Pazar, Eylül 15, 2013

Kulüp, Antrenörlerini mahkemeye verdi!

Gerçek Kuzey Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Antrenörü Tayfun Uzunkaya ve Yardımcısı Murat Alpagut’u görevlerini suistimal ettikleri gerekçesi ile mahkemeye verdi.



Mavi-beyazlı Kulübün Yönetim Kurulu, konu ile resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.


 


Gerçek Kuzey Spor Kulübü Yönetim Kurulunun 2013/9 numaralı kararıdır. Bu kararın; kulübün resmi duyuru organı olan Facebook sayfasından Gerçek Kuzey Spor Kulübü camiasına ve spor kamuoyuna duyurulmasına karar verilmiştir.


 


“Antrenmanlara ücret karşılığı sporcu getirdiler”
Gerçek Kuzey Spor Kulübünün Sözleşmeli Antrenörü Tayfun Uzunkaya ve Yardımcısı Murat Alpagut görevleri esnasında kulübümüzden maaş aldıkları halde Kulüp Yönetiminden gizli olarak kendilerine kulüp tarafından sunulan imkanları suistimal ederek kulüp alt yapı antrenmanlarına kendi nam ve hesapları adına ücret karşılığı özel öğrenci getirmeleri ve Beşiktaş Spor Okullarında bir dönem oynamış ve/veya halen oynamakta olan sporcuları da bu antrenmanlara dahil etmek suretiyle kendi spor okullarını kurmaya çalıştıkları Yönetimimizce tespit edilmiştir.


 


“Görevlerine son verildi”
Kamuoyunun takdirine bıraktığımız bu davranışlarından dolayı Antrenörlerin, Gerçek Kuzey Spor Kulübündeki görevlerine, 01 Ekim 2013 tarihinden itibaren son verilmiştir. Görevlerine son verildikleri tarihte, U15 ligi 20’nci grupta 2 puan ile 4’üncü olan Gerçek Kuzey Spor Kulübü takımı, 12 Ekim 2013 tarihinde lider Tunaspor ile yaptığı maçı kazanarak 11 puan ile liderliğe yükselmiştir.


 


“Sporcuları ayartmaya çalışıyorlar”
Son zamanlarda, ayrılan bahse konu Antrenörlerin, sporcu ve velilerini telefon ile aramak suretiyle kulüpten kopartma gayreti içinde oldukları, lisanslı sporcularımızı etik kurallara uygun olmayan yöntemlerle kendi özel spor okullarına yönlendirmeye çalıştıkları, bazılarını bu antrenmanlara çıkarttıkları ve lisanslı sporcularımızla Safir İş Merkezinde 13 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30’da özel toplantı yapmak için çağırdıkları tespit edilmiştir.  Yukarıda belirtilen olaylar neticesinde, Kulüp Yönetim Kurulu aşağıdaki kararları almıştır:


 


1. Görevlerine son verilmesinden sonra kulübün yakaladığı sportif başarıyı hazmedemeyen ve lisanslı oyuncularımızın kafasını karıştırmaya çalışan bu kişilerin bu güne kadar yaptıkları ve tespit edilen her konu ile ilgili 5253 sayılı Dernekler Kanunu ve 21458 sayılı Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü Amatör Spor Dalları Ceza Yönetmeliğinden kaynaklanan yasal haklarımız neticesi kulübümüzün ve sporcularımızın daha fazla zarar görmemesi için Tayfun Uzunkaya ve Murat Alpagut hakkında maddi ve manevi tazminat davası açılması için gerekli yasal işlemlerin başlatılmasına,


 


2. Kulübün lisanslı oyuncusu olduğu halde bu kişilerin etkisinde kalarak kulüp antrenmanlarına katılmayıp başka bir kulüpte ve/veya bu kişilerin spor okullarında antrenmana çıkan sınırlı sayıdaki sporcunun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna ve TFF İstanbul İl Başkanlığına yazı ile bildirilmesine,


 


3. Tayfun Uzunkaya ve Murat Alpagut; halen Beşiktaş Spor Kulübündeki devam eden görevlerini kullanmak suretiyle Beşiktaş Spor Okullarında eğitim görmüş sporcuları, kendi spor okullarına yönlendirmeleri hususunu, Beşiktaş Jimnastik Spor Kulübüne resmi yazı yazılmak suretiyle bildirilmesine karar verilmiştir.


 


“Maddi beklentimiz olmadan devam ediyoruz”
Amatör sporun ruhuna uygun olarak tamamen sosyal sorumluluk duygusu ile görev yapan Gerçek Kuzey Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Kulüp Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilmiş bütün personel hiç bir maddi beklenti içerisine girmeden özveri ile görev yapmaya devam edecektir. Kulübümüzün, Antrenörlerin ayrılmasından sonra yakaladığı sportif başarının sürdürülerek şampiyonluk hedefinden uzaklaşmaması için kulüp yönetim kurulu olarak her türlü tedbir alınmıştır. Gerçek Kuzey Spor Kulübü Camiasına ve spor kamuoyuna önemle duyurulur.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.