Çarşamba, Mayıs 08, 2013

Paşabahçespor, İFA’ya tazminat davası açtı

İstanbul Süper Amatör Lig Yükselme Grubu’nda ligin son maçında Yeniköyspor ile Paşabahçe Stadında karşılaşan İFA Spor Kulübü, Beykoz temsilcisi tarafından hem TFF’ye şikayet edildi hem de hakkında tazminat davası açıldı.




4-3 İFA’nın üstünlüğü ile biten maçta İFA taraftarının sahalarına yanıcı madde atması nedeniyle zeminin yandığını gerekçe gösteren Paşabahçe Spor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’na dilekçe vererek sahada oluşan zararın İFA Spor Kulübü’nden tevdi edilmesini talep etti.


 


“7.000 EURO zarar var” denildi
Paşabahçe Spor Kulübü’nün dilekçesinde sahanın 5 yerinde ciddi yanıklar olduğu ve sahayı inceleyen ekspertiz’in szemindeki onarımın 7.000 EURO tutacağı şeklinde bir rapor tanzim ettiği ileri sürüldü. Kırmızı-yeşilli Beykoz ekibi, hem Türkiye Futbol Federasyonu’ndan hem de adli makamlardan bu zararın İFA Spor Kulübü’nden talep ettiği gibi sahasına da bir daha bu şekilde müsabakalar verilmemesini talep etti.



Baraj maçının bir tanesi Paşabahçe’ye verilmek istenmişti
TFF İstanbul İl Başkanlığı, Bölgesel Amatör Lig'de yer alan 3 takım ve Süper Amatör Lig Yükselme Grubunda 6, 7 ve 8.sırayı alan takımların aralarında oynayacakları baraj karşılaşmalarından bir tanesini önce Paşabahçe Stadına vermek istemiş, ancak Paşabahçe Spor Kulübü, İFA maçını örnek göstererek bu karara itiraz etmişti. Bunun üzerine Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Stadı tercih edilmiş fakat bu sefer de Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü İlçesinde bu müsabakayı istememişti.


 


Pazar gününe İl Güvenlik Kurulu engeli
Öte yandan TFF İstanbul İl Başkanlığı, baraj karşılaşmalarından bir tanesini Pazar gününe Tuzla Stadına vermek istemiş ancak hem Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü bu teklife sıcak bakmamış hem de İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu, Kadıköy'de oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray maçı nedeniyle Pazar gününe baraj maçı verilmemesini istemişti.


 


Selimiye Stadı için Ekşioğlu etkili oldu
Diğer bir gelişme de, TFF İstanbul İl Başkanlığı’nın Feriköy-Büyükçekmece maçını Küçükçekmece Metin Oktay Stadında Pazar günü oynatmak istediği ancak Feriköy Kulübünün, Küçükçekmece Kulübü ile geçmişte yaşanılanlardan dolayı buna yanaşmadığı ve TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu’nun bu maçı Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün onayı ile Selimiye Stadına verdiği şeklinde.


 


 HABER: ALİ KEMAL DEMİR

1 yorum:

feriköyü dedi ki...

palavranın daniskası.
küçükçekmece ile bizim feriköy olarak uzun yıllardır ne zaman ne sorunumuz olmuş.2 sene önce karagümrük feriköy maçını aynı stada vermedilermi.
yine bişeyler dönüyor

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.