Perşembe, Şubat 13, 2014

Amatörlerin tek derdi TFF’dir

Hep Silivri’nin dertleriyle uğraşmaktan İstanbul’un içsel sorunlarını biraz ötelemiştim. Kusuruma akmayınız. Yaklaşık 5 ay sonra İstanbul’un amatörlerini yönetecek olan listeleri oylayacağız.


Daha düne kadar bin bir vaatle hizmete talip olanların yanı sıra bugüne baktığımızda ise dört aday gündemdeki yerini koruyor.


Nedense her yönetim kendi içinden bölünüp parçalanarak farklı isimlerle yeni liste çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan yönetim kurulu toplantısında tekrar aday olacağını açıklayan Ali Düşmez ilk adaylardandır ve favorimdir. Yıllarca denenmiş bir isim ve oldukça yıprandı gibi gözüküyor olsa da başkan başkandır netekim.


Ali Düşmez’in ardından yeni kendi yönetiminden olan Seymen Gençtürk adaylığını açıkladı. Yine Düşmez yönetiminden olup da birçok isim Gençtürk listesinde birleşti.


Resmi olmasa da eski TFF İl Ajanlarından Bahri Savaş’ın ismi de gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz seçimlerde de kendisi hakkında aday olacak diye yazmamın ardından kesin bir dille beni yalanlamış adaylığı düşünmediğini belirtmişti Sayın Savaş. Lakin bu sefer pek bir iştahlı çalıştığının duyumu buralara kadar geldi.


Bunların haricinde Sait Yücel zamanında yönetim kurulu üyeliği yapmış olan bir isim Hayati Köse’nin aday olması için bazı birliklerin baskı yaptığını biliyorum.


İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu yönetmek adına isimlerin artmakta olması aslında kaliteyi beraberinde getirir. Geçmişte vaat edilen lakin yapılamayan ne hizmet varsa işte bunların yapılabilirliliği artacaktır kanaatimce.


Kim ne derse desin görünen köy kılavuz istemez mevcuttaki yönetim artık raf ömrünü tamamlamıştır. Göreve geldiği günden bu zamana kadar vaat etmekten öteye gidemeyen Ali Düşmez bana göre kendi destekleyeceği genç bir isme koltuğunu teslim etmesi makul karşılanabilir hatta ayakta bile alkışlanabilirdi.


Sizlerde takip etmişsinizdir setimizin değerli editörlerinden Ali Kemal Demir ve Talip Ercan güzel bir habere imza attılar ve Düşmez’i uzun uzadıya konuşturdular. Ne diyordu Düşmez haberde “Biraz daha zamana ihtiyacım var” diyor ve akabinde de usta çırak ilişkisinden dem vurarak konuyu genişletiyor.


Başkanım aynı haberin içinde kulüpçülükten geldiğini beyan edip yöneticiliğini övüyor. Bu hakkıdır. Eksik ve hatalı olduğunu da dile getiriyor ki bu büyük bir gelişmedir. Aslında İstanbul’un tüm amatör kulüpleri yek bir ağızdan söylenmeliler. Haklarını sonuna kadar aramalılar. İşin aslına bakıldığında sadece İASKF değil TFF bile tartışılır olmuştur.


 Amatör kulüpler, çok zor şartlar altında ayakta durmaya çalışıyor. Çok iyi biliyorum ki kulübü için üç beş parası bol ama adamlıktan uzak olanlara ağız açıyorlar. Bu gereksiz insanlardan lisans parası, yok bilmem şu işlem parası, aman efendim referans ücreti bilmem ne ücreti altında, her yaptığı işleme paralar ödemek zorunda bırakılmışken konuşmanın da anlamı yok aslında.


İASKF’nin vaat edip de yapmış olduklarını hatta yapmayı planlayıp da yapamadıklarını kesinlikle vicdanlarına bırakıyorum. Aynı zamanda A milli oyuncaya bir maçlık vermiş oldukları primi önemsemeyen TFF’nin, amatör kulüplerin üzerinden almış oldukları paralara tamah etmesini de yadırgıyor içime sindiremiyorum.


TFF’nin bu anlamsız tutumu karşısında lâl olan İASKF’yedir benim isyanım. Bu şekilde amatör futbol kulüpleri güçlenecek, altyapıya Türk Sporu’na hizmet edecekler. Bu şekilde mi olacak bu iş?


Amatör kulüplerin hiçbir yerden desteği yokken, İASKF ve TFF’nin evrak ücretlerinde hiç yoktan yapacakları indirim ile kulüpler hiç yoktan bir alt kategoride daha lige katma çabasına girebilirler aslında bu düşünüldüğünde olamaz mı?


Şimdi gelinen noktada Milli Takım hazırlık maçları var. Ve bu maçlarda oynayan oyuncuların da primleri var. Tek maçın primleri ile bırakın İstanbul’un tüm ülkenin amatörlerinin sorunları çözülemez mi sizce? Bana yine kızın siz lakin şapkayı da önünüze koyup bir düşünün.


Maalesef, paranın gözleri kamaştırdığı yerde, kim bu sorunları görüp çözebilir ki?


Yazık değil mi bu kulüplere, kulüplerimize? Aslında bizim amatörlerin tek derdi TFF ve aynı TFF’ye ses çıkaramayan İASKF değil de nedir?


YAZI: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...