Salı, Mayıs 20, 2014

Ödüllerin en anlamlısı Şentürk’e

Türkiye Fair Play Ödülleri Sportif Tanıtım Dalı Büyük Ödülü Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’e verildi.
Her yıl geleneksel olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından yaplan, Türkiye Fair-Play Ödülleri seçmelerinde Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Sportif Tanıtım Dalında Büyük Ödüle layık görüldü. Türkiye Milli Olimpiyat evinin İstanbul Ataköy’deki merkez binas›nda yap›lan ödül törenine kat›lan Başkan İsmail Şentürk, ödülü aldığı sırada önce gülümseyerek kamera ve foto muhabirlerine poz verirken, ilerleyen dakikalarda göz yaşlarını tutamadı. Şentürk, 10 Yıll önce Karadeniz Ereğli’de, kurduğu “Fiziksel Engeliler Derneği” vasıtasıyla, (ortopedik, zihinsel, görme, işitme) engeli bulunan yüzlerce insana merhem oldu. Bu insanların çalışabileceği ve eğitilebileceği tekstil fabrikasını kurduğu dernekle engellilere yeni bir yaşam sağladı. Fabrikada iş eğitimi veren Şentürk, ardından bu insanların istihdamlarınıda sağlıyor. 17 yaşındayken geçirdiği bir deniz kazası sonrası kendiside belden aşağısı tutmayan bir bedensel engelli olarak yaşamını sürdürüyor. Şentürk, önceki yıllarda da ödüller aldığını, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından kendisine verilen, “Büyük Ödül bana çok büyük mutluluk vermiştir. Ben zaten bedensel engelli insanlara her türlü yardımı yapmak için vargücüyle çalışan bir insanım. Bu ödül, benim ileriki yıllarımda insanların yardımına koşmamda daha büyük bir güç verecektir. Bu ödülün bana verilmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

1

Çetin Yalnız bırakmadı
Diğer taraftan Düscespor’un eski Kulüp Başkanlarından ve Düzcespor’un daimi takipçilerinden olan İhsan Çetin’de İsmail Şentürk’e moral vermek adına Ataköy Olimpiyat Evindeki törende hazır bulunanlar arasında yerini aldı. Çok saygın kişiliği ile tanınan Şentürk’ü böylesine anlamlı bir günde yalnız bırakmayı doğru bulmadığını söyleyen Çetin, Düzce’den kalkıp İstanbul’a bu güzel insanı onure etmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Çetin ayrıca, İsmail Şentürk’ü ilk kutlayanlar arasında yerini aldı.

HABER: İBRAHİM KESKİN

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.