Cuma, Kasım 01, 2013

Mustafa Türlü’den samimi açıklamalar

İstanbul Süper Amatör Lig 4.Grup ekiplerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor Başkanı Mustafa Türlü, Sitemize verdiği demeçte, oldukça samimi açıklamalarda bulundu.



“Sezon öncesi hatalar yaptık”
Takımımız şu an itibari bulunduğu yer bize yakışmıyor. Ancak bunda bizim de ciddi hatalarımız var. Bunlar nedir derseniz, en başta sezonu geç açtık, Kerem hoca ile geç anlaştık. Halbuki hiç ayılık olmadan yola devam etmemiz gerekirdi. Bir boşluk olu haliyle. Hatamızdan bazıları da  geçen seneden bazı oyuncularla devam etmemizdir. Bunun sebebi ise Kerem Barut’un durumunun belirsizliğidir. Yönetimdeki bazı arkadaşlar, “tesisleşmeye gidelim, alt yapıdan bazı arkadaşlara şans verelim” dediler. “1 sene sabredelim” dediler ve bu nedenlerle kadroya zamanında kuramadık. Sonra hatamızı anladık ama durum ortadadır.


“Geçen seneki kadro elde tutulmalıydı”
Geçtiğimiz seneki kadronun dağılmasının sebebi elbette başarılı olunmasındır. Bunun yanı sıra geçtiğimiz sene bütçemizi aştık, ciddi paralar harcadık, bu sezon bu şansımız olmayacaktı.


“Geçen seneki başarı, bu seneki başarısızlığa etken”
Geçen seneki çıkışımız inanılmazdır. Bun bizden kimse beklemiyordu. İyi bir takım yakaladık, nihayetinde BAL öncesi Play-Oflara kaldık. Bu maçlarda da bir takım şanssızlıklar yaşadık. Mesela Dolayoba ile oynadığımız ilk maçta bizim attığımız gol kesinlikle fauldü. Bu haksız attığımız gol bizim de kimyamızı bozdu. Rakibimizi de zor duruma düşürdü. Kalecileri ceza aldı mesela. Dolayoba’nın hakkı yendi ama biz böyle olmasını istemedik. Hakem hataları o maçta onları vurdu, sonrasında ise bizi…


“9 hafta puan alamadık ama ümidiniz var”
İlk devrenin son iki haftasını oynuyoruz. Çağlayan Gençlerbirliği ve Irmakspor maçları ile ilk devreyi bitireceğiz. Ancak ben “benim takımım asla bu ligden düşmez” diyorum. Takımıma ve hocama güveniyorum. Yeni, yeni toparlanmaya başladık. 1 galibiyet alırsak, gerisi gelir. Kartal Belediye maçında 70 dakikada direndik. Öz Alibeyköyspor maçını atan kazanırdı, biz kaybettik. Ancak ben çok ümitliyim. Geçen seneden aldığımız cezalar da etken bu başarısızlıkta önemli etken. Hak etmediğimiz cezalar aldık. Feriköyspor maçından dolayı çok yıprandık. O maçtan sonraki süreç çok uzun sürdü. Bu bize yaramadı. Ayrıca TFF Yönetim Kurulu’nun kararına saygı duymakla birlikte mağdur olduğumuzu düşünüyoruz. Şöyle ki, hem 3 puan bize verildi, hem de sahamız kapatıldı. Bizim sürecimiz Ankara’ya kadar gitti. Küçükköyspor’un cezası da yanlış. Bu bir nev’i karşı tarafında gönlünü almadır. Küçükköyspor da hak etmediği bir ceza aldı bu olayda.


“Fair-Play çizgisinden uzaklaşmıyoruz”
Öz Alibeyköyspor maçında ufak tefek şeyler oldu, bunun haricinde ana ilkemiz sportmence mücadeledir. Adı geçen maçta da karşı takım -Öz Alibeyköyspor- bizim komşumuzdur. Sevdiğimiz bir camiadır. Başkanlarını da çok severiz iki gün önce kendisi ile görüştük, kendisine bazı şeyleri anlattım. Genç bir oyuncuları var kaptan olmuş. Zaten kritik maç, 89.dakikada oyundan atılıyor. Ben aşağı iniyorum, “gel kardeşim” diyorum. Odaya ben götüreceğim, sağa sola bakıyor, tahrik ediyor. küçük bir tatsızlık oldu, bizim lokalin üstünden olmaması gereken bir şekilde pet sular atıldı. Bunlar tabi bizim şu ana kadar çizdiğimiz davranışlara uymadı. Bunları tasvip etmiyorum.


