Perşembe, Eylül 25, 2014

Emir Sarıgül: Tüm Kulüplere aynı mesafedeyiz

Şişli Belediye Başkan Vekili Emir Sarıgül, Sitemize yaptığı açıklamada "Şişli'de bulunan tüm Spor Kulüplerine, eşit mesafedeyiz ve yasalar çerçevesinde hepsine aynı miktarda yardım yapmaya çalışıyoruz" dedi.



Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, Babası’nın ilk göz bebeği… Annesinin vefatından sonra Babasıyla neredeyse ağabey-kardeş gibi büyümüşler. Birbirlerine inanılmaz derecede benziyorlar…

Amatör futbolu konuştuk
Annesinin erken yaşta vefatı  yüzünden -kendi ifadesi- ile hayata 1-0 yenik başlayan fakat bunu ilerleyen zamanlarda kendi lehine çevirecek kadar zeki, çalışkan ve başarılı olan Emir Sarıgül ile yoğun gündeminin arasında görüştük. Konumuz amatör futbolun sorunlarıydı ancak Galatasaray’ı da konuştuk genç Başkan ile…

 

Emir Sarıgül kimdir?
1999'dan 2014'e kadar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına adaylığını koyan Mustafa Sarıgül’ün eski bir Milletvekili kızı olan ve 80′li yıllarda İstanbul’da CHP denildiği zaman akla gelen üç isimden birisi olan Abdurrahman Köksaloğlu’nun kızı, Hülya Köksaloğlu’ndan dünyaya gelen tek çocuğu Emir Sarıgül şu anda Şişli Belediye Başkanlığında görev yaparak; konuşmalarıyla, sesinin tonuyla ve hitap şekliyle çok benzediği Babasının yolundan yürümeye çalışan genç bir siyasetçi.

Abdurrahman Emir Sarıgül, 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi’nde mezun olan Sarıgül, ardından Yeditepe Üniversitesi’ni bitirerek, Londra’da bulunan American Intercontinental University’de de yabancı dil eğitimi aldı. Emir Sarıgül, halen inşaat sektöründe faaliyet gösteren Maritza Şirketler Grubu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1999 yılından bu yana üyesi olan Emir Sarıgül,  iki dönemdir sarı-kırmızılılarda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Emir Sarıgül, bunun yanı sıra mezun olduğu Fevziye Işıklılar Derneği Yönetim Kurulu’nda yöneticilik yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk sahibidir.

 

Koordinatör Başkan Yardımcısı
2014 yerel seçimlerinde 4'üncü sıradan Şişli Meclis Üyesi Adayı olan Emir Sarıgül, Seçimlerde %61,57 oranında oy alarak Belediye Başkanı seçilen -2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu- Hayri İnönü’nün hem Başkan Vekili hem de en güvendiği bürokratlarından birisi. Şişli Belediyesinde Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine atanan genç Sarıgül, Özel Kalem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Dış İlişkiler ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinin bağlı olduğu bir siyasetçi.

 

GALATASARAY’IN MAÇLARINA KAÇAK GİRMENİN YOLUNU ARARDIM

Gerisini Emir Sarıgül’den dinleyelim;

Biz 15 yıllık bir Yerel Yönetimin devamıyız. Bu 15 yılda Şişli’yi Türkiye’de marka bir ilçe yaptık. Dünya’da Türkiye, Türkiye’de İstanbul, İstanbul’da ise insanın aklına ilk olarak Şişli gelir… Şu anda da Sayın Başkanımız Hayri İnönü ile birlikte, kararlı ve uyumlu bir şekilde Şişli’ye hizmet etmeye devam ediyoruz. Halkımıza, yurttaşlarımıza, Spor Kulüplerimize, Amatör Spor Kulüplerimize, STK’lara, Köy Derneklerine ayrım gözetmeksizin, din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin hiçbir zaman düşünmeden, hepsine hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

6 yıldır Galatasaray Spor Kulübünde en zor olan branşlardan bir tanesi olan Stattan ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetin Kurulu Üyesiyim. Galatasaray için yatırım neden olmazsa olmaz; çünkü yatırımın olmadığı yerde gelir olmaz. Bunu her dakika geliştirmeniz ve güçlendirmeniz gerekir ki, Spor Kulüpleri gelen yatırımlar ve kasa kolaylıkları ile kendilerini daha fazla geliştirir ve güçlendirirler. Bu noktada da Galatasaray’a kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Stadımız ise Kulübümüzün adeta atar damar’ı ve ana damarlarından en önemlilerinden bir tanesi. 52 bin kişi bizi, yağmurda, çamurda durmadan destekliyor. Buradan sizin vasıtanız ile Galatasaray taraflarına teşekkür etmek istiyorum. Benim en büyük avantajım şudur: Babam eski açık tribüne demir kapı aralarından giren bir isimdir. Ben de kapalı tribüne bir tane bilette 3 kişi Stada girmenin mücadelesini vermiş bir kardeşinizim. Bugün Galatasaray’da (6 yıldır) yöneticilik görevim devam ediyor.

