Çarşamba, Şubat 12, 2014

Pele'nin gözyaşları

Çoğu insan yaşamı boyunca babasının göz yaşlarına şahit olamamıştır ama annesinin göz yaşlarına her zaman sevinçte olsun, kederde olsun şahit olmuştur.



 


O yaşları gün gelmiş silmiştir, okşamıştır ve beraber dökmüştür annesiyle beraber. Futbol dünyasının en büyük futbolcu unvanına sahip olan Brezilyalı Futbolcu Pele'nin göz yaşlarına belki futbol oynadığı devirlerde şampiyonluklarda şahit olanlar olmuştur ama yaşı ilerlemiş futbolu bırakalı neredeyse 40 yıl oluyordu. Futbol hayatı boyunca atmış olduğu resmi 1281 gol ile tarihe geçen Pele 1958-1966 ve 1970 Dünya kupalarının Şampiyon Brezilya Milli takım kadrolarında yer almış ve oynadığı dünya kupası maçlarında gol atmıştır. Üç Dünya kupası kaldıran tek futbolcu olması dolayısıyla kendisine bu ödül verilmiştir.


FIFA son düzenlemiş olduğu ödül gecesinde her yıl Avrupa'da oynayan futbolculara vermekte olduğu FIFA Ballon D'or Başarı Ödülü'nü yılların gecikmesi olarak FIFA Başkanı Sepp Blatter İsviçre’nin Zürih kentinde dünya futbolunun bir numarası olan EDSON ARANTES DO NASCİMENTO yani lakabı daha küçükken mahalle arkadaşları tarafından konan PELE’ye verirken gecikmeli bir ödül diye takdim ediyordu yuvarlak dünya futbolunu sembolize eden ödül için.


seren


Siyahi futbol devi ödülü eline aldığında ağlıyordu. Ben dedi sayısız ödül kazandım ama bu ödülü her zaman arzu etmiştim. Göz yaşlarına hakim olamıyordu. Elinde yıllar sonra kendisine layık görünen ödülü gözlerinin pınarlarında yaş. Futbolun babası sevinç göz yaşları döküyordu yaş 74 olmuş hiç önemli değildi. Ödülü ellerinde o mutluluk göz yaşları döküyordu. 2013 Yılının futbol yıldızı Cristianı Ronaldo aynı ödülü kazanmıştı. Aynı gece ödülünü aldığında kendisi de ağlıyordu ve 'Bu Ödül dedi benim olduğu kadar arkadaşlarımında teriyle kazanılmıştır' dedi.


Ödül kazanmak için oralarda bulunmak, hak etmek akıtılan tere göz yaşlarını katabilmek harika duygu olmalı. Bunun için bazen yıllarca beklemek bile gerekiyor. Yeter ki hak ettiğimizi o görmeye alışık olmadığımız göz yaşlarına şahit olalım.Bu sevinci birlikte kutlayalım.


YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.