Perşembe, Haziran 20, 2013

Malatya Bayanlar finallerde mücadele edecek

2013 Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nda mücadele ettiği Sivas Grubu’nu 6 puanla ikinci sırada tamamlayan Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün çeyrek finalde mücadele edeceği kaydedildi.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 10 grupta düzenlenen 2013 Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonasına Sivas Grubu’nda yer alan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, Maraşgücü Spor’un arkasında grubu 6 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. Grupta ikinci sırada yer almasına rağmen, en iyi averaja sahip takım olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü, TFF tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bir üst tura yükseldi.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Bayanlar Spor Kulübü Başkanı Doğan Çelebi, Sivas Grubu’nda takım olarak çok iyi mücadele ettiklerini belirterek, grupta en iyi averaja sahip olan takım olmaları nedeniyle finallerde mücadele etme hak kazandıklarını söyledi.


Kulüp olarak iyi bir altyapı oluşturduklarına dikkat çeken Çelebi, “Amacımız Malatya bayan futbolunu ileri seviyelere taşımak. Bu amaç doğrultusunda altyapıya sporcu kazandırmaya devam ediyoruz. Bu noktada da okullarımızla iyi bir işbirliği içine girdik. İşte bu altyapıdan yetişen sporcular 2013 Yıldız Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonası’nda Malatya’yı temsil etti. Bu bizi ayrıca gururlandırdı. Bundan sonrada altyapıya gerekli önemi verip, Malatya’dan yetenekli bayan sporcuları Türk futboluna ve milli takıma kazandırmak istiyoruz” dedi.


KAYNAK : Malatya Haber

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...