 

Amatör Spor Kulüpleri de size bağlı!
Diğer taraftan Belediye kısmına dönersek, Belediye’de Spor Kulüplerin bağlı bulunduğu Başkan Yardımcılığı bana bağlı. Koordinatör Başkan Vekilliği görevimi icra ediyorum. Amatör Spor Kulüpleri bizim olmazsa olmazlarımız. Şişli’de bulunan bütün Spor Kulüplerine hiçbir fark gözetmeksizin destek vermeye aynı şekilde devam ediyoruz. Fakat biz Türk insanı, fazla duygusal ve ne yazık ki fazla reaksiyon verebilen yapılara sahibiz.

 

Amatör Kulüplere kanunun elverdiği şekilde yardım ediyoruz
Bizim Şişli Belediyesi olarak Spor Kulüplerine yapmak istediğimiz yardımlar çok fazla ancak yapabildiklerimiz ama ben ve Bürokrat arkadaşlarımız Devlet Memuru konumundayız. Hepimiz hesap verilir konumdayız. Sonuçta yaptıklarımız Müfettişlerimiz ve Denetçilerimiz tarafından önemli şekilde önemli şekilde değerlendiriliyor ve bu değerlendirmeler neticesinde en ufak bir negatif algımız oluşmamalı. Spor Kulüplerine kanunun bize elverdiği şekilde, hiçbir ayırım gözetmeksizin destek veriyoruz. Buna destek verirken şunu da yapıyoruz; Bölgemize yeni spor tesisleri yapmanın derdindeyiz. Olimpik bir Spor Tesisini Şişli’ye kazandırmanın telaşındayız. Bu tesisleri önce yurttaşlarımıza sonra da spor kulüplerimize açmak istiyoruz.

 

İlçenizdeki Spor Kulüplerinin başarıları ile gururlanıyor musunuz?
Spor Kulüplerinin başarılarını elbette önemsiyoruz. Spor yapan insanların daha dinç, daha akılcı ve daha sağlıklı düşünme yeteneğinin geliştiren insanlar oluyor. Hayata sporun hangi branşı olursal olsun, spor yapan insanların hayata bakışı çok daha pozitif ve daha farklı oluyor. Bu noktada spor kökenli bir arkadaşınız olarak, bölgede spora yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Şişli İlçesi İstanbul’un çekim merkezi ancak çok fazla yeşil alanımız, kendi kullanımımızda yeterince boş alanlarımız maalesef yok. Olan noktalarda zaten sosyal belediyeciliği her noktada yapmaya hayret ediyoruz. Spor Merkezleri, kreşler, etüt merkezleri yapıyoruz. Bunlar hepsi bire bir insanlığa dokunan hizmetler. Evlerinde rahat ders çalışma imkanı olmayanlar etüt merkezlerinde en iyi Profesörlerden ders alıyor. Şişli’de kreşlerimizin sayısı alabildiğince arttı. Ayrıca, sevgi birlikteliğinin sağlanmasına çok büyük önem veriyoruz. Ayrıca bu kreşlerde eğitim kalitesi üst seviyede. Spor Kulüpleri dediğimizde ise bölgemizdeki bütün tesislerimizin yenilenmesi, iyileştirmesini yapıyoruz. Ama bu dönem içinde, 5 yıllık bu dönem için 2 tane havuz projesi olmakla birlikte, 2 yeni tesis projemizi de hayata geçireceğimizi umuyoruz.

 

Feriköy Stadı ile ilgili projemiz gerçekleşecek
Bunlardan bir tanesi Feriköy Spor Kulübümüzün bulunduğu alan. Bu noktada orada sadece futbol sahası değil, (Mustafa Sarıgül Başkan’ın da projesi olan) altına otopark, üstünde de Türkiye’nin en eski Kulüplerinden birisi olan Feriköy Spor Kulübü’ne yakışır bir tesis yapacağız.

 

Bizler bu makamlarda kalıcı değiliz. Bizler bu makamlarda geçiciyiz. Bu makamlar vatandaşlarımızın bizlere takdir duyduğu, reyleri verdiği bir makamda güzel işler yaparsak, hoş bir seda bırakırsak, 5 yıl sonunda karnemizi alırız. Mustafa Sarıgül Başkanımız, 15 sene çok başka noktalarda olan Şişli’yi çok başka noktalara taşıdı. 15 sene önce de bir Nişantaşı ve Harbiye vardı ancak şimdi çok daha güzel oldu.

