Salı, Temmuz 16, 2013

İstanbul Ünyespor'da 1. Amatör coşkusu

Ünye’nin futbolda İstanbul’daki temsilcisi İstanbul Ünyespor uzun lig maratonunun ardından İstanbul’un köklü ve kurumsal kulüplerinin arasından sıyrılarak 1.Amatör lige yükselmeyi başardı.


2012-2013 sezonunu 1. Amatör Lig’e yükselerek büyük başarı elde eden İstanbul Ünyespor’da yönetim başta olmak üzere İstanbul’da yaşayan Ünyeliler büyük sevinç yaşıyorlar.

Büyük başarının anatomisi…


Tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen rakiplerini geride bırakarak bir üst lige çıkmaya hak kazanan İstanbul Ünyespor’ un aslında tam bir başarı hikâyesi var.  Sezon başında kuralar belirlendikten sonra İstanbul’un köklü ve kurumsal olmuş kulüpleri ile aynı guruba düşen, fakat azimle ve heyecanla bu gurupta benimde biz sözüm var diyerek kadrosunu güçlendiren ancak çok fazla bir maddiyat katarak değil de, gönüllülük esasına göre oyuncu kadrosu ile yola çıkan yeşil-beyazlılar gurbette Ünye’yi en popüler spor dalı olan futbolda bir basamak daha yükseltme başarısı gösterdiler.


Kulüp Müdürü Başaran:  “Hep beraber inandık”


Kulüp müdürü İsmail Başaran bu olumsuzlukları anlatırken, takım hocamız la beraberinde getirdiği oyunculara çok fazla meblağlar vaat etmemiş, bu kulüpte insanca, saygınca bir ortam var diyerek hep beraber yola çıkıyoruz diye bahsediyor. Başaran, ben dahil olmak üzere, tüm teknik kadro, oyuncular, yönetim ve bize inananlarla beraber kendimizi göstermek için bu başarıya imza attık diye konuştu.
Futbol şube sorumlusu Halıcı: “Bizler de onların inancına inandık”
Kulüp futbol şube sorumlusu Tahsin Halıcı ise başarı öyküsünü anlatırken,” Yeri geldi işimizden gücümüzden fedakârlık ederek takımın yanında olduk. Çünkü arkadaşlarımız inanmıştı. Bizlerde onların inancına inandık ve onlara elimizden geldiğince ağabeylik yaptık dedi. Bu vesile ile bu duyguyu bize yaşatan oyuncu kardeşlerime, ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum onları tebrik ediyorum” dedi.


Genel Kaptan Ateş: “Seferber olduk”


Genel kaptan Hikmet Ateş açıklamasında: “Belkide kulübün en zor işlerini, en fazla mesaisini harcayan kişi olarak, ben oyuncu arkadaşlarıma inandım. Bize inananları mahcup etmemek için gecemizi gündüzümüzü kulüp için seferber ettik ve sonunda amacımıza ulaştık” diye konuştu. “İçimizde bazı arkadaşlar, siz yapamazsınız, boşuna emek harcamayın diyenlere de ders oldu” diyen Hikmet Ateş, “eğer ki yaptığınız işi seviyorsanız ve buna gönlünüzü koyuyorsanız başarı ardından geliyor” şeklinde konuştu.


Başkan Yardımcısı Çalık: “1.Amatör Lig’de alternatif projelerimiz olacak”


