Pazartesi, Ekim 21, 2013

Esenkent Gençlik PTT'ye bileniyor

İstanbul 1. Amatör Lig 8. Grup'ta Esenkent Gençlikspor olumsuzluklara karşın ikinci sırada... Kırmızı-Mavililer PTT maçına hazırlanırken teknik patron Fuat Çörüt "Hak etmediğimiz puan kayıpları yaşadık" dedi.



Çarşamba günü deplasmanda PTT Gençlik karşısına çıkacak olan Esenkent Gençlik, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Esenyurt temsilcisinin teknik direktörü Fuat Çörüt, "Deplasmanda oynayacağımız PTT karşılaşması, öncesin yaşanan puan kayıplarını telafi etmemiz gereken bir maç. Ligin başından beri hep aynı sözleri söylüyoruz. Yeni takımız, bu takımı yeni kurduk. Zamana ihtiyacımız olduğunu belirttik ve bu zamanı iyi kullanmaya çalıştık. Esenkent Gençlik belki benim takip ettiğim kadarı ile ilk defa sezona böyle iyi bir başlangıç yaptı. Sezonun başlamasına 10 gün kala gibi bir kısa sürede kurduğumuz yepyeni bu takımı yinede yenilgisiz buraya kadar getirdik. Son 5 maç periyotuna baktığımız zaman kısa zamanda iyi şeyler kazanmaya çalıştığımız ve bu iyi kazanımları da sahaya yavaş yavaş yansıttığımız söylenebilir. Genel olarak oynadığımız takımlara baktığımız zaman 5 maç periyotuna baktığımız zaman bana göre Esenkent Gençlik takımı bazı maçlarda hiç hak etmediği gereksiz puanlar kaybetti. Her şeye rağmen bence lige bu kadar olumsuz şartlara rağmen iyi bir başlangıç yaptık. 5 maçta topladığımız 9 puan var. Ligi bir maraton olarak düşünmezsek bir yere varamayız. Ben hep onu söylüyorum oyuncularımızla da konuşuyoruz. Önümüzde oynayacağımız çok maç var deplasmanda  PTT maçı var ve ardından içeride Rumeli Hisarı maçı var. Bu maçlar bizim için çok önemli karşılaşmalar takım olarak bu yönde bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


"İç sahada değil adeta deplasmandayız"
"Esenkent Gençlik olarak bu yıl gerçekten çok sıkıntılı başladığımız lige yine sıkıntılarla devam ediyoruz"  diyen Çörüt şöyle devam etti: "İç saha maçlarımızı hep Hadımköy Stadı'nda oynamak zorunda kaldık yani tüm maçlarımızı deplasman olarak yorumlayabiliriz. Antrenman yaptığınız ve kendi bölgeniz olan sahada çalışıyorsunuz ve uzak bir sahada iç saha maçı oynuyorsunuz. Bunlar bizi zorluyor. Oyuncuların motivasyonu maça konsantrasyonu gerçekten zor oluyor. Her hafta başka sahada oynamak takımı olumsuz etkiliyor. Bizler tüm bu sıkıntıya olumsuzluğa rağmen elimizden geleni sahaya vermeye çalışıyoruz. En büyük avantajımız takım içindeki arkadaşlık sevgi ve en önemlisi saygı... Bunu yakalayan bir ekip olduğunuzda zaten sistemli çalışıyorsanız gerekli olan kazanımlar hak ettiğiniz gibi size dönüyor. Ama biz gerçekten çok sıkıntı çekerek buralara geldik. Bundan sonra tüm sıkıntılara rağmen daha çok çalışıp en azından bulunduğumuz yeri korumaya çalışarak daha iyi şeyler yapmaya çalışacağız"


"Bize inanılsın yeter"
Tecrübeli teknik adam, "Lig uzun bir maraton bu ligde bir maç kazanan içeride ve dışarıda bir maç kazanan bakıyorsun yer değiştiriyor. İki maç üst üstte kazanan takım hemen yukarıda kendine yer bulabiliyor. Biz de Esenkent Gençlik olarak hedeflediğimiz puanları alıp istediğimiz yerde olacağız. Yönetimimizin de büyük sıkıntıları var. Oyuncularımıza sonuna kadar destek olmaları lazım Bu takım kolay kolay kurulmadı, sonradan kurulan bir takım ve yepyeni bir takım. Bir de bu oyuncular içinde çok genç çocuklar var. Bu çocuklar yavaş yavaş oynadıkça kazandıkça kendilerine güven gelecek. İnşallah ligin sonunda da istediğimiz yeri yakalarız. Hedefimiz üstleri zorlayan bir takım olmak ve bunu yapabilecek bir Esenkent Gençliği var buna bizim kadar herkes inansın yeter" dedi.


HABER: EFKAN BUCAK

1 yorum:

Burak dedi ki...

şansınız çok zor :)

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...