Pazartesi, Mayıs 26, 2014

Düşmez: Tek kral benim

Seçim çalışmaları nedeniyle Güngören’de ziyaretlerde bulunan Ali Düşmez bir Kulüp Başkanının serzenişi karşısında, Orhan Saka Amatörler Evini kast etti ve "orada tek kral benim" dedi.



İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı ve 16 Haziran 2014 Pazartesi günü yapılacak olan Kongrede yeniden aday olan Ali Düşmez Güngören’de Birlik ve Kulüp Başkanları ile bir araya geldi.

IMG_5303

2 Kulüp katılmadı
Güneştepe Mahallesinde bulunan Güngören Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Güngören Kulüpler Birliği Başkanı Hakan Cemal Ergin, Milli Takımlar eski Sorumlusu Selami Özdemir, Güngörenspor Başkanı Erol Pehlivan, Güneştepespor Başkanı Ergün Edepali, Gençosmanspor Kulüp Başkanı Ulvi Pabuccu, Güngören Doğuş Kulüp Başkanı Abdullah Çam, Tozkoparan Birlikspor 2.Başkanı Yücel Kibar, Haznedar Çetinkaya Başkanı Mehmet Nurullah Öztekin, Güngörenspor Başkan Yardımcısı Bülent Parlakkılıç, Haznedar Teknik Direktörü Taştan Görler, Şehzadebaşı Teknik Direktörü Fatih Ünal, Merter Sitelerspor’dan Necati Ülker’in yanı sıra Bağcılar temsilcisi Rumeli İdman Yurdu’ndan Resul Geçer de katılırken, İstanbul Güngörenspor ve Altınova Kulüpleri toplantıya iştirak etmediler.

IMG_5301
Düşmez 1 saat gecikti
İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu adına da toplantıya Genel Sekreter Ali Tanrıyaşükür, Genel Başkan Vekili Fikret Sivri, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Cevahiroğlu, As Başkan Cemalettin İnanç ve Genel Sekreter Yardımcısı Asım Özdemir katılırken, saat 19’da başlaması planlanan toplantı, Ali Düşmez’in Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Kama’nın vefatı nedeniyle Sakarya’ya gitmesi nedeniyle 1 saat gecikmeli başladı.

IMG_5285
Ergin iyi ağırladı
Darüşşafa TİM Center’de yapılacak olan Kongrede Ali Düşmez’in 2 rakibinden birisi olan Avukat Ahmet Akpınar’ın ekibinde olan Güngören Kulüpler Birliği Başkanı Hakan Cemal Ergin’in aynı diğer Aday Seymen Gençtürk’ün ziyaretinde yaptığı gibi misafirini çok iyi ağırladı, nezaket kuralları dikkatle uyguladı ve 4 saat boyunca misafire yakın bir yere oturarak gecenin en güzel görüntülerinden birisini sergiledi.

IMG_5272
Düşmez 90 dakika anlattı
Soma’da hayata gözlerini yuman şehitlerimiz ve Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Kama için saygı duruşu ile başlayan toplantıda söz alan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ali Düşmez, 90 dakika boyunca geçmiş dönemde yaptıklarını anlattı ve seçilirse yapacaklarından bahsetti.

IMG_5266
Ali Düşmez konuşmasında özetle şunları söyledi:
Siyasetle bir yere gelmedim, benim için 'bir partinin adamı' diyorlar. Bu doğru değil.

Ben siyaset üstü bir insanım.

Amatörlerin şimdiye kadar yapamadığını biz, Bakanlık ve TASKK olarak gerçekleştirdik.

Sizin gücünüzü hissettiğimizde daha güçlü olacağız.

Reklam meraklı değiliz, Hürriyet ve Milliyet’te haberimiz çıkmadı.

Biz göreve geldikten sonra çoğu sahada antrenman ve maç parası alınmıyor. Bu işi ya bitirdik ya da en aza indirdik.

Göreve sıkıntılı başladık. İstanbul’un tüzel kişiliği yoktu. TASKK’tan 300 Bin TL avans alarak işe başladık. Kupaları zamanında verdik. Transfer ücretlerini 50 TL indirdik.

Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda Bölgesel Amatör lig takımlarından Niğde Belediyespor'a konuk olmasından söz etti ve "Bölgesel Amatör Ligin mimarı benim. Bu lig eksikleriyle birlikte çok faydalı bir lig oldu." dedi

Demokratik bir seçim sonucu iş başına geldik.

Kardeşini halı sahada maç yaparken kaybetmiş bir kişiyim, sağlık sorununu çözeceğim, bu konuda sona geldik.