“Sezon önceleri hoca tercihinde hata yaptık”
Sezon öncesi Hoca tercihlerinde ciddi hatalar yaptık. İnanılmaz hatalar yaptık. Bunları nasıl yaptığımız halen anlayamıyorum. Ben sadece 12 yıl Genel Kaptanlık yapmış, en az 20 hoca ile çalışmış birisi olarak bu hataları yapmamam gerekirdi. Ama oldu bir kere, bazı arkadaşlarımızın etkisinde kaldık. Tamam, 2 Hoca da çok karakterli, çok beyefendi isimler. Ancak bizim Kulübün yapına uymadılar maalesef. Ancak her iki Hocayı da çok seviyorum. Vedat Hoca gelir maçlarımızı izler. Tansu Hocayı da ayrı severim. Arkadaşımız, kardeşimiz. Ancak anladık ki, bizim esas hocamız Kerem Barut’muş, bunu net olarak anladım. Kerem Hocaya geçen sene Play-Of maçları öncesi teklif geldi, gitmek istemedi. Bizi bırakmadı. Zaten bizden sonra gideceği yer Profesyonel ligdir. Zaten yıllarca en üst liglerde futbol oynamış bir hocadır kendisi. Ancak bizim de hocaya karşı hatalarımız oldu. Biz onu ödüllendiremedik. Ben her şeye yetişemiyorum. Bizim ismimizi altın harflerle yazdırmış bir hoca ile daha önce anlaşabilirdik.


“Kimseden maddi yardım alamıyoruz”
Bizim kulübün geliri yok, halı sahadan gelen para da çalışanlara ve Antrenörlere gidiyor. Onun dışında gelirimiz olmadığı gibi kalan tüm paraları da cebimden ödüyorum. Kimseden de tek kuruş almıyoruz. Yönetim kurulunu haricinde hiçbir yerden gelen para yok. Ancak ben arkadaş çevremden destek alıyorum. Sorunları birlikte aşıyoruz.


“Genel Kaptan olsam, Başkanı eleştiririm!”
Şimdi ben bu Kulübün Genel Kaptanı Mustafa Türlü olsam, Başkanı eleştiririm. Hastalığımdan dolayı biraz hassas oluyorum. Zaman, zamansız birilerini istemeden de olsa kırıyorum. Bu sezon bazı arkadaşlara görev verdim, sonra olmadı yeniden devreye girdim. Bu sezon tam 19 transfer yapmışız. Bu hem bütçe olarak hem de uyum süreci açısından kötü. Biz alıştık başarılı olmaya. Evvelden tek takım vardı, sonra U19 ve diğer alt kategoriler geldi. Sonra 2.amatörden 1.Amatör’e geldik. Akabinde Süper Amatör’e çıktık. Bunları yaparken


“Alt yapıdan memnunum”
Hüseyin Aktaş gibi değerli bir isim var bizim ekibimizde. Ona çok şey borçluyuz. Fakat çok yoruluyor, çok yıprandı. Yanına genç bir hoca almak istiyorum. Her işimize koşan, son yıllardaki en büyük transferimiz Hüseyin Aktaş’tır. Bizim alt yapılarda şampiyonluğumuz çoktu. Şimdi Hüseyin Hoca alt yapı şampiyonluklarını getirmeye başladı. Bunları yaparken de elinden gelenin hep en iyisini yaptı, hep Kulübün menfaatlerini düşündü.


“Alt yapılarda sıkıntılar var”
Öncelikle adı geçmişken Yemen başkanıma teşekkür ediyorum. Hastalığına fazlasıyla üzülüyorum. Bir an önce de aramızda olmasını ümit ediyorum. Ancak ben daha aktif olmak istiyorum. Kendi Kulübümün maçları haricinde onlarca maç izleyen birisiyim. Tertip Komitesinde olmak sadece Pazartesi günü İstinye’ye gidip, yarıda kalan maçların kararını almak olmamalı! Ben isterim ki U15, U17 vesaire birçok maçı izleyip, yanlış varsa, yaşından büyük oyuncu oynuyorsa onlara “dur” demek isterim. Ancak alt yapılarda sorunların en büyüğünden birisi de bana kalırsa bu liglerde görev alan Hakemlerin yeterince iyi olmamasıdır. Çok eksiklerimiz var. Alt ligler (U15 ve yukarı) tek Hakemle olmamalı. Eskiden daha iyi, daha Babacan hakemlerimiz vardı. şimdi bunları göremiyoruz. Halbuki en iyi Hakemlerin alt liglerde olması lazım. Eski Hakemleri hiç göremiyorum, nerede bu Hakemler? Hakemlerde devamlılık yok anladığım kadarıyla. Bir de Hocalar çok bağırıyorlar maçlarda, yarışmacı Hocaları kast ediyorum. Hakemlerin her kararına itiraz ediyorlar. Böyle olmaz. Hakemler zayıf diyorum ama hocalar da Hakemleri hiç rahat bırakmıyor. Maçların çok erken saatlerde oynanması da bir sorun. Bu çocuklar zaten haftanın 5 günü okul sebebiyle erkenden kalkıyorlar. Bu maç saatlerinin ayarlanması gerekir.


