Çarşamba, Ekim 23, 2013

Tüm takım aynı sağlık ocağına giderse!

Amatör spor kulüplerinde, alt yapılarda sağlık sorunları yıllardır bir çözüme kavuşabilmiş değil... Dilerseniz bu sorunları listeleyelim...



Altyapıdaki sporcularımızın kaç tanesi dört dörtlük sağlık raporu alıp geliyorlar? Rapor alınıyor ama nasıl alınıyor söyleyim: Kulüp hocası veya yöneticilerimiz ellerinde lisanslarla tanıdık doktorlara gidiyor, evrakları imza attırıp geliyorlar. Ama bir şey unutuyorlar. Neyi mi? Futbolcuları götürmeyi unutuyorlar!


Peki bu durum nasıl anlaşılır? Amatör kulüplerin getirdikleri lisans evraklarına bakın, bir takımdaki futbolcuların kaç tanesi aynı sağlık ocağına düşer söyler misiniz! Çözüm ne olmalı? Sayın başkanımız değerli spor adamımız, ağabeyimiz Ali Düşmez başkanımızdan özellikle alt yapıdaki çocuklarımız için sıra beklenmeden devlet hastanelerinden sağlık raporu alma konusunda yardımcı olması istense harika olur. Bence sayın başkan ivedi şekilde kulüplerimizin bu isteğine çözüm bulacaktır.


Futbol sahaları da sıkıntı... "Sahalarda emniyet olacak" dedik emniyet yok, "Sahalarda sağlık memuru olacak" dendi, yok. Peki sahası olan sayın spor kulüplerinin değerli yöneticileri bu sahalarda maçlar oynanıyor diye siz spor kulüplerine ödeme yapılıyor, sağlık personeli ücreti de ödeniyor. Ödenmese de fark etmez oraya bir ambulans istemek çok mu zor? Orada her hangi bir sakatlık geçiren sizin çocuğunuz da olabilir. Ama söze gelince hepsi bizim çocuğumuz  değil mi! Tabii sözde...Değerli amatör federasyon yöneticilerimizden özellikle sahası olan kulüplerimizi uyarmalarını istirham ediyorum.


YAZI: ÖZGÜR TORUN

4 yorum:

Metin dedi ki...

Özgür Bey;
Sizin yazınızı okumadan önce yazmış olduğum yorum;
Sayın Yemen Bey;
Sporcu sağlığı ile ilgili olarak sersenişte bulunacağınıza Devlet Hastanelerinde tam teşekkülü Sporcu Sağlığı Merkezi kurulması için Hem Spor Bakanlığı hende Sağlık bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapsanız daha iyi olmazmı.Sanki Üroloji Doktorundan almamış olsa çok birşeymi değişecek.Aile hekimine gidiyorsun sağlık raporu istiyorum diyorsun hemen muayene bile etmeden soru sorarak rapor veriyor.Hatta bazı kulüpler raporu toptan alıyor.Bunların hepsini siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz.Ayrıca sizin Sağlık Raporu EK:1 incelerseniz tek doktorun kontrolünü istiyorsunuz.Tam teşekküllü bir hasane raporuna gerek duymuyorsunuz.Bu işler tek doktorun muayenesi ile olmaz.Sporcu Sağlığı Merkezi merkezleri olaması gerekmekte profosyenel kulüplerin parası var istediği yere götürerek muayene ettirebiliyor.Amatör kulüpler zaten zor çarklarını döndürüyor.Çalışma yapacaksanız bu yönde yapın lütfen.Çok üzüldüm ah vah demenin bir manası yok.Neredeyse her hafta haberlerde sporcu ölümleri ile ilgili haberler okuyoruz.Aklıma gelmişken büyükleri öğle sıcağında oynatmıyorsunuz sıcak diye Mini Minikler Temmuz sıcağında 12-13-14-15 saatleri arasında maç yapıyor keza U13-U14-U15 de aynı.Neyse söyleyecek çok şey var ama Sağ olsun Federasyonda bir değişiklik yok.
Vefat eden kardeşimiz Muhammet Alihan Gürbüz’e Allah’tan Rahmet Acılı ailesine başsağlığı diliyorum.

giray dursun dedi ki...

merhabalar 12 yıl futbol oynadim. (zeytinburnuspor. bogazici. agri tedaş) Amator leri iyi anliyorum. fakat zaman zaman fırsat bulduk izlemeye gittigim maçlarda hakem arkadaslara doktorum isterseniz saha da bekliyim diye sordugum da olmaz yanitini arıyorum. acaba hata nerde :)

mert çetin dedi ki...

hayır birde hakemlerin sakatlanan futbolcuya doktor gelsinmi lafı yokmu onada ölüyorum yemin ederim ulan doktor nerde gelsin!!!

giray dursun dedi ki...

yahu bedava doktor gelmiş hem de futbol hastası 3 seneye kadar futbol oynamış. ama onu sahaya sokmuysun sonra doktor gelsin mi
yazık

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...