Perşembe, Eylül 25, 2014

Çiçek yerine kelepçe

2014-15 Futbol Sezonuna Sakaryaspor ile başladık. Ardından Bölgesel Amatör Lig ile devam ettik. Geçtiğimiz hafta sonu da Sakarya’da, Süper Amatör Lig ve 1nci Amatör Ligde ilk hafta maçları oynandı.

Sezonun ilk maçları, tüm spor kulüpleri için zor geçer. Çünkü her kulüp, sezona iyi başlamak ister. İlk maçlar, ilk heyecan Amatör Futbola damga vurur. Kulüplerin hedefleri, yönetim ve sporcuların beklentileri yeni transferler, yeni oluşumlar…

Evet Amatör Futbol Lig başladı. Ama olaylı bir biçimde. Hep bu sütunlardan centilmenlik ve dostluk çağrısı veriyoruz. Ama tabiri caizse biz yazıyoruz, biz çiziyoruz. Nasıl olsa Amatörde yaptırım yok. Olay çıkarana maddi ve manevi ceza yok. Hal böyle olunca da, küfür’ün bini bin para. Dayağın, şiddetin önüne geçemiyoruz. Yetkilileri bu konuda uyarıyoruz.

Sezonun ilk sınavında Erenlerde oynanan Harb-işspor ile Cihadiyespor maçını yarım saat izledim. Maç öncesinde Kirazcalılar bana” Sinan Merhaba; “Tanıdık yüz görmek ne güzel “dediler. Benim için hayatın bir başka anlamı da bu. Gerçekten “İşte özlem bu“. İlk maçta hava serin olmasına rağmen, her iki takımın rakibi olan ekiplerin idareci ve Antrenörleri de maçı takip ettiler.

Perşembe gününe kadar, lige katılacağı belli olmayan Cihadiyespor, maç günü evraklarını getirdi. Ardından da müsabakaya çıktı. Cihadiye’de beğendiğim şey herkes çiçek unutmuş. Ama Cihadiye köyden gelmesine rağmen, hakeme çiçek vermeyi unutmadı. Süper Amatör Ligden düşen Harb-işspor, İbrahim Makine önderliğinde maça çıktı. Hem de ne çıkış. Sarı-Siyahlılar, tek tip eşofman, formaları ve yağmurlukları ile göz kamaştırdılar. Doğal olarak müessese takımının gücü bu. Bir de ev sahibi olmanın inceliğini gösterebilselerdi çok daha şık olurdu. Sanırım çiçek parası yağmurluklara gitti.

SASKF Başkanı Yılmaz Kuzey annesinin rahatsızlığı, Futbol İl Temsilcisi Ali Arslan’da, kulüplerin evraklarını son güne bırakması nedeniyle, hakem ve takımları, bu yüzden çiçeklerle karşılayamadıklarını söylediler. Onlar da kendilerince haklılar ancak bu bir mazeret değil.

19 Eylül Cuma akşamı Erenler Stadından ayrılırken, Pamukova Gençlergücüspor kulübünün otobüsünü gördüm. Süper Amatör Lig’de yer alan Pamukova G.G., ilçenin bir diğer takımı olan Cihadiyespor’a otobüslerini vererek, destek olmuşlar. Bu dayanışma, umarım tüm ilçelere de örnek olur. Tebrikler Pamukova Gençlergücüspor’un yönetimine.

20 Eylül Cumartesi akşamı ise Karaman’da oynanan Adapazarıspor-Ferizlispor müsabakasının ilk yarısını izledim. BAL’dan düşen Adapazarıspor ile Süper Lige yükselen Ferizlispor maçında da kısa notlar aldım. Yeni bir oluşuma giren Adapazarıspor’da Samet, Doğan ve Mehmet Büyüktopuzlar’ı beğendim. Hatta maçı birlikte izlediğim Ömer Sarıca’ya Mehmet’i göstererek, “Abi 35 Numaralı futbolcuya bak, adam tek başına defansı dağıtıyor“ dedim. Gerçekten de fiziğini müthiş kullanan Mehmet, takımının ikinci yarısındaki iki golüne de imzasını atmış.