“A takım olarak Hakemlerden dertliyiz”
Geçtiğimiz sene takımımız oynuyordu, Hakemler de iyiydi! Şimdi bizim takım oynamıyor, Hakemler de iyi maç yönetmiyor. İşte, Öz Alibeyköy maçında senin Sitenin “Yılın En İyi Hakemi Ödülü”nü verdiğiniz Hakem herkesin gördüğünü göremedi. O zaman tribünler sana döner ve “sen bu Hakemi nasıl seçtin?” derler, kusura bakma. Art niyet aramak istemiyorum ama Yardımcın bayrağı kaldırdıysa sen de o’na uyacaksın. Takımın hali değişiyor, sakin oyuncuyu bile zapt edemiyorsun. Benim takımımın içinde çirkef oyuncu yok. Benim futbolcum Hakemlere yanlış davranırsa hemen kovarım. Genç bir futbolcum var, bu hafta atıldı ve Hakemi alkışladı. “Sen kimsin de Hakemi alkışlıyorsun?” dedim kadro dışı bıraktım. 1 maç ceza aldı ama ben bunu kabul etmem. Hakemler bizim kardeşimiz, eleştiririz ama gururunu kırdırmayız. Hatalıysa eleştiririz, “olmadı Hocam” deriz ama sahanın hakimi Hakemdir. Tamam Hakemler son zamanlarda kötü maçlar yönetiyor diyorum ama futbolcu da Hakeme yardımcı olacak. Onun otoritesini sarsacak davranışlarda bulunan futbolcuyu ben istemem. 2 sene önce benim takımdan birisi maalesef ciddi bir hata yaptı. Futbola son verdi. Şimdi cezası bitti, gelmek istiyor, “ben senin almam” diyorum.


“Oğuzhan’a çok üzüldüm”
Geçtiğimiz seneden bir oyuncum vardı, Oğuzhan Işıklı. Bir gün bana geldi ve “ağabey, ben Yeşil Esenyurt’a gidiyorum. İyi bir peşinat alacağım” dedi. İlk başta izin vermedim, ama çok isteyince “orada Kemal Aktaş Hoca var, git” dedim. Hatta peşinden hazırlık maçı yapmaya da gittim Esenyurt’a. Bir gün Oğuzhan beni aradı ve “ağabey, ben antrenmanda sakatladım, Kulüp beni geri gönderdi” dedi. Ben şimdi ne söyleyeyim? Çok üzüldüm buna. Bu çocuk artık Yeşil Esenyurt’un futbolcusu. Peşinatını da alamamış. Şimdi tedavisi için bekliyor. Yine üzülen ben oldum.


“Üye sayımız artacak”
Bizim Kulüp, bilindiği gibi Eminönüspor’un yarışma hakları alınarak kuruldu. Bizim ağabeylerimizin kuralları vardı, 100 üye olacak dediler. Şimdi ben bu sayısı arttıracağım. Kazım Karabekir Mevlanaspor, iki mahallenin takımı 350 bin nüfus var. Esnaf bizi seviyor, destek veriyor ama maçlara gelmiyor. Yeni bir oluşum var. Kazım Karabekir Gençlik Dayanışma Derneği kuruldu. Bu oluşumdan ben çok umutluyum.


“Ligde kalacağız, kimse merak etmesin”
Etrafımızda birçok takım lig düştü. Küme düşen birçok takım var. Biz de küme düşebiliriz, bu dünyanın sonu değildir ancak biz uzun vadeli düşünüyoruz. Bazı şeyleri yeni, yeni oturtmaya başladık. Bu sezon ligde kaldığımız taktirde gelecek sezon kesin hedefimiz BAL olacak. Semtimiz geçen sene Bölgesel Amatör Lige tam hazır değildi, ancak tecrübe kazandık. Eksik yaptığımız başı şeyleri gördük, hepimiz tecrübelendik. Şimdi bazı adımlar atıyoruz. Yönetici kadromuzu genişletiyoruz. 4-5 arkadaş daha aramıza katılacak. Bunlar mahalle esnafından olacak. Demir Müsellim katıldı aramıza. Demir’den çok memnunuz. İşini çok seven birisi. Sağ olsun bize şimdiden çok katkısı oldu.


“Belediye Başkanımızdan çok memnunuz”
Son olarak da Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Erhan Erol’a teşekkür etmek istiyorum. Bununla birlikte Kulübümüzün kurucu Üyeliğini yapan, Başkanlığımızı yapan ve şimdi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı olan Sayın Arif Parlakkılıç’a ve bu güzide isimlerin yanında amatör Kulüplere sempati ile bakan ve onları yapabilecekler noktasında kırmayan diğer tüm Yerel yöneticilere de teşekkür ediyorum.


RÖPORTAJ: ALİ KEMAL DEMİR

1 yorum:

akd dedi ki...

Kulübün sorunlarını buradan tartışmanız olmadı. Yapılan karşılıklı yorumlar herkes tarafından görünüyor. Buna izin veremem. Bu haberi yoruma kapattım.

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.