Perşembe, Eylül 25, 2014

Atam: Taraftarımız tahrik edildi

Leventspor ile İFA Spor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig 9.Grup müsabakası sonunda yaşanan olaylar ile ilgili olarak İFA Spor Kulübü Başkanı Özcan Atam önemli açıklamalarda bulundu.



"Leventsporlu futbolcu tahrik etti"
Kırmızı-yeşilli ekibin Başkanı Atam açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle Leventspor’u galibiyetinden dolayı kutluyorum. Yönetimini ve özellikle Başkanları Mehmet Şenozan’ ı tebrik ediyorum. Bize her türlü ilgi alakayı gösterdiler. Futbol maçları 3 neticeli bir oyundur neticede bu maçtan mağlup ayrıldık,  yenebilirdik de... Biz bu sezon camia olarak her maça bir dost kazanma parolasıyla çıkıyoruz. Bu maç sonunda çıkan olaylara rağmen bir dost kazandığımızı düşünüyoruz. Seyircimiz, maç boyunca takımımıza tezahüratta bulunmuş rakip takımdaki bazı oyuncular (onları herkes biliyor) taraftara yönelik tahrik edici hareketlerine rağmen provokasyona gelmemiş, maç normal seyrinde tamamlanmıştır. Müsabaka sona ermiş seyirci tribünleri boşaltıp arabalarına binmek üzereyken rakibimizin bir oyuncusunun hem futbolcularımıza, hem de taraftara yönelik çirkin hareket ve küfürleri seyircinin tepkisine yol açmıştır. Futbolcuların giriş tarafındaki içerideki tel örgülerine vurmak suretiyle tepki verdiler. Yöneticilerimiz taraftarları yatıştırıp evlerine göndermek üzereyken Çevik Kuvvetin ani ve fevri bir tepki ile seyirciye biber gazı sıkması üzerine seyircilerimiz galeyana gelmiştir. Yöneticilerimiz olayları yatıştırma konusundaki görevlerini yapamamıştır.

 

"Taraftarımızı uyardık"
Yaralanan polisimize geçmiş olsun diyoruz, üzüntülerimizi belirtiyoruz, Polis bizim polisimizdir. Taraftarımıza bu tür tahriklere gelmemeleri için onları tekrar uyardık ve görüşmeler yaptık. Biz İFA Spor Kulübü olarak olaylarla değil, dostluklarla anılmak istiyoruz. Bu tür olayların olmaması için gereken bütün tedbirler alınacaktır. Özellikle spor müsabakalarında görevlendirilen emniyet görevlilerinden ricamız bu tür sıkıntılarda hangi takım olursa olsun yöneticilerin kendi taraftarlarını yatıştırması için fırsat verirlerse daha iyi olur.

 

"Zararı karşılamaya hazırız"
Bizim Leventspor tesislerine vermiş olduğumuz zarar ve ziyan varsa biz bunları karşılamaya hazırız. Leventspor kulübü başkanı Mehmet Şenozan başkana olaylara sebebiyet veren oyuncularını cezasız bırakmayacağını söyleyerek bizden özür diledi bizde kendisine bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Spor camiası şunu iyi bilmeli ki sahamıza gelen tüm takımlar bizim misafirimiz olarak gelecektir. O saygı ile ağırlanacak ve dostça uğurlanacaktır. Bunu Sultanbeyli Belediye maçında gösterdik bundan sonra bütün kamuoyu bunu böyle görecektir.

 

"Şenozan olaylara karışan futbolcuyu kadro dışı bırakacak!"
İFA Spor Kulübü Teknik Sorumlusu Oğuz Karakaya ise "her iki takım kazanmak için elinden geleni yaptı. Neticede Leventspor kazandı. Ancak maç sonun birkaç oyuncu tribünleri tahrik ettiler, el kol hareketi yaptı. Biz onları soyunma odasında tebrik ettik. Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil önemli olan dostluktur başkanları Mehmet Şenozan bize çok ilgi gösterdi, bu ilgi alakasından dolayı sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Bu olaylara karışan oyuncuyu kadro dışı bırakacağını söyledi.

 

HABER: YUNUS EMRE

2 yorum:

murat yılmaz dedi ki...

kardşeim hep aynı teyyare bir maçınızda olaysız geçsin ne bu ya spormu yapıyorsunuz kavgayamı gidiyorsunuz.polisi bile darp ettiniz.spora şiddet bulaştıran herkese yazıklar olsun.

hamza atam dedi ki...

bak murat levent sporlu taraftarla konuş maç boyun bir tek ifa taraftarı tek bir hakaret veya küfür etmemiştir dünyanıon her tarafında çirkef bir futbolcu olayları başlatır biz buna sağ duyulu kaldık tarafta kasti veya değil yapılan faul den sonra gider başına özür diler bunu ifanın her futbolcusu yapmakta krampunuyla futbolcumuzu ezdi ve el hareketi yapıp geri giitti biz ofutbulcu 13 numaradan bahsediyorum çağırdık gel kaldır dedik yerde yatan topçuyu geldi ve bizde alkışladık akasından golü attı ve akla hayalegelmeyen hareketler yaptı taaftara bu topluluk psikolojisidr biz bunada eyvallah dedik ama tepkimiizi gösterdik akasından maç bitiminde 5 ile 13 nolu futbulcu saha içini karıştırınca olan oldu herkes haddini bilsin kimse çamur atamaz ifa spora ahlaklıdır ve küfür noktasında asla küfür olmaycak demişlerdir 3.lige çıkmamaızı sindiremeyenlerin oyunur bu biz diğer leventsporlu futbulcularını ve başkanını kutluyoruz kadro dışı bırakacaklarını başkanları söylemiş sana ne oluyor be bunu anlamadım

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...