Cumartesi, Mart 22, 2014

Öz Örencikspor'dan Suriye'ye yardım

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden Öz Örencikspor, Suriyeli göçmenler için yardım kampanyası düzenledi. Kulübün internetten ve köy kahvehanesinden duyurduğu kampanyaya bölge halkının katılımı büyük oldu.


İstanbul'un Çatalca ilçesine bağlı Örencik Köyü'nün mor-beyazlı takımı bu sezon tarihinde ilk kez 2. Amatör Lig'de mücadele ederken sosyal faaliyetlerde de bulunuyor. Mor-Beyazlı yönetim kurulu, ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Türkiye'de sığınmacı durumunda bulunan Suriyelilere yardım için kıyafet toplama kampanyası düzenledi. Yoğun katılımın olduğu yardım kampanyasında toplanan kıyafetler ihtiyaç sahiplerine gönderildi.


Öz Örencikspor Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Öz Örencik Spor Kulübü olarak Suriye'deki kardeşlerimizin ihtiyacı olan her türlü kıyafeti kulüp binamızda toplamaya başlamıştık. Biliyorduk ki bu yardımlar, deryada bir katre misalidir. Oradaki yangını söndürmez ama Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali, Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuz belli olsun diye bu kampanyayı yapmıştık. Bunun neticesinde projemizi duyan ve Facebook sayfamızda, kahvehanede ilanlarda gören duyarlı vatandaşlarımız evlerinde kullanmadıkları kıyafetleri bizlere ulaştırmıştır. Grup çalışması yaparak gelen koli ve poşetleri açarak bayan, erkek ve çocuk kıyafeti olmak üzere üç grupta koliler halinde ayrımını sağladık. 2500-3000 parça arası kıyafeti ihtiyaç sahiplerine ulaşması için yola çıkardık. Bu Projemizde bizlere toplu iğne ucu kadar yardım eden arkadaşlarımıza, Kıyafet gönderenlere, emeği geçenlere teşekkür ederiz."


HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...