Çarşamba, Mayıs 21, 2014

Özcan: TFF, Bayanlar statüsünü gözden geçirmeli!

Bu yıl Bayanlar 2.Liginde uygulanan küme düşme statüsünün dünyada hiçbir örneği olmadığı savunan Fatih Vatan Spor Kulübü Başkanı Suat Özcan, sert açıklamalarda bulundu.



Fatih Vatan Spor Kulübü Başkanı Suat Özcan yaptığı açıklamada "TFF, bayan futbol statüsünü yeniden gözden geçirmeli" dedi.

 

"7 takımın 3. Lige düşmesi çok anlamsız"
"Bayanlar 2. Liginde ilk 2. olan takımın dışında kalan 6 ya da 7 takımın 3. Lige düşmesi çok anlamsız" şeklinde konuşan Özcan; Türkiye genelinde 2013-2014 sezonunda ikinci ligde toplam 69 takımın mücadele ettiğini belirterek,  "16 takımın ikinci ligde kalıp 53 takımın küme düşmesi çok anlamsız Türkiye Futbol Federasyonu bu kararını gözden geçirmeli" dedi.

 

"Sadece lisans sayısını artırarak katkı sunulmaz"
Fatih ekibinin Başkanı sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye genelinde bayanlar 2. liginde mücadele eden toplam takım sayısı 69’du. TFF sezon başında aldığı kararla gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar 2. ligde kalır, kalan 53 takım 3. lige düşer dedi. Böyle bir kararın dünyada örneği yok. TFF yetkilileri bu uygulama ile bayanlar futboluna kalite getireceklerini savunuyorlardı. 8’li veya 9’lı gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar ligde kalır, kalan 6 yada 7 takımın düşmesi nasıl bir kalite getirecekmiş anlamış değilim. Değişen ne olacak anlamış değiliz. Federasyon kulüplere danışmadan aldığı bu kararı yeniden gözden geçirmeli. Bayan futboluna sadece lisans sayısını artırarak katkı sunulmaz. Yetkililerin kulüplerin fikrini almadan, sahaya inmeden aldığı kararla sorunlar çözülmez. Zaten kadın futbolunun içindeki sıkıntılar gerçekten çok büyük. Bu sıkıntılar her geçen gün daha çoğalıyor. Bayan futbolunda başkanlar ve yöneticilerin gayretleri ile kulüpler ayakta tutulmaya çalışılıyor ama federasyonun da bizlere yardımcı olması gerekiyor. Biliyorum ki bütün yönetici arkadaşlarımız bayan sporcuların maddi-manevi her türlü sıkıntılarının yanında olmaktadırlar. Sosyal yaşamlarının da yanında olmak bizim için skordan daha önemlidir.

 

"Hakemlerin bakış açısını değiştirmesi lazım"
Vatan Spor Kulüp Başkanı Özcan ayrıca geçtiğimiz sezona çok büyük hakem hatalarının da damga vurduğunu ifade ederek, "Hakemlerimizin bayan futboluna bakış açılarını değiştirmesi gerekiyor. Bayan futbol maçlarında gerekli özeni göstermeden '90 dakika bitsin gideyim' anlayışı adaletsizlikleri de beraberinde getiriyor. Hakemlerimiz kasıtlı hata yapıyor demiyorum ama özen de göstermiyorlar. Bu özensizlik de beraberinde birçok hatayı getiriyor" diyerek görüşlerini ifade etti.

 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.