Pazartesi, Haziran 16, 2014

"Son 100 metreyi iyi koşan kazanır"

İstanbul ASKF Başkan Adayı Av. Ahmet Akpınar yarın yapılacak seçimler öncesinde Yerel Futbol Sitesine konuştu. Seçimi değerlendiren Akpınar demecinde İbrahim Mamat'a da sitem etti.



Av. Ahmet Akpınar 1958 doğumlu İskenderun doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1980 yılı mezunu. Subay çocuğu olan Ahmet Akpınar liseyi ülkemizin değişik illerinde okumuş ancak ailesi 150 yıllık Feriköylü. "Subay evladı olmakla her zaman övünürüm" diyor Sayın Akpınar. Merhum Annesi Nurhayat Akpınar aslen Rizeli, Babası Sinop Boyabatlı. 34 yıldır Serbest avukat olarak görev yapıyor. 2006-2008 yılları arasında PFDK’da görev yaptı. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanvekilliği görevinin yanı sıra Akpınar, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreterliği görevinde bulundu. Bun yanı sıra Voleybol Federasyonu Hukuk Kurulu’nda ve Su Topu Federasyonu Disiplin Kurulu’nda görev yaptı. 2010-2012 yılında şimdinin TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Beşiktaş’ta birlikte görev yaptı. Halen Sarıyer Kulübünde Genel Sekreter olarak görev yapıyor. İASKF Başkan Adayı Av. Ahmet Akpınar adaylığını ilan ettiği günden bu yana sergilediği duruş ile birçok Kulübün sempatisini kazandı.

 

İstanbul ASKF Başkan Adayı Av. Ahmet Akpınar Sitemize verdiği demeçte seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akpınar yarınki seçimi kazanacaklarını söyleyerek şunları kaydetti.

 

"6 aday olsa Kulüplere para verilecekti"
Biz arkadaşlarımızın önerisi ve ortak alınan bir karar ile göreve talip olduğumuzda katkı payları ve lisans bedellerinin yüksek olduğunu söyledik. Mevcut yönetim, bizim söylediklerimizi son gün anlayabildi ve seçime son 3 gün kala bu ücretleri indirmeye karar verdi. Adama sormazlar mı? "Sen 3 sene bunu düşünmedin şimdi aklına geldi"  Ücretleri 50 TL indirdik daha mı yetmez" demek doğru bir yaklaşım değildir?  Madem bunu şimdi 550 TL’ye indirme kararı alıyorsun, daha önce neredeydiniz? Şimdi yapılan bu yaklaşım şovanist bir yaklaşımdır. "Ben bunu yaptım, ben şunu yaptım" diyorlar ancak Kulüpler de "biz hiçbir şey görmedik" diyorlar. Hatta ben biraz da ironi yapıyorum ve "İki aday çıktı lisans ücretleri 100 TL ücret iniyorsa 6 aday olsa Kulüplere üste para mı vereceklerdi? Şimdi seçimi kaybetmek riski ile karşılaşınca indirim yaptılar. Seçim yatırımı bunlar. Seçimi kazanırsa ya indirmezse? Burada mühim olan bir işe Türk gibi başlayıp İngiliz gibi bitirmektir. Bizde her işe Türk gibi başlayıp Türk gibi bitiriyoruz. (Türkler her işe hevesli başlar ancak gün geçtikçe tempo düşer). Geçmiş dönemde bize iftiralar attılar, davalarla taciz ettiler, Federasyonun geliriz kesildi ve bu gibi şeyler sürekli hale geldi. O dönem Kulüpler açıkçası bizden umut kestiler. Ali Düşmez de ortaya çıktığında "ben şu görevdeyim size şunu yapacağım, size bunu vereceğim" deyince Kulüpler ister istemez tercihlerini bu yönde kullandılar. Biz burada kendimizi ifade edemedik diye düşünüyoruz. Aradan geçen 3 senede vaat edilen şeylerle yapılan şeylerin örtüşmediğini görmekteyiz. Sağlık gibi… Hep biz kızcağızdan bahsediyorlar… Onun dışında gidip geri dönen Kulüplerimiz var. Biz ciddi bir Hastane ile anlaştık. Türkiye’de adını duyurmuş, tam teşekküllü bir Hastane ile protokol yaptık. Kulüplere gelirleri arttırıcı şeylerin sözünü verdiler ama o da olmadı.  Biz göreve geldiğimiz tüm futbolcuları sigorta ettireceğiz. Biz bu 3 senede yapılmayanları yapacağız. Ekibimiz konuya son derece hakim.

 

"Seçim pirus savaşına benzemesin!
Çekişmeyi bırakmak lazım. Şimdi Başkanımız Ali Düşmez; kabul edelim, kabul etmeyelim. Biz makama saygı göstermek zorundayız. Biz bunu yapmazsak iki gün sonra biz iktidara geldiğimizde bize de böyle davranırlar. Amatör futbolun aile kavramına gelmesi lazım ve birleştirici olmayız. Biz hiç kimse ile kavga etmeyiz, bizim yapımızda bu yok zaten istesek de kavga edemeyiz. Uzlaşı içinde olmayı tercih ettik sürekli olarak. Bu seçim yarışının sonu umarım pirus savaşına benzemez! Onun dışında şimdiden ifade edeyim ki Kongrede İASKF’deki harcamalarla ilgili topa hiç girmeyeceğiz. Yolsuzluğu ispat eden varsa belgesini deortaya koysun. Biz hiçbir başkanın suistimal yaptığını düşünmüyoruz ancak iktidara geldiğimizde geçmiş dönemlere ait tek tek inceleyeceğiz.

 

"İbrahim Mamat beni çok üzdü"
Seçim sürecinde ekibimiz çok iyi çalıştık. Birçok ilçeyiz gezdik. Biz şimdi Kulüplere "gelin bu sorunları birlikte çözelim" diyoruz. Kulüplerden sorunları dinledik, bu sorunları çözeceğimiz çünkü ekibimiz çok kaliteli. Şimdi bu süreçte beni üzen şeyler de oldu. Mesela  Bakırköy Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı olan ağabeyim İbrahim Mamat beni çok üzdü. İbrahim ağabey maalesef işi siyaset çerçevesine çekti, bunu etik olarak doğru bulmuyorum. İnsanlar sizi 3 ay soğukta tutan, size çeşitli iftiralar atan bir kişiye sırf Meclis’e giremedin diye destek veriyorsa bu doğru olmaz. İbrahim ağabey benim her zaman ağabeyimdir ancak Meclise girememesinin acısını bizden çıkartmak istemesini doğru bulmuyorum. İbrahim ağabeyi her gördüğümde bunu kendisine söyleyeceğim. Bu çekişmenin yeri amatör spor olmamalı diye düşünüyorum. Kendilerine zamanında hırsız diyen insanlarla bir arada olması İbrahim ağabey’e hiç yakışmıyor.

 

"Son 100 metreyi iyi koşan kazanır"
İyi bir süreç geçirdik. Kulüpler bize yakın davrandılar. Bu vesile ile hepsine teşekkür ediyoruz. Yarınki seçimin galibi biz olacağız. Buna yürekten inanıyorum. Biz de bunu hak ettiği diye düşünüyorum. Ekibimiz bu zamanda hep tek vücut halinde çalıştı, bu bize verilen hazdır. Yarınki seçimin futbol için faydalı olmasını diliyorum. Bildiğiniz üzere mavi huzurun rengidir, biz göreve gelirsek amatör camiasının huzur içinde bir camia olacağını söyleyebiliriz. Seçim maratonuna geç başladık ancak unutmayın ki son 100 metreyi iyi koşan kazanır.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.