi bir yana, Mutlucan Zavotçu'nın ilmek ilmek dokuyarak buralara getirdiği takım alkışı hakediyor. Zavotçu'nun sıfırdan yarattığı takım, Beşiktaş'ı büyük takım yapan değerlerin tamamını bünyesinde barındırıyor. Fikret Orman'ın biraz çekince ile de olsa bu takımın lige girmesine karar vermesi, belki de Beşiktaş bünyesinde bu yıl verilen en iyi kararlardan biri olacak. İyi bir altyapı jenerasyonuna sahip olan siyah beyazlılar düşündükleri takviyeleri de yapabilirlerse playoff için ciddi bir aday olabilirler.

Fatma Gültekin'in CFS Bağcılar'ı bu yıl gençleştirilmiş bir kadro ile mücadele edecek. Tecrübeli oyuncularının büyük ölçüde ayrıldığı Bağcılar ekibinde Türkiye Gençler Şampiyonası'nda iyi performans gösteren genç takım oyuncuları şans bulacak. Takım geçen yıl 14 maçta 13 puan toplamıştı.

Bir proje takımı olan Dudulluspor tamamen altyapı oyuncuları ile oynayacak. En büyük avantajları iki yıldır altyapıda düzenli olarak birlikte oynayan kadrosu ve kadroyu çok iyi tanıyan teknik direktörleri Ekrem Taslak. Yeşil beyazlılar Mevlana Lisesi ile yürüttükleri işbirliği çerçevesinde Ataşehir Belediyespor altyapısından beş oyuncu ile kadrolarını güçlendirdiler. Gençlik ve lig tecrübesi eksikliğini mücadele gücü ile kapatabilirlerse grubun sürpriz ekibi olabilirler.

Yine geçen yılın 2.Lig kapısından dönen ekiplerinden Fatih Vatanspor genel olarak geçen yılki kadrosunu korudu. Fatih ekibi geçen yıl rakipleri Ovacık Gençlik ve Eskişehir'i evinde 1-1 ile tutmuş ama deplasmanda iki takıma da mağlup olunca playoff'lara çıkamamıştı. Geçen yıl Fomget Gençlik'ten gelen ve Fatih Vatan adına 32 gol kaydeden Sultan Demirci'nin sakatlığı en büyük handikapları. Yine de 2009-10 sezonundan beri mücadele eden ekip, zirveye oynama gücüne sahip. Sultan'ın yerine almaya çalıştıkları transferlerini de yaptıkları takdirde, Fatih Vatan'da playoff için önemli adaylardan biri olacaktır.

Sezon öncelerinin en renkli takımlarından olan Ahmet Baştar'ın Sakarya Bayanlar takımı playoff'u zorlamayı hedefleyen diğer bir takım olacak. Baştar'ın deyişi ile kabuk değiştiren ekip geçtiğimiz yıl 2.Lig'i son haftalarda kaybetmişti. Geçen yılki kadrodan altı oyuncuyu kaybeden Sakarya bu yıl renklerine  Konak Belediye'den Naciye Kara, Ataşehir Belediye'den Bahar Başbay ve Esra Öztürk, Karşıyaka Koleji'nden Satı Narin Baysak ve Merve Nalçacı'yı kattı. Grubun tek İstanbul dışı takımı olarak iç sahada avantajı da olacağını düşünürsek Sakarya'nın da playoff yapması kimseyi şaşırtmaz.

Özetlersek, bu zorlu grupta öncelikle geçen yıl da 2.Lig iddiasında olan Akdeniz Nurçelik, Fatih Vatanspor ve Sakarya Bayanlar bu yıla da aynı iddia ile girecekler. Ligin yenilerinden Beşiktaş ve Dudullu'nun da ilk ikiye sızması büyük sürpriz olmaz. CFS Bağcılar, Bakırköy Zara ve Bakırköy Gençlik ise orta sıralarda yer almak, genç oyuncularını geliştirmek ve sürpriz sonuçlar ile ligin kaderini belirleyen takım olmak için mücadele edecekler.

Bir de İstanbul'da bu yıl olmayanlara bakalım. Burhan Yenidünya'nın Yenidünya'sı bu yıl altyapı şampiyonalarında yer almadığı için lige alınmadı. Yeni takımlardan 1453 Maltepe ve İkitelli de yine aynı nedenle bir yıl bekleyecekler ligde boygöstermek için. Yoğun bir hazırlık maçı programı oynayan İstanbul Kadıköyspor henüz federe olarak resmi kulüp statüsü kazanmadı. Altyapı turnuvalarında oynayan Selimpaşa takımı teknik direktörleri Nursal Bilir'in ardından Silivri Alibey'e göç edince onlar da katılamadılar.Sultanbeyli Mevlana ise bir ilköğretim altyapı takımı olarak lige girmeme tercihini kullandı. En ilginci kulislerde lige gireceği konuşulan Galatasaray'ın ani bir karar ile katılmaması oldu. Beşiktaş'ın olduğu lige Galatasaray'ın da gelmesi kadın futbolu için bulunmaz bir iletişim fırsatı olacaktı oysa.

Diğer gruplardan kısa kısa 3.Lig'e devam edeceğiz.

 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.