Cumartesi, Eylül 27, 2014

Halide Edip Adıvar’dan altyapı hamlesi

Spor Toto 3.Lig 2.Grup ekiplerinden Halide Edip Adıvarspor, geçtiğimiz günlerde altyapıda Ergün Seven’i göreve getirdikten sonra şimdi de Utku Kolkoparan ile anlaştı.

Şişli temsilcisinde Ergün Seven U17 Teknik Sorumlusu olurken, Utku Kolkoparan U15 Teknik Sorumlusu olarak görev yapacak.

IMG_8695

Ergün Seven kimdir?
2008 yılında Çıksalınspor’da antrenörlük hayatına başlayan 1969 Kırklareli doğumlu Ergün Seven, Altınorduspor, Adalarspor’da görev yaptı. 2011 yılında 3.Lig ekiplerinden Orhangazispor’da antrenör olarak görev yaptıktan sonra Adalarspor, Alibeyköyspor, Beykozspor 1908 A.Ş. ve son olarak geçtiğimiz sezon Kartal Çavuşoğluspor’da görev yapmıştı.

utku
Utku Kolkoparan kimdir?

30 Aralık 1976’da Almanya’da doğan Utku Kolkoparan, futbol altyapısını Almanya’da aldı. TSV Eintracht Karlsfeld, Dachau Türkgücü, TSV Gerberau, 1860 Münih, Münih Türkgücü ve Bayern Münih altyapılarında oynadı. 1991’de Türkiye’ye ailesiyle birlikte kesin dönüş yaptı.

 

Türkiye’de ise Lapsekispor, Bigaspor ve diğer muhtelif kulüplerde oynadı. 1993’de Bigaspor’da oynarken bir kez A-Genç ve bir kez de B-Genç milli takım seçmelerine davet edildi. 2003’te “C“ Antrenörlük kursunu bitirerek antrenörlük hayatına başladı.

 

2011 yılında üç aşamadan oluşan ve Türkiyede ilk defa Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen pilot uygulamalı olan UEFA teknik direktörlük lisansı kursunu bitirerek bu diplomayı almaya hak kazandı.

 

2013 yılında Profesyonel Kaleci Antrenörlüğü kursunada katılıp türk futbolunun önemli kalecileriyle beraber (Murat Şahin, Şenol Karagöl, Yunus Yücel, Fadıl Koşutan) bu kursuda üstün başarıyla tamamlamıştır.

 

2003’de Lapsekispor’u çalıştırdı ve grup şampiyonu oldu. Aynı sezon içerisinde Lapsekispor 18 yaş altı takımını da Çanakkale şampiyonu yapıp Türkiye şampiyonasına katılmasını sağladı. Daha sonra Geliboluspor’a geçerek eski milli futbolcu ve teknik direktör Müjdat Karanfilci’nin yardımcılığını yaptı.

 

2005’de Lapseki’de; Dünyanın ilk ve tek Bilgisayarlı Futbol Okulunu kurarak Futbol Dünyasına ismini altın harflerle yazdırmayı başardı. Bu Okulu Lapseki Gençlik ve Spor kulübü olarak resmiyetleştirerek Çanakkale Futbol liglerine katılarak yaş kategorilerinde şampiyonuklar yaşadı. 2006’da kurduğu Bilgisayarlı Destekli Futbol Okulu ile ilgili UEFA’dan teşekkür mektubu aldı.

 

Teknik Direktör Utku Kolkoparan Almanca ve İngilizce lisanlarını üst düzeyde konuşmakta ve yazmaktadır.
1976 doğumlu teknik adam ayrıca Alibeyköyspor ve Tepecikspor A.Ş.’de de görev yaptı.

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...