Çarşamba, Şubat 19, 2014

Erzurum'da halaylı futbol

Türkiye Kadınlar 2. Ligi futbol karşılaşması öncesinde Erzurum ve Van takımlarının futbolcuları birlikte halay çekerek fair play örneği sergiledi. Süper Lig'de yaşanan şiddet görüntülerine dostluk göndermesi yaptı.


Erzurum’da kadınlar ligi maçı süper ligdeki sporda şiddetin aksine dostluk mesajları ile haftaya damgasını vurdu. Erzurum’da uydudan yayın yapan özel bir televizyon kanalında her hafta Cumartesi günleri yayınlanan ‘Kardan Adam’ programında bir ilk yaşandı. Süper Lig'de son haftalarda yaşanan şiddet olaylarının aksine Türkiye Kadınlar 2. Ligi 7. Grupta mücadele veren Albayrakspor ve Van Belediye arasında oynanan maç öncesinde fair play örneği sergilendi. 'Kardan Adam' Programı Yapımcı ve sunucusu Salih Yalçın’ın hazırlayıp sunduğu programın çekimlerinde hafta sonu oynanan maç öncesinde süper lige fair play mesajları gönderildi.


YEŞİL SAHALARDA HALAYLI GÖNDERME
Maç öncesi yerel sanatçı Adem Kılıç’ın, türküleri eşliğinde halaylar çeken bayan futbolcuların ve antrenörlerin centilmence tavırları dikkatlerden kaçmazken, yaptıkları açıklamalarda sporun rekabetçiliği yanında dostluk içerdiğini söylediler. Takımların antrenörleri ise halaylara eşlik ettiler. Yaklaşık 15 dakika kadar süren halay sonrasında seremoniye geçilerek doksan dakikanın ilk düdüğü çalındı.


FAİR PLAY SKOR TABELASINA DA YANSIDI
Bol gollü geçen maç boyunca da her iki takım oyuncularının centilmenlikleri göz doldurdu. Doksan dakikanın sonunda skor tabelasında 3-3’lük maç sonucu fair play’in maç skoruna yansıması olarak yorumlandı. İlk yarıda Erzurum ekibi Albayrakspor iki penaltıdan birini gole çevirdi. İlk yarısı 1-1 biten maç gol düellosu şeklinde geçti. 3-3 biten karşılaşmanın sonunda takımların dostluk görüntüleri uzun süreler hafızalardan silinmeyecek ölçüdeydi.


KAYNAK: www.haberler.com


[gallery link="file" ids="111572,111571,111570,111569"]

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.