Çarşamba, Aralık 04, 2013

Ekşioğlu: Ayazağaspor'a verilmiş bir ceza yok!

İstanbul Futbol İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Selimiye Stadında yarın oynanacak olan Ayazağaspor-Çağlayan Gençlerbirliği Süper Amatör Lig maçı hakkında açıklama yaptı.



“Ayazağasporlular yanlış bilgilendiriliyor. Biz Ayazağaspor’a yarıda kalan Kuştepespor-Arnavutköy Belediyespor maçından dolayı ceza vermedik” diyen İstanbul futbolunun patronu şunları söyledi.


 


Kamuoyunda, ‘Yemen Ekşioğlu, Ayazağaspor’a ceza verdi. Bu yüzden de Çağlayan Gençlerbirliği maçını Ayazağa’da değil de, tarafsız saha olan Selimiye’ye verdi’ denildiğini ifade eden İstanbul Futbol İl Başkanı, bunun gerçekle alakasının olmadığını söyledi.


 


“Kararı Ankara verecek”
Ekşioğlu, "Bölgesel Amatör Ligde oynanan ve yarıda kalan Kuştepespor-Arnavutköy Belediyespor maçının cezasını biz vermeyeceğiz. İstanbul Futbol İl Başkanlığı olarak biz bir yere kadar müdahil oluyoruz. Hatırlanırsa geçtiğimiz sezon Bağcılar’da oynanan ve yarıda kalan Kazım Karabekir Mevlanaspor-Feriköy Yükselme Grubu maçının cezasını da TFF’nin ilgili Kurumları vermişti. Burada da konuyu tüm detayları ile görüşecek olan, Denetçi-Hakem-Gözlemci ve Saha Komiseri raporuna göre kimin ceza alması gerektiğine karar verecek olan Ankara’dır. Bu karar gelecek hafta açıklanabilir. Bizim adı geçen maç nedeniyle Ayazağaspor’a şu an için verdiğimiz bir ceza yok." dedi.


 


“Core Projesi nedeniyle verildi”
Ekşioğlu son olarak, "Ayazağaspor-Çağlayan Gençlerbirliği maçının tarafsız saha olan Selimiye Stadına vermemizin amacı CORE PROJESİ’dir. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda da bazı maçları yine bu kapsam dahilinde tarafsız sahalara vermiştik. Bu maç da bu nedenle Ayazağa'dan alındı ve Selimiye'de oynanacak. Şimdi 'neden bu maç?' diye de soracaklardır. Kuştepe ile Çağlayan birbirine yakın yerler. Her ihtimali düşünmek durumundayız. Ayrıca ligin ilk yarısında Nurtepe'de oynanan ve Ayazağaspor'un 2-1 kazandığı maçın ardından da iki takım futbolcuları arasında soyunma odası civarında tartışmalar yaşanması da bu maçın seçilmesinde etken." şeklinde konuştu.


Editörün Notu: Mükemmel Hakemliğin Merkezi ya da İngilizce adıyla Core Projesi (Centre Of Refereeing Excellence) tüm yurt genelinde Gelecek vadeden Ulusal Hakem/Yardım Hakem, Bölgesel Hakem/Yardım Hakemlerin TFF tarafından belirlenen bir ilde kampa alınıp, eğitim verilmesi ve yine o ilde oynanan maçlarda Merkez Hakem Kurulu Üyeleri tarafından saha performansının izlenmesi ve eksikleri hakkında eğitimlere tabi tutulmalarıdır. Bu proje, iki yıldır İstanbul'da, Anadolu Yakasında düzenleniyor.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

2 yorum:

edi dedi ki...

Valla editöre teşekkürler çok iyi oldu editör notu bende merak ediyordum nişantaşısporun maçını neden selimiye stadına verildi diye inşallah kampta iyi bir eğitim almış hakem denk gelir

Valat ANT dedi ki...

selamın aleykum gazi mahallesi traftarı olarak şunu söylemek istiyorum yemen ekşioğlu gazi mahallesi maclarına iyi hakem ver yada hakemlerine söyle adaletli maç yönetsinler

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.