Perşembe, Şubat 20, 2014

Tahkim kararı bozdu, işler karıştı!

Tahkim Kurulu, İstanbul 1. Amatör Lig 14. Grup'ta Heybeliadaspor'un hükmen 3-0 mağlubiyet kararını bozdu.



Elmalıspor-Heybeliadaspor maçında çıkan olaylar sonrası iki takım 6 kişinin altına düşmüş, hakem maçı tatil etmişti. TFF İstanbul İl Başkanlığı da iki ekibi hükmen 3-0 yenik saymıştı. Bu sonuçla Heybeliadaspor küme düşmüştü.
Bunun üzerine Heybeliadaspor Tahkim Kurulu'na  başvurdu. Tahkim'in bugünkü kararında şu ifadeler kullanıldı:


"Heybeliada Spor Kulübü'nün, TFF Yönetim Kurulu'nun 11.02.2014 tarih ve 38 sayılı toplantısında aldığı karara itirazına ilişkin dosyada taraf teşkilinin sağlandığı ve TFF Genel Sekreterliği'nden istenen cevap dilekçesinin geldiği görüldü. Yapılan müzakere neticesinde; uyuşmazlığa sebep olan müsabakada çıkan saha olayları nedeniyle Heybeliada Spor Kulübü'nün (3-0) hükmen yenik sayılmasını gerektirir şartların mevcut olmadığı anlaşıldığından, Heybeliada Spor Kulübü tarafından yapılan başvurunun kabulü ile TFF Yönetim Kurulu kararının, Heybeliada Spor Kulübü'nün (3-0) hükmen yenik sayılmasına dair kısmının kaldırılmasına oybirliği ile karar verildi?"


Şimdi ne olacak?
TFF cephesinden henüz resi açıklama yapılmadı. Eğer maç 0-0 tescil edilirse Heybeliada yine düşecek. Heybeliadaspor'u kurtaracak tek senaryo hükmen galip gelmeleri.
Peki 6 kişinin altında kalmış bir takım hükmen nasıl kazanacak? TFF, maçın taraflarından Elmalıspor'un hiçbir itirazda bulunmamasını, Heybeliadaspor'unsa itirazda bulunmasını dayanak gösterirse Adalar ekibini hükmen 3-0 galip sayabilir. Bu durumda Karabekirspor düşer.


Benzer durumda ne olmuştu?
Geçen sezon 1. Amatör Lig'de Öz Trabzonlular-Merter maçında da kavga çıkmış, iki takım 6'şar kişinin altına düşmüş, TFF iki takımı hükmen yenik saymıştı. Tahkim o dönem Öz Trabzonlular'ın itirazını reddetmişti.


HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...