Salı, Mart 18, 2014

Ali Düşmez ve izlenimlerim

Bundan yaklaşık 1 sene kadar önce İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ( İASKF ) tarafından grçekleşen ve medya organlarının temsilcilerinin davetli olduğu bir etkinlikte idim.


Orhan Saka Amatörler Evindeki bu programda Başkan Ali Düşmez ve ekip arkadaşları yaptıkları, yapacakları konular hakkında etraflıca bir aktarımda bulunmuşlardı. Bu konu ile ilgili haberim Yerel Futbol’un arşivinde bulunabilir Neyse ben bu toplantıda söz alıp 2 konuda sorum kendisine yöneltmiş idim, birincisi Amatör Futbolculardan alınan lisans çıkarım bedelinin kadırılması ya da makul bir rakama indirilmesi idi. İkinci sorumda İASKF’ye atıfta bulunmuş ve “Nedense İASKF’nin açılımı İstanbul Amatör SPOR Kulüpleri Federasyonu iken, ben neden diğer spor dalları ile ilgili bir proje çalışmanız yok, diğer sporcu kardeşlerimize neden bir yakınlık söz konusu olamıyor?” şeklinde soru yöneltmiştim.


Geçtiğimiz günlerde yine bir davet üzere gittiğimiz İASKF’nin kahvaltılı programında 40’a yakın ülkemizde faaliyette bulunan spor dallarının, federasyonlarının İstanbul Temsilciliklerinden gelen davetlileri görünce işte o bir sene önceki toplantıdaki sualimi anımsadım. TASKK ve İASKF Başkanı Ali Düşmez , Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü İbrahim Bey ve TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nun ana protokolü oluşturduğu bir toplantıda değişik spor dallarının temsilcilerinin muhatap kabul edilip, onlar ile sıkı ilişkiler geliştirme yönündeki talep ve istekleri doğrusu beni de heyecanlandırmadı değil. Toplantıya katılanları da bu konuda istekli gördüm, sordukları soruların yoğunluğunu İASKF’ye nasıl, hangi şartlarda, hangi evraklarla, ve hangi ücretle üye olup bu üyeliğin kendileri yani federasyonları, spor dalları için ne tür anlam fade edebileceği yönünde idi.


Aslında bu toplantıya ilişkin geniş bir hazber hazırlayıp Yerel Futbola 1 gün gecikmeli ( K konuşulanları atlamadan yazıya geçmek istemiştim ) gönderince İASKF Medya Birimi tarafından hazırlanıp servis edilen gönderi erken yayına girdi. Neyse ki benim şahsi web çalışmam olan ( www.haber1908.com ) adresinden merak edenler geniş haberi okuyabilir.


Ali Düşmez Başkanlığındaki yönetimin her hangi bir etkinliğine katılsam hep yeni projeler üzerinde çalıştıklarını görmekteyim. İnşallah muvaffak olurlar. İASKF ya da benzeri spor etkinliklerinde görev alan ya da görev alacakların sporun içinden pişip gelmeleri şart. Ben Ali Düşmez ile çok uzun yıllar öncesinde tanıştım, Başkanı olduğu Yeniköy Spor Kulübü ile Türkiye’de kurumsal anlamda müthiş bir çalışma içerisinde idi, hatta başarmıştı. Diğer spor kulüpleri şu maçı nasıl kazanırım? Diye dursun, Yençköy Spor Kulübü “Acaba bu ay ne kadar kağıt atık, eski gazete toplayıp satıp buradan gelecek rakamı spora nasıl katabilirim?” düşüncesinde idi. Şimdilerde 3-5 kişi toplanıp bir kulüp kurma ya da yönetme düşüncesinde iken 6-7 kişiyi toplantılarında zor bulurken Yeniköy Spor Kulübünün toplantılarında Cami İmamını, mahalle muhtarını, isatanbul’un sayılı zenginlerinden, ailelerinden br ferdi aynı toplantıda yapılacak ortak bir çalışma kapsamında bir arada bu gözlerim gördü, kulaklarım işitti. İşte o günlerde Düşmez’in spor camiası için bir kazanç olacağı fikri bende belirmişti.


Sayın Düşmez her geçen sene, ki aradan 20 sene geçmiştir, üzerine daha da katarak kendini geliştirdi, yeni projelere odaklandı. Ha insanı,hataları günahları,zafiyetleri var mıdır? Onu bilemeyeceğim...şimdilerde onun spor açısından daha yükek makamlarda olmasının ülke sporu açısından büyük bir kazanım olacağına inanıyorum. Ben Ali Düşmez’i izlemeye devam  ediyorum, Beykoz’da müthiş bir ilgi ağının muhatabı olan bu ismin yapacağı her çalışmaya katkı sunmaya devam edeceğim. Özellikle şu son gerçekleştirdiği toplantıyı oldukça önemsiyorum, çok uzun süre önce yapılması gereken bir olay gerçekleşmekte İAFKF olarak adlandırdığım olayda S harfini ( Spor ) tanımlamalarımda iade ediyorum, spor sadece futbol değil bunu ispatlamalarını sıkı biçimde takip edeceğim.


YAZI: TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...