Amatör Liglerde Uygulanacak Esaslar ile ilgili kitapçığı erken çıkarttık.

Eskiden 100 kişiye genel Kurul yapılırdı, şimdi 1200 kişiye Kongre yapıyoruz. Hedefimiz 3000 bin kişiye Kongre yapmak olacak.

Denetlenmeyen adam hırsızdır.

IMG_5269

Kulüpler Ekşioğlu’nu eleştirdi, Düşmez "Kral benim" dedi
Ali Düşmez’in konuşmasından ardından ilk sözü Tozkoparan Birlikspor 2.Başkanı Yücel Kibar aldı ve sağlık konusunda yaşadıkları bir sorunu aktardı. Milli Takımlar eski Sorumlusu Selami Özdemir ise önce Şehremi-Şehzadebaşı U19 maçından dolayı sitem etti. Haznedar Çetinkaya Başkanı Mehmet Nurullah Öztekin sahalardaki güvenlik sorununa dikkat çekerken, adaletsiz maç dağıtımına dikkat çekti 'her Kulübe eşit davranılsın' dedi ve alt yapıya en kötü Hakemler verildiğini iddia etti. Ardından Güneştepespor Başkanı Ergün Edepali söz aldı ve Güneştepespor olarak keyfi uygulamalara maruz kaldıklarını ifade etti ve "Biz İl Temsilciliği tarafından çok ezildik. Sayın Yemen Ekşioğlu, Yönetmelikte olmadığı halde kendilerini İl Başkanı ilan ettiler, odasına bir şey için gittiğimizde 'şu takıma bu kadar, bu takıma bu kadar para verdim', biz bundan rahatsız oluyoruz. Oyun oynanırken kural değişsin istemiyoruz. Biz İl Temsilciliğinin seçimle gelmesini istiyoruz" diye konuşunca Ali Düşmez "orada tek Kral benim" şeklinde karşılık verdi.

IMG_5234
Özdemir: Yarkın talimatlarda geride kaldı
Güngören Kulüpler Birliği Başkanı Hakan Cemal Ergin bu konuşmalar yapılırken söze girdi ve "TFF İl Başkanı Danışmanı Ayhan Yarkın babamız ne derse oluyor, ondan sonra karar açıklanıyor" deyince Milli Takımlar eski Sorumlusu Selami Özdemir, Ayhan ağabey biraz talimatlarda geride kaldı, takip edemiyor" dedi.

IMG_5252
"Türkiye’de futbolun başı benim"
Karşılıklı soru-cevaplarla devam eden toplantıda Ali Düşmez eleştiriler karşısında şu ifadeleri kullandı: Ben TASKK Başkanı bir adamım, mürekkep yalamış bir insanım, okuyarak, çalışarak bir yerlere geldim. Ben sarı-kırmızı kart ile uğraşmam, Bir maç verilmesine daraltışmış bir Başkan profili çizmiyorum. Yeniköyspor’da atık gazete satmış bir Başkanım. Benim geniş bakış açış böyledir. Bunlara eğilirsem Kulüplere hizmeti kaçırmaktan, -5 saha yapmayı geciktirmekten korkuyorum. Aksilik olursa da Kartal gibi çöktüğümü de siz biliyorsunuz. Ben Amatör Kurul Başkanıyım, bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? Türkiye’de 78 ilin Başkanı benim, lamı cimi yok! Ancak her işi hallettik diyemiyorum, zamanı gelince hepsi hallolacak. İstediğiniz her zaman bana ulaşıyorsunuz, eskiden biz (geçmiş yönetimlerde) sadece toplantıdan toplantıya bir araya gelirdik. Şimdi ne zaman ASKF’ye gitseniz, en az 2 yöneticim orada oluyor. Açık söylüyorum, Kulüpler tarafından arandığında telefona çıkmayan ya da geri dönmeyen Yöneticim kahpedir! Sallıyorlar 'deniz kenarından yönetiyor' diye, biz 39 ilçeyi tek tek gezdik.

IMG_5241
Erol Pehlivan, Parlakkılıç’ı Yönetime önerdi
Toplantının ilerleyen bölümlerinde Güngörenspor Başkanı Erol Pehlivan Düşmez’e seslenerek Başkan Yardımcısı Bülent Parlakkılıç’ı Yönetimine alması için tavsiye etti ancak salondaki bazı üyeler "bunun yeri burası değildir, kendi aramızda konuşup karar verelim" dediler.