 

Bunlar çok güzel ancak bu gururları futbolda da yaşamak istemez misiniz?
Kulüplerimizin hepsi bizimdir. Hepsinin başarısı bizim başarımızdır. Futbol için dediğimiz gibi Amatör Kulüplerimiz var. Kuştepe, Feriköy, Halide Edip Adıvar, Mecidiyeköy gibi diğer tüm Kulüplerimize de elimizden geldiğince hizmet etmeye özen gösteriyoruz.

 

'Elimizden gelen' sözünü siz ısrarla vurguladınız, Halide Edip Adıvar konusuna değinmek istiyorum. Bu takımın 3.Ligde olması sizi mutlu ediyor mu?

Halide Edip Adıvarlı kardeşlerimizi çok seviyorum, onların bizim için yeri ayrıdır; ancak sözlerimin başında da vurguladım, biz Türk insanı duygusal tepkimizi çok çabuk veriyoruz. Benim için Halide Edip Adıvar, Taksim, Nişantaşı, Feriköy… Hepsinin bendeki yeri aynıdır. Hepsinin şahlanması bizleri onurlandırır. Biz zaten hepsine yasalar elverdiğince gerekli desteği veriyoruz.

 

Peki o zaman neden Halide Edip Adıvarlılar günlerdir protesto gösterisi düzenliyorlar?
Oradaki hadise şudur; Halide Edip Adıvarlı kardeşlerimiz, tabii 3.Lige çıktılar, imkanları biraz daha fazla olmalı. Gönlümüz yaptıklarımızın 10 mislini yapmak ister ancak yasalar çerçevesinde olmalı bu destekler. Tekrar ifade etmek istiyorum, Halide Edip Adıvarlıların yapmış oldukları duygusal tepkilerdir. Çok kıymetli bir Başkanları var, 24 saatini Kulübü için harcayan değerli bir kişidir kendisi. Buradan sizin vasıtanız ile tebrik etmek istiyorum. Varını-yoğunu Kulübü için harcıyor. Ayrıca gençliğe zarar veren o maddenin kullanımına karşı, Halide Edip Adıvarlı kardeşlerimiz kenetlenmişler, mahalle olarak birlik olmuşlar. Uyuşturucu müptelasına karşı büyük bir savaş veriyorlar, kendilerini bu konuda da tebrik ediyorum fakat dediğim gibi şu ana kadar sınırlarımızın en üst noktasına çıktık. Desteğimiz verdik. Halide Edip Adıvar’a sponspor bulmak, maçlara ve antrenmanlara giderken ulaşım desteği vermek ve 3.Ligden, 2.Lige çıkmalarını sağlamak için nasıl bir çalışma yapabiliriz diye çaba harcıyoruz. Hiçbir Kulübü, bir diğerinden ayırmayacağız. Masöründen, top toplayıcısına, Antrenöründen, futbolcusuna hepsi bizim kardeşlerimiz. Sonuçta biz bu ilçenin insanlarıyız. Biz bu memleketin insanıyız. 10 yıl sonra normal vatandaş olsam yine oturacağım yer, gezeceğim yer burası olacak. Gediz Sokak’ta tandıra gider, Feriköy’de Başkan Oktay’ın yanına gider birlikte sohbet eder, tarhana çorbası içer.  Halide Edip Adıvar’a gider, taksici kardeşlerimiz ile sohbet ederiz. Herkesin hayata bakış açısı ve keyif aldığı noktalar vardır. Bazıları farklı kültür gruplarına hizmet ederler, bazılara da farklı hayata bakış açısı vardır. Ben idealist bir insanım. Babamın gittiği yoldan gitmek istiyorum. Şişli’ye, İstanbul’a, Türkiye’ye, milletime hizmet etmek istiyorum. Galatasaray’a hizmet etmek istiyorum. Babamın bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımak istiyorum. Ben hayatımın en büyük sınavını yurt dışında okuyarak verdim. Babamın bire bir genlerini taşıyan birisiyim. Londra’da veya Amerika’da okusaydım, Babamın oğlu olarak kalır ve ideallerimi gerçekleştiremezdim. Babama, "senin bıraktığın bayrağını daha ileriye taşıyacağım" diyerek Londra’daki okuma hayatımı bıraktım, Yeditepe’de yaz günlerinde ders çalışarak 4 yıllık Üniversiteyi 3.5 yılda bitirdim. Ben bildiğiniz Belediye’deki görevimin haricinde gibi bir inşaat şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekiliyim. Şantiyelerimizde çalışan herkesi tek tek tanırım, tanımadığım insanlarla asla iş yapmam. Yaptığım işi de tam yaparım. Bir şeye benim inanmam lazım. Burada görüyorsunuz; herkesin farklı bir uzmanlık alanı var hep birlikte en iyisini yapmak için varız.

