Pazartesi, Mayıs 20, 2013

U11 Miniminikler Futbol Şenliğinde tatsızlık!

Kazım Karabekir Mevlana Stadında Cumartesi günü oynanan U11 Miniminikler Futbol Şenliği’nde Hakem ile iki takım Antrenörleri arasında yaşanılan tatsızlık şenliğe gölge düşürdü.



 


Kazım Karabekir Mevlana Stadı 1 numaralı sahada oynanması gereken Arnavutköy Belediyespor-Gaziosmanpaşa maçı, Gaziosmanpaşaspor’un lisanslarının olmaması, Arnavutköy Belediyespor’un da sadece 5 futbolcusunun lisansının olması sebebiyle Hakem Tugay Yapıcı tarafından oynatılmadı.


 


Hakem’in, İl Hakem Kurulu Üyesi ile görüşüp maçı oynatmayacağını açıklamasının üzerine iki takım Antrenörleri, kendi aralarında maç yaptırdılar. Gaziosmanpaşaspor’dan bir yetkili de maçta Hakemlik yaptı.


 


Lisansları olmayınca kendi aralarında oynadılar
Ancak aynı sahada saat 13’de Kazım Karabekir Mevlana-Gazi Mahallesispor maçının başlaması gerektiğinden Hakem Tugay Yapıcı, iki Kulübün Antrenörlerinden sahayı boşaltmalarını istedi fakat hem Arnavutköy Belediyespor’un hem de Gaziosmanpaşaspor’un Antrenörleri, diğer maçın başlama saati olan 13’e kadar miniminik sporcuların kendi aralarında maç yapmaya devam etmelerini istediler fakat Hakem buna müsaade etmeyince tatsızlık yaşandı.


 


Tesislere Emniyet Güçleri çağrıldı
Miminik sporcuların şaşkın bakışları arasında cereyan eden tartışmada, maçı yöneten Gaziosmanpaşaspor’un bir yetkilisi ile Hakemin tartışmasına Gaziosmanpaşaspor Antrenörü Ercan Serbest ve Arnavutköy Belediyespor’un Antrenörü İsmail Karabulut’ta müdahil olunca taraflar arasında ciddi atışmalar oldu. Hakem’in kendisine hakaret edildiğini iddia etmesi üzerine tesislere Emniyet Güçleri çağrıldı.


 


Hakem “ben görevimi yaptım” diyor
Maçın Hakemi Tugay Yapıcı, “benden maçı yönetmemi istediler, ben de Kurul Üyemiz ile görüştükten sonra lisansları olmadığı için maçı yönetemeyeceğimi kendilerine söyledim, tepkileri bu yüzden. Ayrıca ben diğer maçın başlama saati yaklaştığı için kendi aralarında oynadıkları maçın boş olan orta sahada oynanmasını teklif ettim ancak bunu kabul etmediler” dedi.


 


“Çocuk sevgisi yok”
Gaziosmanpaşaspor’un bir yetkilisi ise Hakemin tavrının hoş olmadığını söylerken, “bu çocuklar ilk defa müsabakaya çıkacaklar. Biz ne zorluklarla bu çocukları bir araya getirdik, içinde çocuk sevgisi olsaydı çıkar maçı yönetirdi ayrıca bizi sahadan kovar gibi “çıkın dışarı” demesi ve “sizin gibi takımlara bizim gibi Hakemleri veriyorlar” demesi doğru değil” dedi.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

7 yorum:

ALEX dedi ki...

ya arkadaş bir futbolcu olarak yani hep hakemlere sallıyoruzda bu resmi bir müsabaka o ne demek lisanları yok cocuk sevgisi yok antrönrler ne işe yarıyor sizdeki iş ahlakı nedir?madem bukadar cocuk sevgisi var sizde cocukların lisansları nerede yada dielimki bir takımın lisansı tam diğerin hiç yok diğer takım kabul edermi?boş şeyler hakem en dorusunu yapmış.

bedrhn dedi ki...

