Pazar, Temmuz 21, 2013

Yeşilova Esnafspor lig başlamadan şampiyon

Türk Futboluna 45 yıldır hizmet eden ve sayısızı yetenekli futbolcular kazandıran Küçükçekmece ilçesinin 1.Amatör Lig takımlarından Yeşilova Esnafspor yıllardır Milli Emlakla olan Ecrimisli cezası nedeni ile tüm kulüpler gibi sıkıntı yaşayan kulüplerden biriydi. Ancak uzun uğraşlar sonunda 30 yıllığına Milli Emlaktan kira anlaşması yaparak Türkiye'de bir ilke imza atarak diğer kulüplere emsal sağlamıştır.
Amatör Spor Kulüplerine bağlı olan mağdur bir Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yıllardır uğraştığı bir ecrimisil konusu var. Olay biraz karışık olmakla birlikte kısaca anlatır isek; kulüp 1968 li yıllardan bu yana çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtulması ve spor aktivitelerinin yapılması amacı ile yardımsever kimselerin de emekleri ile varlığını sürdürmektedir.


Yeşilova Esnafspor yönetimi göreve geldiklerinden beri birinci hedefleri olan Milli Emlak tan ve Ecri misli cezası sorununu çözmek için büyük çaba göstererek Türkiye'de emsal olacak bir ilkede imza atmış oldu.


Yeşilova Esnafspor kulüp Başkanı Ahmet Ulaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye'de diğer kulüpler gibi Yeşilova Esnafspor kulübümüzde Milli Emlak la olan Ecri misli cezası ödemekteydik bir amatör spor kulüp için büyük sorun olmaktaydı. Geçtiğimiz yıl çık geriye dönük yapılandırmadan faydalanarak 10 yıllık Emlak la olan Ecri misli cezasını 2011 yılında kadar ödemeye başladık. Bu yerimizi spor alanına kazandırmak amacı ile eski Başkanımız Zafer Köprü, Kulüpler Birliği Başkanımız Seymen Gençtürk ve Belediye Başkanımız Aziz Yeniayla görüşme sonucu bura'nın spor alanına çevrilmesi yönünde iyi bir hamle yapıldı. Yapılan bu hamlede sonra en iyisi kiralama olayını başlatma konusu girişimleri bunun üzerine 2011 yılında başlayan süreç Küçükçekmece Belediyemizin kiralama olayı Yeşilova Esnafspor kulübümüze verilme yönünde yazılı kâğıt verilmesinin ardından kulübümüz kiralama girişimlerinde bulundu. Milli Emlak la gerekli yazışmalar yaparak kiralama girişimindeki evraklarımızı vermiş olduk. Kiralama girişiminde bulunduğumuz evraklarımızın verilemesi 2 yıl olmuştu geçen bu sürede sürekli Ankara gittik orda takibini sürdürdük bazı girişimlerde bulunduk. Biz bu yola çıkarken kiralamanın direk bize verileceğini düşündük fakat sonrasında geçen südre bura kiralamanın direk bize verilmeyeceğini öğrendik. Bizler yıllardır amatör kulüplerin kamu hizmet ettiğini biliyorduk ama bu söylendiği gibi değilmiş meğer amatör kulüpler kamu hizmeti yapmıyormuş. Eğer amatör spor kulüpleri kamu hizmeti yapmış olsaydı kiralama olayı direk Yeşilova Esnafspor kulübümüze verileceğini söylediler. Yılladır kulübümüzün kullandığı yer ihaleye çıkacağını söylediler bunu duyar duymaz zaten tabi bizde biraz panik oldu yani burayı bir başkası ihale usulü ile alırsa gibi daha sonra bu işin başındaki insanların sporu sevmesi ve semtimizde oturmalarından dolayı bizler büyük yardımcı oldular bizler yol gösterdiler. 27.06.2013 Tarihi'nde Milli Emlak la müdürlüğüne 1917 metre kare alanı 30 yıllığına kat irtifakı olarak kiralama anlaşması yapmış oldu. Yıllardır Mili Emlakla ecrimisli bizler için kambur olmuştu ve girişimlerimiz sonucu 30 yıllığına kiralayarak satın alma hakkımız da doğuş oldu. Yapılan 30 yıllığına kiramla sonucu projemizi Belediyemizle birlikte hazırlayarak Milli Emlak müdürlüğünün 1 ile 4 yılı arasında gerekli spor projesi sunmamız gerekiyor. Ramazan ayı nedeni ile ramazandan sonra kulüpler Birliği Başkanımız Seymen başkanımızda yanımıza alarak yapılacak proje hakkında görüşmeler yapacağız bunun neticesinde Yeşilova Esnafspora çok güzel bir spor kompleksi kazandırmış olcağız’’ dedi.


Ahmet Ulaş, Yıllardır sırtımızda kambur şeklinde olan Mili Emlakla ecrimisli konuları artık bugünden sonra sona ermiştir. Bu konuda başta Küçükçekmece Belediye Başkanımız Aziz Yeniay olmak üzere Kulüpler Birliği Başkanımız Seymen Gençtürk, Eski başkanımız Zafer Köprü, Milli Emlak Ankara Müdür yardımcısı Tufan Büyükuzun, İstanbul Topkapı Milli Emlak müdürü Özgür Akçay, Aydın Teke ve Tamer Esen bey 'e yardım ve desteklerinden dolayı Yeşilova Esnafspor ve ilçemiz sporu adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız dedi.


HABER-FOTOĞRAF: YILMAZ AKTEPE


[gallery columns="5" ids="70480,70476,70478,70479,70475"]


 

1 yorum:

ali şahin dedi ki...

1980 li yıllarda sefaköy lisesinde oynarken ufukspor ve esnafspor sahasının tozunu çok yuttuk !! geçmiş olsun Esnaf spor yeni sezonda başarılar dilerim ali şahin

Ecrimisil nedir?

Ecrimisil; Hazine taşınmazının yada bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında gerçek veya tüzel kişilerce bu malı kullanmakla bir zarara uğrayıp uğramayacağı sözkonusu olmaksızın bu maldan, işgal tasarruf veya her ne şekilde olursa olsun yararlanması sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki haliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak işgalci tarafından ödenen ve idarece talep edilen, belediye tarafından tahsil edilen tazminattır.

Kaynak: http://ecrimisil.nedir.com/#ixzz2Zgs7JA00

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...