 

Mustafa Sarıgül’ün oğlu olmak zor mu?
Hayattaki en büyük şereflerin en büyüğüdür Mustafa Sarıgül’ün oğlu olmak. Ben, Hacı Babaanne ile Hacı Anneanenin elinde büyüyen bir kardeşinizim. Mustafa Sarıgül’ün oğlu olmanın zorluğu kadar, mükemmel tarafları da var. Biz, Babamla kardeş gibi birbirimize benzeriz. Şunu da eklemem gerekecek: Mustafa Sarıgül’ün oğlu kolay, kolay söz vermemeli, verdiği sözleri tutmalı. Mustafa Sarıgül gibi ulaşabilir, arandığında ve hem düğününde hem de cenazesinde var olmalı. Babama boşuna "çare" demiyorlar, çare oluyorsanız çare olursunuz. Mustafa Sarıgül’ün 10 yılda yaptığı mitingleri dikkatle inceleyin, insanlar boşuna "çare Sarıgül" demediler. Benim de burada olmamdaki en büyük sebep, çaresizlerin çaresi olmayı Rabbim nasip ettiği sürece hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

Mustafa Sarıgül Başkan Amatör futbolu çok severdi. Amatör maçlara da giderdi. Sarıgül Başkan’ın ödül yönetmeliği vardı. Siz bu yönetmeliği devam ettirecek misiniz, ya da alt yapıda da başarı yönetmeliği uygulayacak mısınız?
Biz burada, Belediye Başkanımız Sayın Hayri İnönü Başkanımızın bize çizdiği yol doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Sayın Hayri İnönü Başkanımız, 15 yıl boyunca Mustafa Sarıgül liderimizin bıraktığı yoldan devam ediyor ve bir kez Şişli’nin çok şanlı olduğunun altını çizmek istiyorum. Hayri İnönü gibi dostlara ve dostluklara çok büyük önem ve değer veren, mütevaziliği ve nezaketi elden bırakmayan, kapısını kim çalsa derdine çare olan, bilirkişiliği ve sonuca ulaştırmasının yanı sıra, ekip çalışmasına verdiği büyük önem ile önemli bir Başkandır. Kendileri sağ olsunlar bize de Spor Kulüplerin bağlı olduğu Kültür Müdürlüğünü verdiler. Bu noktada başarı yönetmeliğini revize ederek gözden geçireceğiz. 2015 yılı bütçesinde Amatör takımlara daha fazla destek vereceği ama BAL takımlarına da, U11 takımlarına da ve diğer tüm yaş gruplarına destek vereceğiz. Onlara vereceğimiz destek şu olacak: tesisleşme… Ben önemli bir Kulübün Yöneticisiyim ancak Arda Turan gibi bir yıldız daha sayamazlar, ülkesinden çıkıp, yurtdışında başarılı olan. Bu nedenle alt yapılara değer vermeliyiz. Alt yapılar bir noktaya gelirse, değerlenirse, alt yapılardan başarılı futbolcular yetişirse, Türkiye’de futbol ekonomisi canlanır. Messi’ler ülkemizde yetişir. O yüzden önce emeğe saygı olması lazım. Bunun içinde futbolcunun emeğine saygı duyulması gerekir.

 

Son olarak Şişli Belediyesi olarak Yusuf Tunaoğlu Stadı gibi güzel tesisleri futbola kazandıracak mısınız?
Yusuf Tunaoğlu Stadı’nın bir takım eksiklikleri olmakla birlikte, orada çalışan personelden çok memnun olduğumu ifade etmek isterim. Bu tesisi adına yakışır hale getirmek için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Cenabı Allah nasip ederse, Yusuf Tunaoğlu Stadı gibi 2 tesisi daha Şişli’ye ve Türk futboluna kazandıracağız.

 

RÖPORTAJ: ALİ KEMAL DEMİR

4 yorum:

1927 Feriköy dedi ki...

Feriköyün sahasına çivi bile çakmayın.6 ay içinde semtin yarısı topallayarak gezer.
garajı kim işletcek lokal kimin olcak vesayire vesayire ya gelin sizler oturun orda yada çivi bile çakmayın sakın !

Gfk dedi ki...

feriköye gelince oktay başkanla konuşurmuş :)

emir başkan, oktay erturulu feriköyde sevenmi var kendisi feriköylü bile deyil.sizin atadığınız delegelerin seçtiyi gene sizin derneklerinizden olan birisidir oktay erturul.GİTTİYİNİZ TANDIRIDA ZATEN KENDİSİ ÇALIŞTIRIR :)
akrabanız diye kollayın bakalım

heaskli dedi ki...

Bir daha halide edip mahallesine girebileceginimi sanıyor emir Sarıgül!

Bombaci dedi ki...

Babasının yolunda hep yalan hep yalan pek yakında görüşeceğizı

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.