Pazar, Temmuz 21, 2013

Talip Ercan'dan Beykoz 1908 analizi

Beykoz 1908 A.Ş.Takımı 2013-14  Sezonu için antrenmanlarına devam etmekte. Ben 2 kez Beykoz İbrahim Kelle Stadına gidip antrenmanları takip ettim. Ağırlıklı olarak kondisyon programı tatbik edilmekte. Saha etrafındaki parkurda uzun mesafeli düz koşular ve ardından çeşitli hareket programları ve en son olarakta çift kale maç ya da diğer toplu varyasyonlar futbolcular tarafından sahaya yansıtılmakta. Saha demiş iken hani tarihi Beykoz Çayırının çimlenmeden önceki kurumuş otlardan oluşan görüntüsü var ya aynen o hakim zeminde. Kış mevsiminden kalma çukurlaşan bölümler ise bir hayli fazla. Neyseki Beykoz Belediyesi sonunda burayı kiraladı ve biran önce suni çim zeminli bir hale bürünecek gibi.

Takip ettiğim her iki idmanda da ana kadro dışında takıma transferi düşünülen isimler yer almakta idi.
Yani ağırlıklı çalışma kodisyona dayalı olunca kısa süreli maç bölümünden birşey çıkarmak mümkün değil. İlk antrenmana gittiğimde Kartalspor'dan gelen 4 ismi bayağı haraketli gördüm, hırslı ve kondisyonları bir hayli yeride idi, ancak Beykoz 1908 A.Ş. Yönetime verdikleri transfer telklifi rakamları nedeni ile bir dahaki antrenmanda olmadıklarını gördüm. Teknik Direktörler Uğur Sakaloğu-İskender Közen ikilisi bu dörtlüden 1 futbolcuyu beğenmiş olacak ki kadroda olması gerketiğini söylemekte. Kalede İzmir dolaylarından bir tecrübeli eldiven geldi Engin Alman, büyük ihtimalle anlaştılar. Şen-şakrak bir arkadaşa benzemekte. Kadrolu Kalecimiz !!! Okan Öztorun ile müthiş bir rekabete girecek gibi görünmekte. Antrenmanlardan çıkardığım o ki şu anki antrenmana katılanları da değerlendirmeye kattığımda kafamda sezonun ilk 11!ni çıkarmaya başladım bile.

Kalede Engin ya da Okan, Sağ savunmada Küçüksu Yenimahalleden gelen benim de çok beğendiğim güvendiğim defalarca izlediğim bir isim olan Arif Üstün banko diyorum. Orta göbekte şu an için Sefa Gelen, Samsun Atakum Belediyeden gelen orada BAL oynayan kardeşimiz Sercan Bulut, Küçüksu Yenimahalle Takımı ile çıkış yapan isimlerden Harun Tunç ve şu an ismini veremeyeceğim bir başka futbolcu arasından ikisi bölgeyi tapular. Sol bek konumunda bir fikrim oluşmasa da geçen sezondan kalan Sinan Birdal ve Paşabahçespor'dan alınan Ercan Armağan alternatifsiz gibiler. Orta bölgede Rize'den gelenlerden biri, Kadir Ülker, Kubilay Gören göbekte olabilirler, açıklara bakacak olursak Nihat Gökmen ile birlikte sağ savunmadan Arifetkili çıkışları ile mevkiiyi dolduracak isimler.

Forvete bakıldığında geçen sezondan Volkan Aksoy ki,İnşallah bu sezon kendisinden beklenen çıkışı yapacaktır, geçen sezonu Trabzon Araklıspor ile BAL Liginde geçiren Rizeli Kardeşimiz Fatih Sultan Semiz, Küçüksu Yenimahalle takımından etkili bir isim olan Anıl Çekingen, ve hafif sakatlığı nedeni ile idmanlarda göremediğim Paşabahçespor'dan alınan Melih Kılıç gibi isimler mevcut.

Tabii ki  bu ilk iki idmandan çıkardığım kurgu bir şablon. Bu arada geçen sezon takımda olupta değişik takımlar ile denenmeye çıkan ve antrenmana bu sebeple gelmeyen isimlerdende dönüşler olabilir fikrindeyim. Teknik Direktörler Uğur Sakaloğlu-İskender Közen ikilisi zor günlerde görevi kabul edip kendi açılarından bir risk aldılar. İşte yukarıdaki şablona her bölge için yani 3 hat için birer tecrübeli Süper Ligin ağırlığını kaldırabilecek birer oyuncunun alınması benim kafamdan geçtiği kadar eminim ki onların da kafasından geçmekte. Bu arada idmana çıkan isimlerin ne ücret talep edecekeleri, yönetimin de ne kadar verebileceği konusunu da bir yere yazın. Belli bir rakam isteyim antrenmandan ayrılan Kartalsporlu 4 futbolcunun da bu sebeple haber beklediğini biliyoruz.

Bu arada antrenmanlara çıkan diğer arkadaşlar yukarıdaki şablona bakıpta benim adım niye geçmedi diye düşünmesinler. Bu sadece benim ilk notlarıma denk düşen bir durum. Kadroda imza atmamış o kadar isim varken ve resmi anlaşma gerçekleşmeden yazdığım bir seneryo idi bu. Belki de bu kadrodan 3-4'ü bu sezon ilk 11'e çıkabilir de olabilir. Ben sarı-siyahlı yönetimin bu ana kadar olduğu gibi son anda takıma 6-7 ismi de katabileceğine inanabilmek istiyorum. Bunun örneklerini geçmiş sezonlarda çokça yaşadık. Ancak şu anki görüntü ile durum hiçte iç açıcı görünmüyor. Eğer ki transfer döneminde başarılı olunmak isteniyor ise bir şekilde paralar, peşinatlar futbolculara verilip kafalarının baştan olumsuzluklardan arınması sağlanmalı. Yosa bu kadar düştük, idare eden bir kadromuz olsun yeter diye düşünülürse hata edilir. Şu an antrenmanlara çıkanlar bir birlerinin ismini bile yeni ezberlemekle meşgul. Gelenler olur gidenler olur ancak Asırlık Çınar'da forma giymek te maalesef onurdan önce bir "Cep Meselesi" haline gelmiş durumda. Yani "Parayı veren düdüğü çaldırabilir" bu sebeple biraz daha hareketlenmeye mecburalar. Bu arada İstanbul Süper Amatör Liginin Bölgesel Amatör Lige göre daha zor olduğunu bilmem hatırlatmama gerek var mı.


YAZI: TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...