Cuma, Haziran 07, 2013

İSTAÇ finale yükseldi

İSTAÇ futbol takımı, kurumsal şirketlerin çalışanlarından oluşan futbol takımlarının katılımıyla organize edilen Business Cup Türkiye Şirketler arası halı saha futbol liginde finale yükseldi.



Seyrantepe 700. Yıl Parkı Seyrangah Halı Saha Tesislerinde oynanan maçta İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTAÇ), Anadolu Sigorta’yı mağlup ederek finale yükseldi.


Business Cup 2013’te finalin adı Öztiryakiler-İSTAÇ. Rakibi Anadolu Sigorta ile zorlu mücadelenin ardından finale adını yazdıran İSTAÇ’ta keyifler üst seviyede. İSTAÇ’ın finale çıkması kolay olmadı. Anadolu Sigorta’nın maçın başında sonuna kadar rakibine uyguladığı baskıya rağmen ikinci golü bir türlü bulamaması ve penaltılarla turnuvaya veda etmesi onlar adına çok kötü bir son oldu. Maçın ilk 10 dakikasında uyguladığı yüksek baskı sonunda golü bulan Anadolu Sigorta, bu gol avantajını kullanarak farkı arttırma çabası içinde oldu. Golün gelmediği her dakika İSTAÇ’ın direnci daha çok arttı ve onlarda sahada stratejik oyunla maçı penaltılara taşıma düşüncesini uygulamaya geçirdi. Bu düşüncenin ilk ayağı olan beraberlik golü ikinci devrenin ortalarında geldi. Anadolu Sigorta farkı artıramamanın, çok talihsiz bir gol yemenin şokunu üzerinden attı ancak bir türlü golü bulmadı. İSTAÇ maçın sonlarında oyunun ritmini yavaşlatan bir görüntü çizerken onların açısından bakılınca bu hareketleri doğruydu. İSTAÇ rakibi üzerine daha fazla gitmeye çalışsaydı kalesinde gol görmesi içten bile değildi. Bunun farkında olarak daha çok rakibini geride bekleyen İSTAÇ maçı beraberliğe taşıyarak turu oradan geçmeyi amaçladı ve bunu da başardı. Maç boyunca rakibine yoğun baskıyı uygulayan Anadolu Sigorta belki de farkı sadece 2’ye çıkarabilseydi oyun bambaşka bir hal alabilirdi. Ancak bu olmadı ve turnuvanın sonu onlar adına acı verici oldu.



Yetersizdiler ancak başardılar
Aslında tarafsız bir şekilde bakılınca İSTAÇ turu geçerken oyunculardan gereken verimi alamadı. Osman gibi büyük bir eksikle sahaya çıkmak zorunda kalan İSTAÇ, bu yönüyle özellikle savunmada her kafa topunu rakibe kaptırdı. Defansta oynayan Sertan, Harun ve  Gufran yerden gelen toplarda başarılı müdahaleler yapsalar da hava toplarında çok etkisiz kaldılar. Her iki yönü tam olarak savunamamaları, rakibe mahkum oynamaları, onların savunmadan ileriye de destek vermelerine engel oldu. Feridun nerede? Vahit nerede? Önceki maçlarda tüm övgüleri hak eden ikili, bu maçın başından sonuna kadar sahadaydılar ancak etkisiz kaldılar, eleştirileri de hak ettiler. Takımları tur atlarken hiçbir verim göstermemeleri onların düşünmesi gereken bir nokta olarak görünüyor. Ümit takımın en özverili ismi oldu. Maça saatler kala yaşadığı talihsiz sakatlığa rağmen kalesini koruyan Ümit tüm tecrübesi ile sahadaki oyuncuları yönlendirdi. Alptekin de İSTAÇ’tan yedekten oyuna giren tek oyuncu oldu. Sakatlıktan dolayı gereken performansı sahaya yansıtamayan Alptekin’in en büyük katkısı galibiyet penaltısını gole çevirmesi oldu.


 


Olmayınca olmuyor
Anadolu Sigorta oyuncuları ne yaptıysa olmadı. İlk on dakikaya bir gol sıkıştırmayı başardıktan sonra baskısını sürdüren Anadolu Sigorta ikinci golü bir türlü bulamadı. İkinci devrede bir anlık hatayla gelen golü kalelerinde gördükten sonrada bunu telafisi için uğraşsalar da bu da olmadı ve şansızlık onları penaltılarda da bırakmadı. Maç içinde takımın en iyilerinden olan Hayrettin ve Ahmet penaltıları kaçıran isimler oldu. Bu onlar adına çok can yakan bir durum olsa da futbolda mutluluk kadar hüzün de var.  Orta sahada Yusuf ve Selçuk ne yaptıysa olmadı. Takımları adına üst düzey mücadele veren ikil, etkili pozisyonlar yaratmayı başarsalar da galibiyet golü bir türlü gelmedi. Kalede oynayan Rıdvan maç içinde çok talihsiz bir gol yerken penaltılarda da sakat bir şekilde mücadele etti. Defanstaki Raşit ve Murat, ellerinden geleni yapıp sadece savunma değil gol noktasında da takımlarına destek verdiler, ancak istedikleri sonuç bir türlü oluşmadı.


 


KAYNAK: http://www.businesscup.com.tr

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...