Gelelim Ferizlispor’a; Yeşil-Beyazlılar, isim olarak bakıldığında çok iyi bir ekip kurmuşlar. Amatör futbolumuzun yakından tanıdığı isimler, Ferizlispor bünyesinde bir araya gelmiş. Ancak futbol ekip oyunu. İsimler maç almıyor. Çok kısa bir süre önce toplanan Ferizlispor ilerleyen haftalarda, iyi olabilir. Ferizlispor için, maçın iki kez kırılma anı oldu. Birincisi, müsabaka 0-0 iken Adapazarıspor’lu Talha’nın gole giden topu çizgiden çıkarması. İkincisi ise maçın 44ncü dakikasında Adapazarıspor kalecisi Behçet’in, Ferizlispor’lu Yunus Emre Kayın’ın üzerine çullanarak düşürmesiydi. Hakem Suat Güz, bu pozisyonu es geçti. Ferizlispor’lular da haklı olarak penaltı beklediler. Bana göre de bu pozisyon “buz gibi” penaltıydı.

21 Eylül Pazar günü ise ; Söğütlüspor ile Erenlerspor maçının tamamını izledim. Söğütlü Stadında oynanan maçın bana göre favorisi Erenlerspor’du. Çünkü Fevzi Çapkınlar’ın ekibi Söğütlüspor’da, as futbolcular Kocaalispor ve diğer takımlara transfer olmuşlardı. Erenlerspor ise güçlü yönetimi ve kadrosu ile beni yanılttı. Söğütlüspor maça hızlı başladı. Mustafa Aldemir’in yönettiği maçta istekli ve daha çok golü koklayan taraf Erenlerspor’du. Ancak Söğütlüspor ince-ince, sessiz ve derinden gelerek, Erenlerspor karşısında 2 kez önce geçti.

Söğütlüspor’da Erdi ve Onur, Erenlerspor’da ise Oğuzhan Bayrak ve Sinan futbolları ile benden artı bir not aldılar. Erenlerspor’un ikinci golünde bir şey anlayamadık. Erenlerspor’da Oğuzhan Bayrak’ın vuruşunda top kaleciyi geçti. Ağları deldi geçti. Dışarı çıktı. Hakem Mustafa Aldemir, yardımcı Hakem Erdi Öz’ün uyarısı ile nizami golü verdi. Söğütlü Stadında da ağların yırtık olduğunu görmüş olduk. Erenlerspor, Söğütlü’de beklenmedik bir beraberlik aldı. Söğütlü’de çimlerin uzunluğundan dert yanan Erenlerspor, çimlere takılarak ilk maçta yolda kaldı.

İlk hafta sonunda izlemediğim ama gözüme çarpan bazı notlarımı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeni Alandüzü-Çaykışlaspor maçı yarıda kaldı. Sporcuya kelepçe takıldı. Arifiyespor-As Akyazıspor maçında, Arifiyespor’lular hakeme “neden penaltı vermedin? “diye tepki gösterdiler. Bu maçta da Orta hakem, yan hakeme bakmış ama yan hakemden ses çıkmamıştı. Demirspor, Yeni Hendekspor maçına da çiçeklerle çıktı. Sapanca Gençlikspor-Sakarya Kuyudibispor maçında Sapanca’nın yelek ile sahaya çıkması. Ev sahibi Sapanca’nın takım fotoğrafına bakıyorum, yelek ile maça çıkmış. Koskoca ilçe takımının bir açık renk, bir de koyu renk forma olması gerekir. Bu bir inceliktir, büyük kulüp olmaktır. Profesyonel düşünmektir.

Amatörün ilk haftasını olaylı bir şekilde tamamladık. Umarım, Lig’de kalan haftalarda, sahalarımızda istenmeyen olaylar yaşanmaz. Yeni sezonda, tekrar tüm Spor kulüplerimize başarılar dilerim.

YAZI: SİNAN KOLCU

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.