Bu hakem ler kendilerini ne zannediyolar anlamış deyilim. Kardeşim adamlar kendı saatlerinde cocukları maç oynatıyolar sahayı peşkeş cekip üçretlide satmıyor cocuklar oynuyor yazıklar olsun sana hakem bırak git ilerleyen günlerde başımıza bela olma..

Hakem Gözüyle dedi ki...

Yıllardır bu işin içinde olduğunu iddia eden antrenörler, yöneticiler akreditasyon kartı olmayan yöneticinin, antrenörün veya lisansı olmayan oyuncunun esame listesinde yer alamayacağı gerçeğini neden kabul etmek istemiyor? Oynadığınız lig amatör olabilir ancak profesyonel düşünmek zorundasınız. Ben de bir hakemim, bu tarz olaylar defalarca başıma geldi. Emin olun sırf kulüp yetkililerinin sorumsuzlukları yüzünden derslerini, tatillerini bırakıp maça gelen çocukları gördükçe, biz o çocuklardan daha çok üzülüyoruz. Ama hiçbir hakem talimatlar dışına çıkamaz, bunu bu camiadaki herkes biliyor. Bu gibi durumlarda maçı oynatmak/oynatmamak hakemin yetkileri dışındadır. Bunu yöneticiler biliyor ancak yine de ısrar ediliyor, ben de bunu anlamıyorum. Bir hakem lisansı olmayan bir oyuncunun oynamasına göz yumdu diyelim. Allah korusun o oyuncunun başına gelirse veya maç sonunda rakip takım mağlup olur ve bu duruma itiraz ederse o hakemin hakemliğini bitirirler, bu kadar net bu durum. Bizden bu tarz durumlarda "iyi niyet ve anlayış" bekleyen yöneticilere soruyorum. Siz bir hakemin ihmali, sorumsuzluğu için yöneticilik, antrenörlük kariyerinizi sonlandırır mısınız? Bir de bu pencereden bakın olaya. Hakemin burada tek yanlışı belki de tavrıdır. Ancak göründüğü kadarıyla hakemi bu noktaya getiren bile takım yöneticileri olmuş. Yanda bir saha boşmuş, neden saat 13.00'te maç olan sahada oynamakta ısrar etmişler? Bunu da açıklasalarmış keşke.

tarafsız dedi ki...

ben olaya tanık birisi olarak hakem kardeşimiz haklı burada yanlış olan lisanslarının yetişmemesi ama asıl madur olan çocuklar ve hayal kırıklığı yaşayan anne babalar kendi aralarında maç yapma şansları vardı çünkü ortada boş bir saha mevcuttu ama hacalar ısrarla hakemle taştışma ortamına girdiler sanırım kendi hatalarını ona ödetmek istediler

bay bilen dedi ki...

hakem gözüyle yorum yapan arkadaşım sanki fırsat kolluyormuşun gibi yorum yapmışsın kardeşim birinin lisansı yetişmemiş diğerinin 5 adet var zaten maç oynanamıyor yenilen yenene nasıl itiraz edecek. adamlar aralarında oynuyor 10 yaşındaki çocukları sert bir şekilde sahadan kovuyor.maçların skorları ve puan durumu zaten yok. hakem maç resmi olmalı deyip hava yapıyor.o gün yönettiği maçlardan kimin haberi var bende ona soruyorum .birde 10 yaşındaki çocukları sahadan atarsan onlar17 18 yaşına gelince malesef tasvip etmememe rağmen onlarda seni sahadan atmaya çalışıyor. birde açıkla demişsin açıklıyayım hakem 12 45 de takımları dışarı atmıştır.

sporsever dedi ki...

Saat 13'deki maçın izlemeye gelen velilerdenim hakem sahaya 12:55'de çıktı. Saat 13 deki maç için 13:30 damı çıksın sahaya ayrıca yan sahada boştu niye oraya geçilmediği.

sporsever dedi ki...

Saat 13'deki maçın izlemeye gelen velilerdenim hakem sahaya 12:55'de çıktı. Saat 13 deki maç için 13:30 damı çıksın

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.