Pazartesi, Eylül 23, 2013

Sahalarda geçen bir ömür!

Türkiye’nin en eski Saha Komiseri olan Kamil Özüşanlı, meslekte geride bıraktığı 44 yılı değerlendirdi. Saha Komiserliği mesleğini halen tutkuyla yerine getiren Özüşanlı, sağlığı yettiği sürece sahalarda olacağını belirtti.



Sorularımızı cevaplayan Özüşanlı “44 yıl içinde çok güzel günler geri bıraktım. Başladığım gün ki şevki, ahengi hala devam ettiriyorum. Ben amatörleri profesyonellere tercih eden bir saha komiseriyim, onlar benim evlatlarım; ben de onların babalarıyım. Hiçbir maçta hiç birine bir halel gelmeden onları uğurluyorum. Günler zamanlar nasıl geçti hatırlamıyorum bile. Çok güzel anılarım var. Eskiden Dolmabahçe stadında Çarşamba Cumartesi Pazar 6 maç oynanırdı. Başka profesyonel stat yoktu. 8 kişi başlamıştık biz, çoğu hakkın rahmetine kavuştu. Osman Hardal ağabeyimle ikimiz kaldık o dönemden. İnşallah daha da devam edeceğim.”


 


Bir ağacın dalları gibiyiz“
Türk futbolunda çok şey değişti. Sahalar modernleşti. Ayakkabılar, şortlar güzelleşti. Ama güç olarak maneviyat olarak, dostluk ve kardeşlik olarak çok şeyi yitirdiğimizi üzülerek söyleyebilirim. Eskiden her şey saha içerisinde kalırdı. Futbolcular sahanın içinde birbirleriyle futbola dönük, kol kola diz dize maçtan ayrılırlardı. Ne yazık ki şimdi tribünlere sıçradı. İstenmeyen üzücü olaylar oluyor. Bunlar bizi gönülden yaralıyor. Bizler hepimiz kardeşiz, bizler biriz, bir ağacın dalları gibiyiz. Genelde böyle düşünmek lazımdır. Genç nesli biraz daha hoşgörü ve tevazulu olmaya davet ediyorum.


 


“Profesyonel ciddiyeti eksikliğimiz var”
Hoşgörü çok önemli bir şeydir. Hoşgörülü insan hayatından zevk alır, karşısındakine zevk ve mutluluk verir.  Hoş görü ve disipline inanan biriyim bu iki faktörün bir arada olması gerektiğini düşünüyorum. Ben Türk oyuncularda disiplin ve intizamın eksik olduğunu düşünüyorum. Başarıyı bunlar getirir. Kaliteli hocalarımız var, sahalarımız var, her türlü imkana sahibiz ancak spor faaliyetlerinde Avrupa ile mücadele edemiyoruz. Profesyonel ciddiyeti eksikliğimiz var. Bu ciddiyeti getirirsek başaramayacağımız hiç bir şey yok diye düşünüyorum.” dedi.


 


HABER: MURAT NAZİK – MESUT KURTULUŞ
KAYNAK: http://www.sehriistanbul.com.tr

1 yorum:

AHMET YURTSEVER dedi ki...

1979 yılında tanıştığım kamil özüşanlı ağabeyimin dostluğuna arkadaşlığına doyamadım allahtan kendisine uzun ömürler dilerken hayatımızın her evresinde kamil özüşanlı gibi insanların yanımızda olması en büyük arzum ve dileğim

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.