Çarşamba, Ekim 23, 2013

En doğudaki kadın futbol takımı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden bu yıl ilk kez Kadınlar 2.Lig'e katılacak olan Bayazıtspor, kadın futbolunun doğuda ulaştığı uç nokta oldu.


1992 yılında Doğubayazıt Belediyespor olarak kurulan kulüp, 2008 yılında Belediye tarafından kapatılmak istendi. Rıza Sorak'ın çabası ile Bayazıtspor ismi ile faaliyetlerine devam eden kulüp futbolun dışında atletizm, tenis, dağcılık gibi sporlarda da mücadele etmeye başladı. Kendi kısıtlı imkanları ile mücadele eden kulüp bir yıl da Bölgesel Amatör Lig'de Ağrı'yı temsil etti.


Özellikle atletizm alanında önemli başarılara sahip olan, Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluklar kazanan Bayazıtspor, 170 kişiye ulaşan atletizm kız takımı sporcularını farklı alanlara yönelterek spora devam etmelerini sağlamak için değişik kategorileri değerlendirdi ve futbolda karar kıldı. Kendisi de eski bir futbolcu olan Rıza Sorak'ın yönetiminde takım gençler ve yıldızlar kategorilerinde Türkiye Şampiyonalarına katılarak tecrübe kazandı. Rıza Sorak yakımın 90 dakika koşabilecek sporculardan oluştuğunun altını çizerek, yakın gelecekte Bayazıt'ın kadın futbolunda önemli bir güç haline geleceğini belirtti. 


Bayazıtspor TFF Kadınlar 2.Lig'de 7.Grup'ta mücadele edecek. Ağrı ekibi tarihindeki ilk resmi maçına 3 Kasım tarihinde, Hakkari'de grubun güçlü ekibi Hakkarigücü karşsında çıkacak. 


Erdem G


 


 

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 24 Nisan 2024 Çarşamba Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...