İstanbul Ünyespor Kulüp Başkan Yardımcısı Mustafa Çalık ise yaptığı açıklamada, “Bu kulüp kurulduğu günden bu yana bir sürü emek harcanmış. Başta değerli büyüğümüz İdris Naim Şahin, Ordu milletvekilimiz Mustafa Hamarat, başkanımız Ayhan Doğan, eski başkanımız İsa Gümüş, Yönetim kurulu üyemiz avukatımız Ömer Faruk Şahin, Av. Ahmet Yılmaz ve kulübe geçmişte çok ciddi  maddi desteği olan Musa Hamarat ve daha birçok işadamımız bunca zaman içinde yanımızda olmuşlardır. Biz son iki yıl bir hedef koyduk ve bu doğrultuda yolumuza devam ettik. Geldiğimiz nokta ise takımı bir üst lige çıkarmayı başardık dedi. Bizler ekip olarak Başkanım Ayhan Doğan, As Başkanım Teyfik Çon,  Kulüp Müdürüm İsmail Başaran Genel Kaptanım Hikmet Ateş, Altyapı sorumlusu Mustafa Uzun, Yönetim kurulu üyemiz ve avukatımız Ömer Faruk Şahin, bizden yönetim dışından desteklerini esirgemeyen Osman Çakıroğlu, Adem Arslan, Musa Sezen, Adem Kuru ayrıca bu işin cefasını çeken soğuk sıcak yağmur fırtına kar demeden kulübümüzün başarısı için gecesini gündüzüne katan hocamıza ve oyuncularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu yolda, her ne kadar olumsuzlukları yaşasak da, sorunlar hep kendi içimizde kaldı. Menfaat içinde olanlar kendiliğinden yok oldu gitti” dedi.
Kulüp içinde birkaç alternatif projelerinin olacağını sözlerine ekleyen Başkan yardımcısı Mustafa Çalık açıklamasının devamında, “Önümüzde ki süreçte birkaç takviye yaparak çıktığımız 1.amatör ligde de aynı başarı yakalamak için yeni hedefler koyduk diyen başkan yardımcısı Mustafa Çalık, kulüp içinde birkaç alternatif projelerimiz var. Onları hayata geçirmek için yine bize inanan arkadaşlarımızla beraber değerlendirip yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.


As Başkan Çon, “Bu iş gönül işi”


Kulüp asbaşkanı Tevfik Çon ise yaptığı değerlendirmede, “Bu kulübün maddi ve manevi aslında çok yüksek bir rakama ihtiyacı yok. Biz bu takımı bir Altın yıldız, bir PTT, bir Hamidiye kulüpleri gibi kurumsal ve finansal sorunu olmayan bir guruptan çıkardık. Onlar oyuncu başı biner lira verdiği primlere, biz ise oyuncularımıza sadece yol harçlıkları verebildik. Demek ki parayla pulla bu işler olmuyor. Bir bakıma gönül işi bunlar” diye konuştu.  “Elbette ki önümüzde ki süreçte hedeflerimiz var” diyen Asbaşkan Tevfik Çon açıklamasının devamında,  “Bunun için de kaynak çalışmalarımız devam ediyor. Biz İstanbul gibi büyük bir şehirde Ünye’nin sesini adını duyurmaya çalışıyoruz. Bunu da başarıyoruz. Eğer içinde memleket sevdası olan varsa bunu işte şimdi göstermelidir. Bu takıma sahip çıkarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeden maçlarına da gelerek destek olmalı” diye konuştu.


Kulüp Başkanı Ayhan Doğan: “Ne kadar iftihar etsem azdır”


İstanbul Ünyespor Kurucu ve şimdiki Başkanı Ayhan Doğan ise 1. Amatör Lig’e yükselen kulübü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Teknik ekip arkadaşlarım ve oyuncu kardeşlerimle ne kadar iftihar etsem azdır. Kendilerini yürekten tebrik ediyor, gelecek dönem aynı arkadaşlarla yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu. Başkan Ayhan Doğan, desteklerini ve dostluklarını esirgemeyen başta eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu milletvekili Mustafa Hamarat, Ünder Başkanı Av.Ahmet Yılmaz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kısbet, Ünsiyad Başkanı Kemal Yankuncu,   İş adamı Fahri Ateş, Ali Bayraktar, Musa Hamarat, İstanbul Ünyespor Eski Kulüb Başkanı İsa Gümüş, Çaybaşılılar piknik ağası Saadettin Midilli ve emeği geçen adını sayamadığı tüm Ünye sevdalılarına çok teşekkür ettiğini ifade etti. “Bundan sonra İstanbul Ünyespor Kulübümüzü 1. Amatör Ligde de şampiyon yapmak işin var gücümüzle çalışacağız” diyen Başkan Doğan, bu yılki şampiyonluğun tüm hemşerilerine hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...