Perşembe, Aralık 05, 2013

Amatör ligde yine sağlık skandalı

İstanbul Süper Amatör Lig'de oynanan Kadırgaspor-Küçükköyspor maçında kafasına darbe alan ve maç sonu şoka giren futbolcu için ambulans bulunamadı.



IMG_1594
Fatih ilçesinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Namık Sevik Stadı'nda oynanan ve deplasman ekibinin 2-1 kazandığı Kadırgaspor-Küçükköyspor maçının 83.dakikasında rakibi ile çarpışan, kafasına darbe alan ve bir süre yerde kaldıktan sonra oyuna devam eden Kadırgasporlu Hakan Yamaç, maçın ardından soyunma odasında hafıza kaybı yaşadı.


IMG_1464 
İlk müdahaleyi Teknik Direktörü Nezihi Tosuncuk ile Antrenör Ergün Seven ve takım arkadaşlarının yaptığı 23 yaşındaki futbolcu tesiste ambulans bulunmadığı için takım arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılmak için tesis dışına taşındı.


IMG_1722 
Herkesin endişe dolu dakikalar yaşadığı anlarda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Ambulans Servisinden çağrılan ambulans, 25 dakika beklendiği halde gelmeyince futbolcusunun haline dayanamayan Kadırgaspor Başkanı Cemalettin İnanç özel aracı ile genç futbolcusunu Samatya’da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.  Futbolcu hastaneye götürüldükten dakikalar sonra gelen Ambulans ile orada bulunanların yoğun tepkilerine maruz kaldı.


IMG_1721 
Beyin tomoğrafisi çekilen Hakan Yamaç’ın durumu son gelen haberlere göre iyi. Kulüp Başkanı, Yöneticileri ve Hocaları ile takım arkadaşlarının yalnız bırakmadığı futbolcu yarın sabaha kadar müşahede altında kalacak.


unnamed 
Futbola başladığı Galatasaray’da oyun stili ile Okan Buruk’a benzetilen genç futbolcu, daha sonra Kartalspor ve Sivasspor’da görev yaptıktan sonra Küçükpazar ve Vefa formaları giymişti.


 


Not: 12 yaşında iken Galatasaray'da maçını yönettiğim ve o günden bu zamana kadar geçen sürede hep izlediğim ve çok sevdiğim Langalı Hakan kardeşime bu talihsiz olay esnasında yardımcı olmak için çırpınan herkese kendi adıma teşekkür ederim. Kadırgaspor'un bu sene başına gelen ikinci talihsiz olay bu. İnşallah kimse böyle durumlarla karşılaşmaz. Bordo-mavili futbolcuların inanılmaz çabalarını ve hasta olmak pahasına soyunma odasından fırlayıp arkadaşlarını taşımaları bizleri duygulandıran anlardı. Ancak Kadırgaspor Başkanını o anki uğraşları, Yöneticilerin gayretleri ve Küçükköysporlu Yöneticilerin ve Teknik Direktör Ergün Gelen'in çabaları da "Evet biz bu yöneticilerle kendi başımıza da olsak derdimize çare oluruz" dedirtti. Ve, Hakan'a gelecek olan Ambulans yolda trafiğe takılmasın diye yaşlı gözlerle tek başına yolu kesen, trafiği durduran Kadırgaspor Teknik Direktörü Nezihi Tosuncuk Hocamın ellerinden öpmek istedim o anda. Ancak bu maçta olay olur diye 300 tane Çevik Kuvvet Polisini sahaya yıkanlar bir Ambulansı düşünemiyorsa ve amatör takımlardan antrenmanlar için para alınan Namık Sevik Stadında acil durumlar için bir ambulans bulundurulmuyor ise; hele ki bu tesis Gençlik ve Spor Bakanlığına ait ise vay bizim halimize. Yazık, çocuğum Arda Turan gibi olacak diye hayal kuran ailelere yazık, bu lig için canını dişine takanlara da yazık. 


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

3 yorum:

kemalettin dirik dedi ki...

eline gözüne sözüne sağlık ali kemal...işte gerçek bu..bizdeki insan değeri..istediğin sistemi getir.ZİHNİYET değişmediği sürece bu olay sürekli yinelenicek...GEÇMİŞ olsun hakan,allah acil şifalar versin...geçmiş olsun BABA NEZİHİ allah kalbine göre versin...geçmiş olsun TÜRK futbolu, bir hocaya 4.7 milyon dolar veren tff, Türk futbolunun alt yapısı olan amatör takımlara gram değer versende en azından sağlıklı spor yapılsa,sağlıklı nesiller yetişse...bunlar acaba onları ilgilendiriyormu o da bir muamma ama sen bunlara alışıksın hakanım,nezih hocam,ali kemal,mehmet,ahmet....inşallah biraz insan sevgisi,allah korkusu olan yöneticiler çıkarda önlem alır..kalın sağlıcakla..

emre dedi ki...

Haberi paylaşanların eline koluna diline sağlık sporcu arkadaşlarımızın can tehlikesini önemseyen birilerinin olması beni çok sevindirdi.bu haberle kısıtlı kalınmamalı ve ACİL müdahale edilmesi için federasyonun uyanmasını beklemeyelim siz büyüklerim ve yetkili abilerim genç sporcu arkadaşlarımın bu hakkını savunun Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin.

demir dedi ki...

Futbolcu arkadaşımıza geçmiş olsun.Allah korumuş verilmiş sadakası varmış ama herkes bu arkadaşımız kadar şanslı olmayabilir.Ben burdan tüm amatör kulüp yöneticilerine sesleniyorum, Ambulans hizmeti sağlanana kadar ilk etapta maçlara geç çıkın, sonuç alınmazsa maçlara çıkmayın insan sağlığında daha önemli ne var hayatta.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...