Perşembe, Şubat 13, 2014

İnanmak lazım

Karasuspor , 8 Şubat Cumartesi günü mutlak galibiyet parolası ile gittiği Sultanbeyli Belediyespor maçından 2-0 yenik ayrıldı. Bu maçta alınan mağubiyet, bana göre maalesef inançsızlığın bir ürünüydü.


Sultanbeyli 75’nci Yıl Stadı’ndan , oysa maç öncesi umutlu olduğumuz kadar inancımız da vardı galibiyet için. Bu arada samimiyetimle söylemek isterim , Sultanbeyli genç taraftarını da tebrik ediyorum. Müsabakanın başlama düdüğünden hemen önce , Karasuspor’lu futbolcuları tribünlere çağırması , ayrı bir güzellik idi.


Aslında maça iyi başlamış gibi gözüktük .Ancak ne var ki, her iki takımda birbirlerini yoklayarak , maça temkinli başladı. Nitekim bu uyutma takdiğinde ne yaptığını çok iyi bilen Sultanbeyli Belediyespor’lu futbolcular , bu uyutma taktiğinin karşılığı olan golü 28’inci dakikada Burak’ın ayağında golü buldu.


İlk 45 dakika ev sahibi ekibin 1-0 üstünüğü ile bitti. İkinci devre her iki takımın arzulu oyunu ile başladı. Ancak ev sahibi ekibin futbolcuları , ilk devrede olduğu gibi temkinli futbolu ile devam ederken 65’nci dakikada Cenk’in plasesi maalesef kalemize gol olarak girdi.


Kısacası ev sahibi ekibin arzuladığı üç puan hanelerinde görünüz gibi olurken ; Karasuspor’lu futbolcu kardeşlerimiz bir uyanış bir diriliş içinde , rakibin defansını rahatsız etmeye başladılar. Maçın Samsun Bölgesi hakemi Ufuk Tonbul  ev sahibi ekibin defans oyuncusunun Semih’e müdahalesini görmezlikten gelirken , hemen akabinde A.Kadir’in nizami golünü ofsayt gerekçesi ile vermedi.


88’inci dakikada forvetimizin 6 pas içinden topu auta atması da cabası idi. Böylelikle 90 dakika sonrası sahadan 2-0 gibi net skor ile , hayati önemi olan 3 puanı Sultanbeyli Belediyespor’a bırakmış olduk.


         Yazımın başlığında dediğim gibi, inanmak lazım. İnanmaz isen , olmaz.  Ben Karasuspor adına tek inanan adam olarak gördüğüm Yılmaz Ekşi’den başka kimse yok. Eğer öyle olmuş olsa idi. Bir farklı dönerdik Sultanbeyli’den. Adamlar inanmışlar bir kere. “En kötü ihtimal , Play-Off oynarız “diye.


Maç öncesi konuştuğum Sultanbeyli Belediyespor’lu futbol severler ‘e sordum. “Bu takım nasıl kalkıyor , ekonomik yükün altından “diye. Tek adres verdi. Belediye var arkasında bu takımın.


Şimdi sormak lazım Karasu Belediyesi’ne. Siz Karasuspor’un neresindesiniz. Yanında mı ? Arkasında mı ? Yoksa sadece isimden ibaret mi malum. 30 Mart 4014 Pazar günü yerel seçimler var. Herkes bir yerlere aday.  Kimi muhtar adayı, kimi meclis üyesi adayı. Kimileri de ; “Benim adayım olsun da  ne olursa olsun “diye , partilerin seçim için giydirilmiş minibüslerine yada kendi şahsi araçları ile , he babam  , de babam köylere ve beldelere akın etmekteler. Bu ülkemizde artık olağan bir durum. Çok görmemek lazım ama şunu kimse unutmasın ki ; futbol sadece Karasu’da değil , Dünyanın bir numaralı şovbiznit olayı.


Hey aklı selim siyasetçilerimiz. Eğer bir az olsun Karasu’luyum diyorsanız , sadece 90 dakikanızı Karasuspor’a ayırın. Bu yeterlimi dersiniz hayır. Gelirkende fazla değil 90 Liranızı da ayırın Karasuspor’a. Her akşam en az 250 kişiye , “Aman he oyunu bize verin “diye.  Ben sizden bir şey istemiyorum. Sadece seçimlere kadar gelin maçlara.


Dediğim gibi 90 liranızıda ayırın Karasuspor’a  feda edin ne olacak. Bak o zaman ben sizlerin sadece siyaset ile kişisel çıkarları için Karasud’a hizmete talip olmadığınızı anlarım. Hey siyasetimizin yeni yüzleri. İnanın sizler 30 Mart’a kadar bunları yaparsanız , Karasuspor , Karasu’lu sizlere minnettar kalacaktır ve bu yaptığınız ile ömür boyu gururlanın ki , Karasuspor’umuz layık olduğu yere gelsin.Şen ve esen kalın.


 YAZI: AHMET ŞEN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...