IMG_5265
Ergin konuştu, Kulüpler alkışladı
Toplantının son bölümünde iseGüngören Kulüpler Birliği Başkanı Hakan Cemal Ergin konuştu. Ergin şunları söyledi: Ben tarafımı ilan ettim, rengim bellidir. Avukat Ahmet Akpınar’ın listesinde varım. Rakip olmamıza rağmen demokrasi gereği Sayın Başkanın 3.5 saattir yanında bulunuyorum. Sizin sağınızda oturan Beykoz Kulüpler Birliği Başkanına soruyorum, acaba kendileri benim adayımın yanında oturur muydu? Ayrıca şimdi söyleme gereği duyuyorum bize (Avukat Ahmet Akpınar ve ekibi) Eyüp’te toplantı için randevu verilmedi. Bu demokrasi bir gün size de lazım olur. Ben bir ekip adamıyım, önceden de olduğu gibi yine siz bana teklifte bulundunuz ben bunu geri çevirdim. Yalnız biz Kulüpçü olduğumuzu hiçbir zaman unutmadık. Önceki dönem seçimi kaybettiğimiz gün sizi ilk tebrik edenlerden olduk, ilçemize geldiniz en iyi şekilde ağırladık, plaketlerinizi takdim ettik, Güngören ilçesi olarak Kulüplerimizi temsil amacıyla iyi günde de kötü günde de camialarının içinde bulunduk. Ben şimdi salondaki arkadaşlarıma söylüyorum: ben 4 kişilik bir ailenin reisiyim, kendi çocuklarıma ve eşime dahi 'buraya oy vereceksiniz' demeyen bir anlayışa sahibim. Onun için ben Avukat Ahmet Akpınar’la beraber daha önceden hareket ettiğim için şimdi yine aday oldum. Takdir sizindir" dedikten sonra ağaya kalktı ve rakibi olan İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ali Düşmez’e geldiği için teşekkür etti ver elini sıkarak başarılar diledi.
 

HABER: ALİ KEMAL DEMİR

[gallery link="file" columns="4" ids="128762,128761,128760,128759,128758,128757,128756,128755,128754,128753,128752,128751,128750,128749,128748,128747,128746,128745,128744,128743,128742,128741,128740,128739,128738,128737,128736,128735"]

 

3 yorum:

tumay dedi ki...

KRAL KİM HERKES BİLİYOR! İCRA İLE SENDİKAYİ AYİRMAK LAZİM.KRAL SECİMLE DEGİL HERSEFERİNDE ATAMA İLE GELİR :)) SECİMLE GELEN SENDİKADİR...

ÜMİT YEŞİLYURT dedi ki...

TEK KRALLIK OLMAZ FUTBOLDA,FUTBOL PAYLAŞILDIĞI ZAMAN GÜZEL.BU GÜNE KADAR SORUNLAR ÇÖZÜLMEYİP ARTTIYSA ORADA DURANLAR BİR ŞEYLER YAPMIYOR DEMEKTİR.DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ, AMA BU İŞİN BAŞINA GEÇEN İNSANLAR SPORA BAKIŞ AÇISINI BİR KERE ORTAYA KOYMALIDIR.ŞUAN Kİ GÖRÜNTÜ KULÜPLERİMİZİN DAHA KÖTÜYE GİTTİĞİNİ GÖSTERİYOR.ACİL FİKİR ALIŞ VERİŞİ ÇARELER ARANMAZSA,BENİM DEDİĞİM DOĞRU DİYENLER AYNI İNATLA DEVAM EDERSE ÜLKE FUTBOLU BİTER...

ergün edepali dedi ki...

güngören kulüpler birliği spor kamoyuna duyurulur..(alikemal beyin dikkatine)
son günlerde askf seçimleri ile ilgili ilçemizde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklma gereği duyduk.
bizler güngören spor kulüpleri destekleme derneği üyeleri kulüpler olarak 5 yıldır birlikte mücadele vermekteyiz.ayrışma içinde değiliz devmlı birlikte hareket etmeye çalışıyoruz.
biz diyoruzki tarlada izi olanın harmanda da yüzü olur.birliğimize üye spor kulüplerinin DEMOKRATİK SEÇME hakkına saygılıyız ve bu haklarının kullanılmasının teminatı gene bizim birlikteliğimizdir..
bizler gerek sayın ali düşmez,sayın ahmet akpınar sayın seymen gençtürk için destek veren arkadaşlarımıza saygımız sonsuzdur demokratik haklarını baskı altında olmadan kendi özgür iradeleri ile kullanmaları en doğal haklarıdır..bizim gücümüz birlikteliğimizdir.tüm adaylara başarılar diliyoruz. GÜNGÖREN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ DESTEKLEME DERNEĞİ

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.