Pazar, Haziran 23, 2013

Fehmi Kaya sahalara veda ediyor

Yirmi yılı aşkın süredir Pendik ve özellikle Kaynarca'daki maçlarda saha komiserliği yapan Fehmi Kaya, ikinci amatör lig karşılaşmalarının sona ermesi ile birlikte saha komiserliğine veda edecek.


Beyefendiliği ile yolu İstanbul'un Anadolu Yakası'na düşen pekçok sporcu ve hakem neslinin gönlünü kazanan Fehmi Kaya, yaş sınırlaması nedeni ile yeni sezonda saha komiserliği yapmayacak.


1949 Bulgaristan Şumnu doğumlu olan Fehmi Kaya, çocukluğunu ailesi ile birlikte 1,5 yaşında geldiği Diyarbakır'da geçirmiş. 1966 yılında iş için geldiği İstanbul'da yirmi yılı aşkın bir süre Tekel Sigara fabrikasında çalışan Kaya, 1968 yılından beri kesintisiz olarak Kaynarca'da ikamet ediyor. Kaynarcaspor'da da 1982-90 yılları arasında yöneticilik yapan Kaya zamanında A-takım 3.Amatör Lig'den 1.Amatör Lig'e çıkarken, genç takım da Türkiye Şampiyonası'nda çeyrek final görmüş.


Kaya'nın saha komiserliği ise emekli olduktan sonra, 1994 yılında gerçekleşmiş. Fehmi Kaya, spor ve futbol sevgisini bilen eski hakemlerden Kenan Tiryaki'nin saha komiseri olmasına önayak olduğunu söylüyor.Yirmi yıllık komiserliği boyunca başından çok şey geçtiğini belirtiyor Fehmi Kaya. Ancak darılanlar, küsenler olabilir diye detaya girmeyi pek de istemiyor. Yalnızca süper lig'e kadar yükselmiş pek çok futbolcu, Cüneyt Çakır, Alex Taşçı, Fırat Aydunus gibi hakemler ile duyduğu gururu saklamıyor. Yirmi yılda ne değişti diye sorduğumuzda ise verdiği karşılık "sahalar çok güzelleşti" oluyor. "Futbolda da az da olsa gelişme var" diyor, ama çok da büyük fark yok. "Bakın bugünkü maça, sağlık görevlisi yirmi yıl önce de yoktu, şimdi de yok." 


Fehmi Kaya hep çevresine bir eser kazandırma azminde olmuş bir kişi. Bademli camisi yaptırma derneği yönetim kurulu üyeliğinden Kaynarcaspor'un gayrı federe kuruluşuna kadar hep aktif olmuş. Sonra da yöneticilik, saha komiserliği. "Emekli olunca gene geleceğiz, burada maç seyredeceğiz" diyor Fehmi Kaya. Gördüğümüz kadarı ile saha komiserliği bitse de tribünlerden kopmaya hiç niyeti yok.


Yerel Futbol olarak Fehmi Kaya'ya bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.


Erdem G

1 yorum:

özgür turgut dedi ki...

ADAM GİBİ ADAM... 4-5 yıllık amatör hayatımda gördüğüm en dürüst , gerçekci yanlı olmayan bir insan.. biz onu fehmi kaya değil FEHMİ DEDE olarak tanıdık Allah uzun ömür versin yine gelsin sahalara bizleri izlesin yanlız bırakmasınn..SEN ÇOK YAŞA DEDEEEEE :)

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.