Çarşamba, Haziran 19, 2013

Şiran hız kesmiyor

Sportif alanlarda 40 yıldan beri öksüz bırakılan, tesisleşme adına Türkiye genelinde son sıralarda bulunan güzel Düzce’ye atanarak ilimizde modern anlamda devrim yapan, çıtayı yükseğe taşıyan, 29 Ekim 2011 tarihinden itibaren görevde olan Ömer Faruk Şiran Yerel Futbol'a açıklamalarda bulundu.


Şiran, daha önce Düzce ve ilçelerine 40 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını belirterek, “ Daha önceleri bakımsızlıktan yanından geçilmeyen spor tesisleri şimdi herkesin zevk aldığı ve 24 saat spor yapabilecekleri tesislere dönüştürdüklerini, herkese spor yaptırmak için gece gündüz çalıştıklarını” söyledi. Her alanda büyüyen Düzce’nin spor kenti olabilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şiran “Eksik olan noktalarımızı gün yüzüne çıkararak gençlik hizmetleri noktasında devrim niteliğinde atılımlar yapmak istiyoruz. Düzce’de görevde bulunduğum sürece Allah nasip ederse Düzce sporda parmakla gösterilen bir il olacaktır” Sportif anlamda da başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Şiran, şu anda lisanslı sporcu sayısının 7975’a çıkarıldığını ve okul sporları lisansları ile bu sayının daha artacağını kaydetti. İl Müdürü Şiran, Düzce’de 89 spor kulübünün bulunduğunu belirterek, “ Yaptığımız çalışmalarla çocuklarımızı sokaktan salonlara çekmek istiyoruz. Sadece geçtiğimiz sene yapılan ulusal organizasyonlarda 12.811 sporcu ve antrenör ilimizde müsabaka yaptı ve ilimizi tanıma fırsatı buldu. Spor turizmine destek olduğumuzu düşünüyorum” dedi
 


“18-Temmuz stadı ve 18-Temmuz spor salonu”


Düzce’de 2011-2012 yılı içerisinde 18 Temmuz Stadyumu Maraton Tribününün inşaatın bittiğini, stada son derece modern bir yapıya kavuşturduklarını ,çim sahanın yenilendiğini ,inşallah yeni sezonda açılışını yapacaklarını.Stad içinde atletizm pistinin kazandırıldığını kaydeden Şiran, “ Tüm salonlarımızı elden geçirdik ve bakım ve onarımı yaptık. 18 Temmuz Stadyumunu baştan aşağıya bakıma aldık. Basın tribünü modern hale getirdik. 18 Temmuz Spor Salonunu bakıma aldık ve reklam panolarına kadar yeniledik” dedi.


“Nurettin Zafer stadı”


Nurettin Zafer stadın suni çim halısı eskidiği için bunu değiştirilmesi gerekiyordu,buranın ihalesi yapıldı,2 ci amatör maçların bitiminde hemen başlayıp yeni sezona yetişecektir.Burada basına bir yer tahsis etmeyi düşünüyoruz,ayrıca oyuncu kulübelerin yol tarafına yapılmasını düşünüyoruz. Merkez’deki bu stad’ta çok yoğunluk olduğu için, Şıralık mevki’de mevcut olan stadın yanına bir adet daha suni çim stad yapılacak,bunun ihalesi yapıldı,en kısa zamanda yapılarak yeni sezonda hizmete girerek böylece merkez’deki Nurettin Zafer stadın yükü hafifletilmiş olacaktır


“Akçakoca stadı ve spor salonu”


Akçakoca ilçesinde son yıllarda hiçbir çivi çakılmadığını dikkat çeken Şiran, “ Akçakoca Spor Salonunu elden geçirdik,tadilatını yaptık,doğalgaz olayını çözdük. Akçakoca Milli Takımlar Kampı, bakım-onarım ve tadilatı gerçekleştirilerek 24 saat 4 mevsim çalışabilir konuma getirildi. Özellikle Akçakocalıların özlemle beklediği stadyumun zeminini sentetik çim yaptık. En kısa zamanda beleş tepe olarak nitelendirdiğimiz yerde misafir takım seyircileri için 500 kişilik tribün yapacağız ihalesi yapıldı en kısa zamanda başlayıp yeni sezona yetişecektir.Stadın doğalgaz bağlantısını gerçekleştirdik.Akçakoca’ya Güreş,Badminton hocası gönderdik buradaki gençlerimize eğitim vereceklerdir”


“Diğer ilçeler”


Diğer ilçeler içinde şunları söyleyen Şiran “İlçelerin sorunlarına da çözüm bulduklarını söyledi. Cumayeri spor salonunda sona yaklaşıldığını kaydeden Şiran, “ Gölyaka, Gümüşova ve Çilimli Spor Salonları da bakım onarımı gerçekleştirildi. Daha önceleri Kaynaşlı spor salonu ve stadyumu tadilat edilerek hizmete açıldı.Yine daha önceleri Yığılca stadını hizmete açmıştık.Artık bundan böyle bazı spor branşlarında eğitimcilerimizi ilçelere göndererek çocuklarımıza artık ilçelerde ferah bir ortamda sporlarını yapabilecekler.Ayrıca hedefimiz ilçelere sentetik çim sahalar kazandırmak olacaktır” dedi.


“Kalıcı konutlardaki yatırımlar”


Düzce Kalıcı Konutlar Spor Salonu,mütahitin tahahüt ettiği tarihten önce teslim etmesi beklenmektedir.Batı Karadeniz bölgesinde ilk yapılan, son derece modern olarak tasarlanan 2500 kişilik bu salon’un Eylül ayında hizmeti girmesiyle hemen önemli turnuvaları buraya alacaklarını söyleyen Şiran “ Yeni yapılan salon’un hemen yanı başında yapılacak Yüzme Havuzu ihalesi yapıldı ve çalışmalar yapılıyor en kısa zamanda buranın temelini atacağız.Bu yüzme havuzu 25 mt.yarı olimpik ,500 kişilik olacaktır ve Düzce Gençlik Merkezi yatırımlarının büyük adımlar olduğunu söyleyen Şiran, “ Kalıcı Konutlarda 2500 kişilik spor salonu inşaatı devam ediyor. Yüzme Havuzunun ve Gençlik Merkezinin ihalesi gerçekleştirildi. Bu yatırımlar hayata geçtiğinde Düzce’nin önemli ihtiyaçları az da olsa kapanmış olacak” ifadelerini kullandı.


“Gençlik Merkezi “


Düzce Gençlik Merkezinin faaliyetlerine de değinen Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, “ 400 kişi olan Gençlik Merkezi üye sayısını bugün itibariyle 2580 kişiye çıkardık. Bu müthiş bir rakam. Tüm okullarımızı geziyoruz; çocuklarımızı kurslarımıza ve faaliyetlerimize kanalize etmeye çalışıyoruz. Onlar da bize inanıyorlar ve 400 olan sayı 2580’e çıktı” diye konuştu.


HABER: İBRAHİM TUZCU


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...